ЕК прави транзитни зони за бежанци в Германия и Австрия

Нелегалните мигранти на границата ни с Турция намаляват
4 окт 2015 08:39,
4
ЕК прави транзитни зони за бежанци в Германия и Австрия
Снимка: Reuters

Европейската комисия допуска създаването на транзитни зони за бежанци в Германия и Австрия като временна мярка. Това съобщава Deutsche Welle, позовавайки се на източник от ЕК. По този начин Брюксел реагира на инициативата на германския вътрешен министър Томас де Мезиер, който предложи вариант за ускорено разглеждане на молбите за предоставяне на убежище, припомня ”Фокус”.

Още по темата
Съгласно плана на християндемократа в периода, в който молбите на бежанците се обработват, те ще се намират в специално обособена зона на територията на Германия. Такива може да бъдат създадени и на външните граници на Шенген или в района на летищата.

Междувременно ХДС и ХСС продължават да настояват за пълно закриване на границата с Австрия, за да овладеят хаоса, предизвикан от мигрантския поток, който се опитва да достигне страната през територията на южната й съседка.

В същото време унгарският ежедневник Magyar Nemzet съобщава, че броят на нелегалните мигранти, минаващи през българо-турската граница е намалял наполовина откакто по граничната бразда между България и Турция е построена ограда.

”През 2013 г. 11 хил. мигранти пресякоха незаконно границата между България и Турция, но през 2014 г. броят им намаля до към шест хиляди , благодарение на три метра високата и 33 километра дългата ограда от бодлива тел, построена там“, съобщил представител на българската гранична служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пък нашия вътрешен зъм.министър днес твърди, че хващат по 4000 наглеци-пришълци на месец в България. Нещо не се връзва 9х4000=36000. С колко са намалели казахте, с минус 25000 т.е. увеличили са се с 25000. Че ние сме почти Финландия.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са нелегални Емигранти а Бизнес-Емигранти , бизнеса е 700 евро на месец в Германия за следващите 20 години
1
1
 
43
 
! Отговори
баси преди 8 години
Европейската лакомия край няма!Тия се надяват,че зелените ще им работят без пари!Нямат си и най-бледа представа за какво всъщност става дума!И ще си платят с лихвите,ама народа ще го отнесе!