Миграционната криза в ЕС ще продължи дълго!

Планира се постоянен механизъм за заселване на мигранти
Обновена: 5 сеп 2015 18:14 | 5 сеп 2015 15:41, Елка Василева
148
Миграционната криза в ЕС ще продължи дълго!
Снимка: Reuters

Миграционната криза в ЕС ще продължи дълго и трябва да се готвим за решаване на този проблем в дългосрочна перспектива. Това заяви върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини в края на неофициалната среща на външните министри на ЕС в Люксембург.

 "Трябва да се разбере, че сегашната криза не е извънредна ситуация, която скоро ще отмени. Тя ще продължи дълго, това е криза, с която ни предстои дълго време да имаме работа", подчерта Могерини, цитирана от ТАСС.

Още по темата

ЕС планира да създаде "постоянен механизъм за заселване на мигранти по страните от общността, като броят на приеманите мигранти трябва да бъде определен пропорционално на размерите на страните членки на ЕС", заяви министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн, чиято страна председателства ЕС.

През Гърция и Италия от началото на годината в ЕС са влезли 310 000 мигранти, допълни Аселборн, цитиран от ТАСС.

 "През Гърция в Европа са влезли 110 000 души, а през Италия - още 200 000", уточни люксембургският външен министър.

ЕС свиква извънредна среща на външните и вътрешните министри на 5 - 6 октомври, за да обсъдят миграционната ситуация в Унгария, съобщи Аселборн.

 "На 5 и 6 ще има специална среща на външните и вътрешните министри, за да обсъдят миграционната ситуация в Унгария, маршрута на движение на мигрантите през Балканите", каза още люксембургският първи дипломат.

Той потвърди, че на 9 октомври в Европарламента в Страсбург Европейската комисия ще представи нови пакетни предложения по проблемите на миграцията. Според непотвърдена засега информация ЕК ще предложи да се увеличат квотите на прием на бежанци от 40 000 до 160 000 тази година.

Тези предложения ще бъдат разгледани на 14 септември в Брюксел на насрочената за тогава среща на външните министри на 28-те.

За решаването на миграционната криза ЕС "значително ще активизира" усилията за нормализиране на ситуацията в Либия и Сирия, взаимодействайки си и с Иран, допълни Могерини.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: есмиграционна криза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
2
 
! Отговори
543 преди 8 години
Така ли? Значи мигрантите нон стоп всяка година, пък българите ако току виж решат да се ползват от правото на свободно движвние в EU е проблем. Опитвам се да взема от години близките си (2 ***) в северна Европа където работя. Не мога не защото нямам парите и средствата, а защото не усещам обществото да е отворено за чужденци. Съседите винаги ще те гледат да си на разстояние, а като идеш на лекар или в полицията гледат по-бързо да те отпратят. Бре двойни стандарти...
85
0
 
6
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
А планира ли се механизъм за тяхното покръстване,или мислите германците да ги потурчвате?? 80-100 милиона *** са си пара,ей!!! Да не говорим за шалварите,яшмаците и минаретата- Германия ще се разори само от тях,да не говорим за последващата деградация на населението!
84
0
 
1
 
! Отговори
meridian преди 8 години
da prodalji dalgo voinata e kriminalnoto jelanie na svetovnite miliarderi - te postroiha mnojestvo hoteli, blokove, sela, gradove, fabriki, infrastruktura s kriminalno ograbenite ot bednite darjavi stroitelni materiali, prirodni resursi, rabotna sila, energiini iztochnici...te stimulirat i upravliavat i sega bio prishestvieto s kontrol nad mediite...ama i te sa zavisimi ot prirodnite zakoni...
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямизацията на Европа е запланувана от отвъд-окенските шефове на Европа, кенийския мюсюлманин, Барак Хюсейн Обама, с назначаване на една италианска мюсюлманка на такава ръководна позиция в ЕС! Федерика Могерини: През 1994 г. завършва Политически науки в Римския университет Ла Сапиенца. По програмата за университетски обмен Еразъм учи в Института за изследвания и проучвания на мюсюлманския и арабския свят във Франция. Защитава докторска дисертация, посветена на исляма и политиката.
82
0
 
4
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
"ЕК ще предложи да се увеличат квотите на прием на бежанци от 40 000 до 160 000 тази година.Квоти? Квотите се определят от емигрантите, не от ЕК - щом се променят...
81
0
 
