Рейтингът на Оланд скочи след кървавия петък, 13-ти

Той достига 50%, сочи социологическо проучване
Обновена: 2 дек 2015 06:02 | 1 дек 2015 21:55, Красимир Ангелов
11
Рейтингът на Оланд скочи след кървавия петък, 13-ти
Снимка: БТА

Рейтингът на френския президент Франсоа Оланд скочи с 22 пункта за един месец и достигна 50%, сочи проучване на общественото мнение, оповестено от сп. "Пари мач" и "Сюд радио". Изследването е първо след атентатите в Париж от 13 ноември, предаде Франс прес.

Това е най-високият рейтинг на президента социалист от 2012 г., когато дойде на власт. Подкрепата за Оланд се бе сринала в обстановка на растяща безработица, но през януари т.г. също бе отбелязала рязък скок (+21 пункта) след парижките атентати в началото на януари.

Французите, които одобряват работата на Оланд, вече са повече от тези, които не я одобряват (50 срещу 49 процента). 1 процент от анкетираните нямат мнение по въпроса.

Само 28 процента от запитаните обаче желаят Оланд да бъде преизбран на президентските избори през 2017 г., а 71 процента предпочитат Франция да има друг президент.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютен цинизъм!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на Путин ПОД 150% не пада изобщо
7
1
 
3
 
! Отговори
dp преди 8 години
Е това е стандартно, малко е всъщност като число. Путиновият рейтинг се вдигна следгръмнатите блокове в Москва, на Буш рейтингът скочи след 9/11, това е положението.Кой е спечелил във всичките тия ситуации е ясно; не ни е ясно дали знаем кой гие организирал.
6
1
 
7
 
! Отговори
Кристин преди 8 години
Ами да видим, номерът е отигран : САЩ след атентати : 1. Корабът Лузитания с хиляди хора, между които повече от сто американци на борда, потопен от немска подводница, САЩ пидскачат и влизат във ПСВ. 2. Пърл Харбър и влизат във ВСВ, без него нямат повод.3. 11 ти септември и влизат в Близкия Изток, само след ВСВ печалбите им са колосални, а Европа им е на колене. Кво да питаме за франсетата. Той приказва Волен за служби, ама нали той луд.
5
1
 
10
 
! Отговори
mamadarka преди 8 години
На дневен ред излиза въпроса:Някой гърми ли ги, сами ли се гърмят?
4
1
 
15
 
! Отговори
не знам преди 8 години
Стига бе излиза ,че ако ги гръмнат още един път следващия мандат му е в кърпа вързан това ми прилича на групов мазохизъм.
3
1
 
12
 
! Отговори
men преди 8 години
нали за това беше целия цирк... а и за въвличането на европа във войната в сирия. активно този път за да могат белите мъже да измрат още по бърже.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПЛАТИЛ СИ Е!!!!!!!!!!!---------------РЕЙТИНГА МУ СЕ СВЛЕЧЕ СЛЕД КАТО СТАНА ЯСНО, ЧЕ БОМБИ САМО ИД НО ГОВОРИТЕЛЯ НА ПУТИН В СИРИЯ БАШАР АСАД СИ ГО ДЪРЖИ НА ВЛАСТ ДА ТРЕПЕ НАРОДА И!
1
4
 
8
 
! Отговори
Ким Грух Грух преди 8 години
Излага се! Само Путин и аз не се излагаме.