40% от германците искат оттеглянето на Меркел

Има растящо недоволство от подхода й към мигрантите
Обновена: 29 яну 2016 22:23 | 29 яну 2016 22:16, Елка Василева
43
40% от германците искат оттеглянето на Меркел
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Четиридесет процента от германците искат канцлера Ангела Меркел да се оттегли заради бежанската й политика, показват огласените днес резултати от социологическо изследване.

Това е признак за растящо недоволство от подхода й на отворени врати по отношение на хората, бягащи от конфликти и икономически трудности в Близкия изток и Африка, предаде Ройтерс.

Проучването е проведено от германския институт ИНСА по поръчка на германското списание "Фокус" в периода 22-25 януари сред 2047 германци.

На обратното мнение, че бежанската политика на Меркел не е причина тя да подаде оставка, са били 45,2% от запитаните, сочи изследването. Това е първият път, в който социологическият институт задава този въпрос.

Днес бе огласено и друго проучване, този път на социологическата агенция Илектър рисърч груп, сочещо, че подкрепата за консервативния блок на Меркел е на устойчиво ниво от 37 процента. Съвсем неотдавна, през септември тя е била 42 процента. Подкрепата за Германската социалдемократическа партия (ГСДП) също е без промяна - 24 на сто.

Проучването отрежда 11% на дясната формация "Алтернатива за Германия", която е за твърда линия по отношение на имиграцията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
37
 
! Отговори
тя преди 8 години
Как 40% ? Трябва да са 140%!
2
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чекай малко, нали Путин подкопаваше Меркел?!А то какво се оказва, самите германци не харесват политиката и ...
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кого искат? Хитлер???