Бавария плаши Меркел със съд заради мигрантите

Ситуацията е извън контрол, баварците не могат да ги интегрират
Обновена: 9 окт 2015 18:56 | 9 окт 2015 18:43, Камелия Цветанова
56
Бавария плаши Меркел със съд заради мигрантите
Снимка: Reuters, архив

Правителството на германската провинция Бавария заплаши да даде канцлера Ангела Меркел на съд, ако не спре масовия приток на мигранти в Германия, съобщи БТА като се позова на ДПА.

Още по темата
Баварският премиер Хорст Зеехофер обвини канцлерката, че радушният прием на мигранти нарушава правата на германските провинции и заяви пред журналисти в Мюнхен, че въпросът може да бъде отнесен до федералния конституционен съд.

Повечето от пристигащите в Германия мигранти отиват в Бавария.

Вътрешният министър на провинцията Йоахим Херман призова днес федералното правителство да изпрати категоричен сигнал, "че Германия е достигнала предела на капацитета си" и подчерта, че Германия е заобиколена от "сигурни държави".

Той добави, че ако Берлин не предприеме скоро ефективни мерки за ограничаване на мигрантския наплив, Бавария си запазва правото да подаде жалба пред най-висшия германски съд, посочва Асошиейтед прес.

Германският вицеканцлер Зигмар Габриел и външният министър Франк-Валтер Щайнмайер предупредиха, че имиграцията е неконтролируема и призоваха да се намали рекордният приток на мигранти, предаде Франс прес.

"Не може да поемем трайно товара и да интегрираме повече от един милион души годишно", отбелязват двамата в общо изявление, които ще бъде публикувано утре в германския седмичник "Шпигел".

"Въпреки безпрецедентната помощ на германците за мигрантите, ние трябва да направим всичко възможно числеността на имиграцията в Германия отново да спадне, отбелязват двамата политици от социалдемократическата партия - съюзник на консерваторите от ХДС на Меркел.

Политиката ни може да е ефективна в дългосрочен план само ако не искаме твърде много от хората в страната ни, подчертават Габриел и Щайнмайер.

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер съобщи, че тази година ведомството му е регистрирало над 490 нападения - от палежи до расистки графити - срещу центрове за настаняване на бежанци. Това свидетелства за драстично увеличаване на ксенофобските атаки срещу хора, търсещи убежище, каза той в публикувано днес интервю.

Две трети от заподозрените за деянията живеят близо до приемните центрове и не са имали предишни криминални прояви, отбеляза Де Мезиер пред в. "Моргенпост", цитиран от АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакам с нетърпение да започнат с по-сериозните мерки, а не само да се предупреждават! Баварците вече пищят от пришълците и то сериозно. Болниците им са пълни с ***, които очакват и секс услуги от сестрите!!! Меркел да си признае кой я купи и срещу какви обещания затрива Европа!
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия ги повикаГервйния да ги приеве всичките сири ски емигрантиТака поритиците ще се таумат на отговорносхТолкова хора загинаха заради надеждата,която им дадоха
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да помагат на бежанските центрове в Близки Изток тая домъкна нещастните хора в с рцето на ЕвропаСега пък ги пъдятДа ги приемат всичкитеНие като сме съседи на Турция ,какво ?Сега в Европа ще има още едта Турция-Турция2= бивша Германия
34
0
 
20
 
! Отговори
виновен преди 8 години
Меркел на съд в Хага за предизвикване на трафик на хора и бежанската вълна в Евопа.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На бабата още и мирише на некъпан инженер с 30 морски бани по рождение в ММЦ-тотоКакво да се прави.НосталгияЗа това са и такива чувствата към инвейдърите.То добре чувства,ама за моя сметка не!
32
0
 
14
 
! Отговори
135 преди 8 години
Е, това и е най-точната снимка на бабичката! Супер!
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фрау Меркел закопа не само Бавария и Германия но и цяла Европа в малоумието си , то бива да си глупав и *** но нейното задминава всякакви граници на въображението.
30
0
 
10
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
До Българина Добре е да донесат и лагера с надпис " Всекиму своето " както е написано в тефтерчето на Левски !
29
0
 
4
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До 32. А твоят коментар каква пряка връзка има с новината? Или ние, червените урунгели, да си плюем, независимо каква е.
28
0
 
32
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Щом е приток, се казват Имигранти, а не мигранти. Научете го най-после да ва *** в журналята.
27
0
 
34
 
! Отговори
Еее преди 8 години
'*** снимка избарали...Тя че е грозна, грозна, ама тука е зловеща...
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може то така - Който не иска повече Европа, да си ходи!Прочети още на: dnes.bg/eu/2015/10/07/merkel-i-oland-koito-ne-iska-poveche-evropa-da-si-hodi.278953
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тодор живков Тодоре ти дърто магаре сам не можеш ли да се контролираш,че все търсиш някой да те оправя.
24
11
 
16
 
! Отговори
тодор живков преди 8 години
Американците да си ходят и да идват русняците! Много ги обичаме ние! Те ще ни оправят и ние ще ги обичаме още повече!
23
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да са им честити!, Българи, не ходете в ислямската *** Германия. Там са расисти срещу источно европеиците.
22
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
скоро тези добри мили хора от арабският свят ще си построят джамии да им пеят ходжи на германците по 5 пъти на ден
21
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ЧОВЕКЪТ-ТИКВА каква "мъдрост" измърмори по въпроса?
20
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започна се по рано отколкото предполагах.Бабата някъде пишеше,че е агент на ЩАЗИ с псевдоним Ерика ще бъде клиент на Хага,ако преди това не я освидетелстват за да се отърве.Тя основно допринесе за ислямизирането на Европа.Огромно престъпление пред,което великият син на Австрия/онзи с мустачките/е скромен ученик.
19
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре дошли мили мюсолмански новоевропейци .. а сега да им е честито на германците .. вместо с Русия,, те избраха терористита на САЩ ...скоро тези добри мили хора от арабсият свят ще си построят джамии да им пеят ходжи на германците по 5 пъти на ден
18
1
 
48
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Голям майтап, Ако Бавария се отдели от федералната република, заради канцлерката. Добре ще влезе в историята след Бисмарк и Кол, които я събраха.Шотландия, Каталуния, Корсика, Бавария - кой в Евросъюза следва? Както се казва в "Законите на Мърфи" - Ако едно стъкло се счупи, то парчетата винаги остават цели.