Шестима задържани с оръжия и експлозиви в Унгария

Полицията не изключи възможността за връзка с ислямистки бойци
25 ное 2015 08:04,
6
Шестима задържани с оръжия и експлозиви в Унгария
Снимка: Reuters

Унгарските полицейски сили за борба с тероризма задържаха шестима души, у които са намерени автоматични оръжия или експлозиви за възможно използване при терористични нападения, съобщи Ройтерс,като се позова на унгарската телевизия.

Според Центъра за борба с тероризма (ЦБТ) полицията е задържала миналата седмица четирима човека, които пътували към Будапеща с експлозиви в колата си.

При последвал обиск органите на реда са открили работилница за направа на бомби, където имало взривни материали и устройства, подходящи за използване за убийство на множество хора.

Полицията не изключи възможността за връзка с ислямистки бойци и каза, че случаят има международно измерение.

Властите са затегнали мерките за сигурността на високопоставени официални лица, а акциите са били извършени в момент, когато полицията е предприела засилени разследвания, засягащи сигурността на тези висши служители, чиито имена не бяха посочени.

Органите на реда са задържали още двама души, в чиято кола са били намерени картечници, боеприпаси и заглушители. Властите заявиха, че не ясно дали двете групи са свързани.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
26
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Вече и в Унгария... скоро Словения, Италия, Швеция... тез запалиха европа бе, да бесим бабичката от Германия и да ги изселваме...
2
1
 
26
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Добре де, не ви ли дразни това определение "ислямистки бойци". Щом не казвате терористи или убийци, за да не се обидят, значи легализираме някаква армия на религиозна основа, действаща навсякъде. Демек сме във война и въпроса е защо не можем да се оказваме въоръжена съпротива?
1
0
 
15
 
! Отговори
aC преди 8 години
Поздрав от приятелите в Уса, за местния режим