Хиляди германци излязоха на протест срещу мигрантите

Меркел да си ходи, бежанците да се депортират!
52
Хиляди германци излязоха на протест срещу мигрантите
Снимка: Reuters

Хиляди германци се включиха снощи в протеста в Дрезден, организиран от ПЕГИДА (Патриотични европейци против ислямизацията на Запада) почти една година след като движението организира първата си акция в източногерманския град, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

Още по темата
Полицията не съобщи данни за броя на участниците в демонстрацията, която премина мирно.

Според репортер на АП демонстрантите са били около 6-7000, а според независима оценка на Дрезденския университет са участвали между 7500 и 9000 души, предаде Франс прес.

Ораторите, сред които съоснователят на ПЕГИДА Луц Бахман, осъдиха решението на правителството на канцлера Ангела Меркел да приеме стотици хиляди бежанци.

"Те ни водят директно в европейска гражданска война", каза Бахман на митигна пред прочутата Дрезденска опера.

Протестиращите скандираха "Меркел трябва да си върви!", "Предатели!" и призиви за депортиране на бежанците.
Един от тях носеше имитация на бесилка с две примки с надписи "Резервирано за Ангела Меркел" и "Резервирано за Зигмар Габриел" (вицеканцлера).

Татяна Фестерлинг, която по-рано тази година спечели почти 10 процента от гласовете като кандидат на ПЕГИДА на кметските избори в Дрезден, заяви, че Меркел трябва да подаде оставка, а провинция Саксония - да се отцепи от Германия.

Някои от демонстрантите развяваха унгарски и руски знамена и скандираха "Меркел в Сибир, Путин в Берлин!".

Те отказаха да говорят с журналистите, като ги наричаха "лъжлива преса" (Luegenpresse), израз от времето на нацистката пропаганда, предаде Асошийтед прес.

Бахман анонсира участието на германския писател от турски произход Акиф Пиринчи, известен с открити позиции против хомосессуализма и мигрантите, в митинга следващия понеделник, първата годишнина на ПЕГИДА - 20 октомври, предаде АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре-и защо наистина не си вървиВластта е голям опиат
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откак й хакнаха телефона г-жа Меркел мнооого се промени
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе направо да го закриват тоя Американски протекторат Германия. Не видяха ли,че тя е виновна за всички злини в Европа.Първа,Втора Световна война,а сега подготвя и Трета.На връщане от Сирия Путин трябва да мине и през Германия, че иначе няма оправия тоя свят.
27
0
 
1
 
! Отговори
пич преди 8 години
На пича в устата смрадлива от Пич .
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тези *** маика ви жална Германци .
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo na germanzite a bG tarpat stavat vse Po bedni mrasni barkat Po kogite sa jadene no naroda e tap Pak schte glasuvat sa Mutri i prebojadisanite ot bkp v dr partii kato gerb naprimer tap narod skaba darjava ja vijte garzite 4ehite polazite sarbi t.n.
24
1
 
37
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Правителството и Меркел искат колкото може повече араби, аз- не искам. И какво правим сега? Аз не съм фашист, не съм комунист, не съм хомосексуален......просто не искам араби.НА МЕН НЕ МИ ТРЯБВАТ АРАБИ! Колко е просто.Те си изпочупиха държавите (кой виновен, знаем всички) и сега са тръгнали да чупят по Европа. На никой не са нужни тези хора. Просто са в повече. Да си ходят и хич да не подлеждат насам.
23
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И АЗ СЪМ ЗА: ПЛЕВНЕЛИЕВ В СИБИР, ПУТИН В СОФИЯ.
22
4
 
30
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
Запада мисли само за себе си и гледа как да ни натресе на нас тази напаст от нелегални ***.
21
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел се задържа много дълго на власт просто. Това е в човешката натура. За това и диктаторите се извращават с годините. Меркел този мандат направи много поразии и загуби доверие. Време е просто да си ходи! То не бяха аферите на САЩ и данните, то не беше Украйна, не беше Сирия, бежанците. Европа има нужда от нови лидери вече. Търпението на немците се изчерпа отдавна.
20
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пичобъркала си се убавице - Волен и пичовете около него си бъркат в *** точки
19
7
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даааа, нещата отиват към лошо. Германците ще започнат да гонят натреслите им се муслими, няма да ги търпят. Една искра трябва само. А гадовете са започнали да безчинстват, изнасилват, крадат, бият. Но нашите ТВ зии, Първа, НОВА, БТВ крият. Най-вероятно по нареждане на Рапона от Б, наши го обслужват. Колкото и да е луд по ТВ Алфа има информация за гнусната вълна араби заливаща Европа. Когато и у нас пламне, българина е оскотял и луд от бедност и лъжите на управниците, какво ще стане, кой ще носи
18
2
 
39
 
! Отговори
КРАДЛЕВ преди 8 години
БАЛЗАК Е КАЗАЛ ПРЕДИ 200 ГОДИНИ,НЕ МОЖЕШ ДА СТАНЕШ БОГАТ БЕЗ ДА КРАДЕШ.АСЕГА МИКАЖЕТЕ КОГА ЩЕ СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ НИКОГА,КОГА ЩЕ СЕ ОПРАВИ ЕС НИКОГА.
17
0
 
71
 
! Отговори
асимилиран преди 8 години
70години промиват мозъците на немците,че няма нации и там е подсъдно за обида на расиска основа.На работното място толерират "снежинките"може да са *** и калпави иначе било расизъм.И за капак поканата на Меркел доведе до още милиони в Германия.От Арийска стана Асирийска.
16
3
 
56
 
! Отговори
ЛИСИЧЕВ преди 8 години
КАТО СЛУШАТ САЩ ТЪЙ,ВТОРАТА ГИ НАСЪСКАХА СРЕЩУ СССР,СЕГА СИ ИГРАЯТ С ТЯХ.АЗ СПЕЦИАЛНО ОЧАКВАХ ПОВЕЧЕ НАТИСК ОТ ОБИКНОВЕННИТЕ ГЕРМАНЦИ,ДО СВАЛЯНЕ НА МЕРКЕЛ,НО ТОВА СИ Е ТЯХНА РАБОТА,НИЕ ДА ГЛЕДАМЕ НАШЕТО ПРОДАЖНО КАНЧЕ,КОЕТО ОТ ДЕН НА ДЕН НАМАЛЯВА.
15
4
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия трябва да бъде принудена да спре да унищожава Европа и нейните народи .Миналият век финансираха руският метеж и направиха 2 войни с милиони жертви.Сега искат да ислямизират Европа.Трябва да се сложи край на безумията им веднъж за винаги.
14
3
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Протестиращите скандираха "Меркел трябва да си върви!", "Предатели!" и призиви за депортиране на бежанците."Браво на немците! Будни хора, затова са толкова напред!Ние дишаме прах отново, т.к. сме наведени и лижем земя и подметки.
13
1
 
88
 
! Отговори
ха преди 8 години
Сами без война си пуснаха врага на територията. Сега ще им е трядно да ги изгонят. А че е страшно вече там страшно е. Можеше да се помогне но не и по този пишмански начин който дойде ще го приемем. Трябваше сторг контрол и на принципа като ми идваш в къщата ще се държиш като мен - без бурки, без ислям, като си ги искаш връщай се обратно и се бори за тях!
12
0
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малий, щом и турските германци протестират, значи е страшно положението....
11
17
 
41
 
! Отговори
Пич преди 8 години
Много им бърка Волен в Г-точката на мангуустофилните соростии...затва реват кат вдовица за хей!!