4
 
! Отговори
maimun преди 8 години
Тази противна Американска нация трябва да бъде унищожена, за да настане мир!!!
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самият факт,че идват масово с малки деца,е много показателен!Това е добре организирана провокация с ясни и точни цели!Не разбирам Меркел,Оланд,Камерън и другите гащници как не вдяват за какво става дума!Или и те са в играта!?
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само млади мъже. Тук таме жена и дете и камерата на медиите веднага ги улавя. Почти всичките са млади мъже.
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо 25 години да живеем нормален живот,да работим,да се усъвършенстваме,да си гледаме и образоваме децата,да почиваме в нормална обстановка- 25 години слушаме и гледаме оправданията и напъните на умствено и физически импотентни политици!Преди "комунизъма",а сега и "капитализъма" се оказват "недоносени отрочета"- по думите на Ген.Секретар на БКП и Главен Организатор на Демокрацията в БГ!Да претворим в дело указания на цар Борис от 1934г- партиите- извън закона,политиците- в дрънголника!!!
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да забравя как един изследовател даваше на една горила банани и тя ги вземаше и ядеше без да му направи нищо, само защото той беше спокоен и учтив. Не знам защо, но когато отворя статия за емиграцията и винаги това ми изниква пред очите.
76
0
 
10
 
! Отговори
glagoabazubaduza преди 8 години
Нормално е да се приемат като бежанци жени, деца и старци. Мъже от 18 до 50 години, каквито са 99% попадналите в кадрите на медиите, не са бежанци, а а) дезертьори, отказали да защитават родните си места - тоест са за разстрел или б) икономически емигранти, за които се изискват в ЕС визи, каквито те нямат - тоест са незаконни. Ако всеки здрав и прав мъж подвие опашка пред ИД, тя ще завладее територия, по-голяма от на Александър Македонски, без *** пушка. И тогава дете ще проплаче в утроба..
75
0
 
14
 
! Отговори
САЩ преди 8 години
САЩ унищожиха Ирак, Сирия, Афганистан, Либия, Египет, Югославия, Тунис, две кули в ню йорк. Сега е ред на съюзниците от EU.
74
1
 
3
 
! Отговори
Ачо преди 8 години
До Кукувица, И да смяташ и да не смяташ хората не сеят, а поливат и торят конфликтите.Време за губене няма!
73
0
 
9
 
! Отговори
1234567890 преди 8 години
ЯКО , ЕДНИ КИРЛИВИ СЕКТАНТИ С КЪДРИЦИ ОМАЗАХА ЦЯЛ КОНТИНЕНТ ,ЗАРАДИ АЛЧНОСТ И............
72
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да не излезе, че има недоволни от свободата и демокрацията! Много молим! Това бежанци, това роми, всичко това трее да го изхраните! Ем ще храните и седемте му деца, а за вашето единствено не е важно дали и колко ще остане! А нашулгес!
71
1
 
18
 
! Отговори
Ала-Бала преди 8 години
Има спасение - обща коалиция срещу САЩ. Иначе ще се повтори феномена с Хитлер. Един по един за да покорята целия свят. САЩ са световни държавни терористи!
70
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма кво, заселват нарочно Европа и България с араби и ***,но без мен и семейството ми! Дядо ми е руснак от Сочи и ще се върна към корените си! Това е пишман демокрация. Зарязвам целия си 40годишен "живот" в България и си взимам семейството в Сочи
69
0
 
26
 
! Отговори
защо преди 8 години
Е, защо правим тогава огради по границите ни?А, пропуснах - първо трябва да минат през филтъра на западните страни, за да си подберат богатите, знаещите и можещите, а *** да го изпратят на такива като нас.
68
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще продължи, защото НИКОЙ от тези ПОЛИТИЦИ не желаят да се прекрати!А това може да стане с ликвидирането на войната в Сирия , която се поддържа от Турция и САЩ! Отделно стои въпросът защо тези БЕЖАНЦИ идват в Европа, а не в близките да тях в религиозно,етническо и битово положение, богати арабски страни?! ЦЕЛТА Е ИСЛЯМИЗАЦИЯТА НА ЕВРОПА!
67
0
 
30
 
! Отговори
бъдещ кмет на Виена преди 8 години
Австрийският политик и бъдещ кмет на Виена, Ханс-Кристиян Щрахе: "Със своите бомби, ракети и военни намеси САЩ и НАТО унищожиха Ирак и Либия. Те подкрепяха финансово, логистично и военно опозицията на сирийския президент Башар Асад и по този начин позволиха в региона да се създаде унищожителен хаос, страдания и поява на радикален ислям, на ИД. В продължение на десетилетия САЩ създават огнища в Близкия изток, а след това безсрамно твърдят, че отговорността за бежанското наводнение трябва да се носи от Европа".