Половината германци не искат Меркел за канцлер

47% не са съгласни с бежанската й политика
30 ное 2015 13:37, Елка Василева
41
Половината германци не искат Меркел за канцлер
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Всеки втори германски гражданин не желае Ангела Меркел да бъде канцлер. 48% от запитаните в последното проучване на социологическия институт "Емнид" са заявили, че няма да подкрепят Меркел, ако тя се кандидатира отново през 2017 година, съобщи БНР.

Сривът за подкрепата на Ангела Меркел е драстичен. Само 44% от германците смятат, че тя трябва да се кандидатира отново.

Подкрепа Меркел има предимно сред жените – 46%, и в Източна Германия – 55% от запитаните си я представят канцлер с четвърти мандат.

Силна подкрепа все още канцлерът има в собствената си партия въпреки противоречията вътре в нея по отношение на бежанската политика. 87% от християндемократите ще подкрепят четвърти мандат на Меркел, само 12 на сто са против.

По отношение на бежанската политика Меркел губи подкрепа и сред населението. 47 процента от сънародниците й не са съгласни с нея, само 40% я подкрепят.

52% от германците са притеснени за бъдещето на страната заради наплива от бежанци. 48 на сто смятат, че притокът от хора от Близкия изток ще се отрази на страната им негативно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Германияангела меркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 8 години
Меркел трябва да отговаря не само пред Германия , но и пред цяла Европа за пагубната политика ,която води с т. н. бежанци!
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Светле, Светле още ли не си осъзнала, че източно европейските страни са модерните колонии на имериите, които изброи... кой кого ще съде бе девойко, прочети малко история и виж как старите колонии са унищожавали държавите и лесно ще направиш аналог със ситуацита в нашата Родини, прочети за Близкият Изток, Латинска Америка и Африка и ще останеш потресена колко елементарно ни прилагат колонизационните им стратегии и как безпроблем работят. Айде бегай чети и после пак тук да докладваш...
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е то колко шваби останаха тамПълно е с мигрантиПроцентите за Меркел ще пасгатТя си внесе *"електорат"*
31
1
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Broite i moiat glas protiv, MOLIA vi .
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствено във Германия нямаше криза или по точно не я усетихме благодарение на г-жа Меркел .Тя се справя отлично.
29
1
 
5
 
! Отговори
Джо преди 8 години
Амиджанците наиваха немците и туриха този какраконджул на власт, *** да види ко ша стани.
28
2
 
21
 
! Отговори
светла преди 8 години
Трябва източно европейските страни да съдят Германия, Англия, Франция и др. западно европейски страни, за щетите, които им нанасят с тези мигранти. Източните страни не са имали колонии и грабежи в тези арабски страни. Западняците да си плащат за грабежите.
27
2
 
8
 
! Отговори
ЕС-съюз на парите преди 8 години
ЕС има голям проблем и това е меркантилизма.Тази секта ,която преобразува Европа(18 век) според своите клишета превърна утопията на парите в всевластен господар .Три века и постигнаха това дето се случи .Едни ислямисти ни се виждат непобедими и войнствени.Създаде много пети колони за предаването ни на всякакви емири.От медийни групи ,до политически партии ,университети и тн.А Меркел,тя не е единствена,по скоро последната от тая вълна.
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПУСНАЛА СИ ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ СИ УСЛУГВАЙКИ НА САЩ..И СЕГА ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ В ПЕНСИОННАТА СИ ПОЧИВКА И ДРЕМЕ Й НА...
25
2
 
25
 
! Отговори
Mutti преди 8 години
Тази баба ако изкара още един мандат ще затрие не само Германия, а направо цяла европа.
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уж всички са против Меркел, ама тя си седи на власт и няма и намерение да си подава оставката (макар, че след тази каша, която забърка точно това трябва да направи). Спрете с манипулативните статии. Германците са забързани в работа и сивото си ежедневие и вече им е все тая какво се случва в държавата им, а другата половина от населението на Германия... ами те не са гераманци, така че Меркел със сигурност ще си изкара мандата до край.
23
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанци ли са, мигранти ли?Не знам! Разбрах че се държат арогантно и нахално в Германия.Влизат в магазини, вземат си каквото им хареса, не плащат и си излизат необезпокоявани.А германците гледат изумени и втрещени, но не смеят да реагират защото е забранено да се отнасят лошо с тълпите пришълци от третия свят.Ех, защо не е жив Хитлер сега!
22
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не и пречи. Половината от 47-те процента така и така не са гласували за нея, а другата половина ще продължат да гласуват въпреки бежанската политика, защото са доволни от икономическата стабилност след управлението на други. Ще бъде преизбрана.
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази тапачка е....... ***........та на европа
20
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-после се събудиха!
19
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дядо Ташунко ,ти си абсолютно прав.Аз също живея в Германия и ми се струва ,че до една две години тука ще стане страшно!
18
1
 
40
 
! Отговори
Имани преди 8 години
Мащабите на миграционните потоци към Европа, вече са под формата на ИНВАЭИЯ, която доведе коренното население до необходимоста да се БОРИ эа собственото си ОЦЕЛЯВАНЕ!!!
17
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Половин Европа не иска Меркел, при това - по-добрата половина.
16
1
 
31
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
фрау меркел се държи за зъбите защото настъпи "мотиката"
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BABA MERKEL E IZPERKALA TOTALNO.