Хванаха търговеца, дал оръжие на атентаторите от Париж

Те купили калашниците по интернет от Германия
Обновена: 27 ное 2015 07:55 | 27 ное 2015 07:49, Елка Василева
11
Хванаха търговеца, дал оръжие на атентаторите от Париж
Снимка: архив, Reuters

Терористите, които устроиха кървава баня в Париж на 13 ноември тази година, са си купили автоматите по интернет от Германия, пише германският в. "Билд", цитиран от ТАСС.

Германските следствени органи, които се занимават с изясняване на обстоятелствата около парижките терористични актове с цел предотвратяване на подобни атаки на територията на Германия, са установили, че автоматите на престъпниците са били доставени от Германия и са били купени от търговец на оръжие чрез интернет, посочва изданието.

Въпросният търговец на оръжие в момента се намира в следствения арест в Щутгарт. По данни на спецслужбите в началото на ноември той е продал четири автомата Калашников. В иззетия от него смартфон е съхранена кореспонденция по електронната поща, от която става ясно, че оръжието е било продадено на "араби от Париж".

На 13 ноември ислямисти атакуваха ресторанти и кафенета в източната част на Париж, както и концертна зала "Батаклан", а трима терористи се взривиха край стадиона "Стад дьо Франс", където се играеше мач между отборите на Франция и Германия. В резултат на нападенията загинаха 130 души, а около 350 бяха ранени, припомня ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До svetlioтърсиш ли царевични пръчици и солети. Мога да ти намеря, но цената е друга. Плащаш чре e-pay. Да не мислиш че законно се продават калашници по интернет?
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До svetlioНие сме такива мишки, че и да знаеше простолюдието как да си купи Калашников през интернет (не е толкова трудно), нямаше да го направи. Разединен и не въоръжен народ не прави революции.Най-опасната за властта цивилна прослойка са ловджийте, добре че поне тях ги има.
7
2
 
18
 
! Отговори
, преди 8 години
Всичкото мюсли в Турция и нататък.Да се изчисти Европа от Мюслитата.Европа е християнска и такава трябва да си остане.И точно защото е била християнска има напредък.Ако я бяха завзели ***,сега щеше да е нищо повече от Афганистан.Те си искат всичко да им е краварник,такъв им е манталитета.Така че,вън..
6
4
 
6
 
! Отговори
До svetlio преди 8 години
И, какво от това?
5
2
 
28
 
! Отговори
svetlio преди 8 години
Хората Калашников си пазарят от нета,в България забраниха онлайн продажботе на царевични пръчици и солети!
4
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мюсюлманите вън от Европа
3
1
 
42
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Обесете бабичката на центъра на Берлин.
2
1
 
46
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Нали бяха от България, а каква стана тя сега, а? На фрау Меркел "гостите" се разшаваха нещо.
1
2
 
41
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Някой още да се съмнява във възможностите,които дава Интернет!?ИНТЕРНЕТ АКБАР!(Ха-ха)