Повечето британци подкрепят оставането в ЕС

Това искат 55% от британците, сочи допитване
7 окт 2015 11:20, Елка Василева
3
Повечето британци подкрепят оставането в ЕС
Снимка: архив, Reuters

Британците, които подкрепят членството на Великобритания в Европейския съюз, са повече от онези, които искат излизане от съюза, показва допитване, цитирано от Ройтерс.

Петдесет и пет процента от участниците в анкета на компанията за социологически проучвания "КомРес" за в. "Дейли мейл" казват, че биха гласували Великобритания да остане в ЕС, ако референдумът по въпроса се бе състоял днес.

За излизане биха гласували 36 на сто от запитаните, а 8 процента не са решили - по-малък дял, отколкото в предишни подобни допитвания.

Други осъществени наскоро анкети показват по-малка разлика между групите, подкрепящи двете становища, като според някои повече хора са "за" излизане от ЕС, отколкото за оставане в блока.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Великобританияес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Англия е толкова нехомогенна като структура, че т.нар. социологически проучвания някой път допускат грешки, най-малкото от динамиката на гласуващите. Едно е да имаш извадка, дори и представителна, с намеренията на потенциалните гласоподаватели, а съвсем друго е кой отива до урните и гласува. Живял съм в Лондон и познавам много хора, които искат да бъдат оставени на спокойствие от масовата миграция.
1
3
 
6
 
! Отговори
анонси преди 8 години
За разлика от Европа ислямизацията в Англия тече от юг на север.