100 млн. евро налива Брюксел в България

Кристалина Георгиева се надява "планът Юнкер" да даде отражение
30 ное 2015 14:07,
68
100 млн. евро налива Брюксел в България
Снимка: Bulgaria ON AIR

"До края на тази година 50 млрд. евро влизат в европейската икономика по плана Юнкер. От тях 100 милиона отиват в България," заяви в интервю пред Милена Милотинова в предаването "Брюксел 1" на телевизия Bulgaria ON AIR зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева.

"Създадохме кредитна линия за малки и средни предприятия. Надяваме се, че около 1000 предприятия ще могат да се възползват от нея. И това, което е чудесно, е че вече 150 кандидатстват и са в процес на получаване на финансиране, което е при много добри условия," обясни комисар Георгиева.

"Аз много се надявам, че това е първият проект от много, които ще потекат към България," каза тя.

По отношение на плана Юнкер, чиято цел е да генерира 315 млрд евро инвестиции в европейската икономика, комисар Георгиева още веднъж подчерта, че това не е план, който финансира публични инвестиции.

"Целта тук е да се събудят парите, които спят в банките - частните инвестиции. Затова за България е важно да кандидатства с проекти, които са привлекателни за частния сектор, да ангажира частния сектор", казва комисар Георгиева.

"Програмата за саниране определено е привлекателна, надявам се, че там ще има резултати по "плана Юнкер", също и по някои от транспортните проекти. Стига, разбира се, да има възвращаемост по тях. Нека си го кажем направо - селски пътища няма да можем да построим с "плана Юнкер", но голяма инфраструктура, която може да има възвращаемост – да," заяви Кристалина Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 8 години
Незнам , тая може и да е добър икономист, но като политик е пълна нула!
46
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 8 години
Нищо не" налива" Брюксел в България , ние наливаме с ежегодния членски внос!
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Da si go rechem po nashenski... 100 mln za bb I kompania.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
0,2 % от Юнкеровата "баница" е за нас ! Толерантно ли е това , питам аз?
43
0
 
14
 
! Отговори
ЕЕ НЕ преди 8 години
100 милиона Евро България даде за да участва в плана Юнкер. Сега им ги връщат хахахахаха и какъв е аджеба ПЛАНЪТ ???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заври ги под гърба си, изменницо! Всяка година внасяме милиард! Гадини безполезни брюкселски!!!
41
0
 
9
 
! Отговори
преди 8 години
1 милиард взима от България за годишна вноска
40
0
 
17
 
! Отговори
KamenM преди 8 години
Европейския съюз ни дава трохи, държи ни в изолация и само ни източва. Проста сметка, отпуснати са 50 милиарда на 500 милиона граждани на ЕС. Това прави 100 евро на човек, за България трябва да са 700 милиона, сметките са приблизителни. Въпроса е кой разпределя тези пари и как? Защо нашето правителство не прави нищо по въпроса? !!! Къде си Бат Бойко, за това сме те избрали да сръчкаш някой, да си свърши работата. Ние Ви плащаме заплатите, ние Ви избираме, а май не трябва :).
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като сметнем населението на ЕС и БГ и излиза, че са ни дали 10 пъти по-малко пари от средното. Защо ли?
38
0
 
10
 
! Отговори
Знака на знамето преди 8 години
Ухааа , пак ще има за крадене ,бедните да го .........Т !
37
0
 
18
 
! Отговори
34 преди 8 години
Глупости... ще си финансират РОДНИНСКИТЕ фирми, те ще имитират дейност 1-2 години и ще изнесат парите към офшорки, за народа в България нищо няма да остане !
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Създадохме кредитна линия за малки и средни предприятия..."То това хубаво, ама...като чукнеш в гугъл, не може да намериш почти никаква информация,а предполагам, че има някои българи, които в момента са в чужбина искат да се завърнат и да инвестират в България...Ама пустите пари, пак ще отиват до някои богопомазани, а някои ще разберат как е можело да се осъществят проектите, като свърши данданията.
35
0
 
19
 
! Отговори
EC SS преди 8 години
Поради цензурата обстоятелствено обяснявам същността на комисарите от Брюксел.Това са хора,които никога не са си мили ръцете,а пък душите им са такива по рождение.А пък за целият им творчески колектив важи българската приказка "от кол и въже" ...
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хм, толкова не беше ли и вноската ни по този план?
33
0
 
15
 
! Отговори
какво ли преди 8 години
100 милиона официаленподкуп за управниците в България да казват Yes на идиотиитите на ЕК като тази за приемането на турция в ес.За неофициалния подкуп - няма данни.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде ги наливат, как ги наливат - медиите това няма да го съобщят. Както с "открития" лазерен нож преди изборите, който още не е ясно кога ще заработи и дали има обучени специалисти за него. Е така ни е всичкото
31
0
 
0
 
! Отговори
ноне преди 8 години
До АнонименТо, че сме ние ние сме. Кажи нещо ново.
30
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей все недоволни сте бе. Дават пари и пак не сте доволни. Кога ще спрете да мрънката - разберете че проблема на тази държава сте вие.
29
1
 
16
 
! Отговори
none преди 8 години
"разширяването на стадион "Ноу Камп" ще струва близо 600 милиона евро" - Пише в другата статия. А тези се Хвалят, че ще вкарат 100 млн. в икономиката. Какво, трябва да ръкопляскаме ли ?!
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Управляваите отдавна изнесоха парите си. Другите пари са на дрени спестиели които не моахтеда окрадете