ЕК обмисля вариант НАТО да пази гръцко-турската граница

Десетте километра между страните не бива да бъдат рай за каналджиите
9 фев 2016 17:14,
12
ЕК обмисля вариант НАТО да пази гръцко-турската граница
Снимка: архив Reuters

Европейската комисия изрази днес подкрепа за идеята НАТО да се включи в граничната охрана на Егейско море. Комисията очаква подобен ход да допринесе за спасяването на човешки живот.

ЕК следи изявленията около обвързването на НАТО с въпроса за миграцията в Егейско море, заяви на пресконференция говорителят на комисията Маргаритис Скинас. "Десетте километра, разделящи гръцкия от турския бряг, не могат да бъдат рай за каналджиите", коментира той.

Приветстваме всякакви разговори за евентуални мерки, които биха подобрили управлението на миграционните потоци и биха допринесли за спасяването на човешки живот, добави говорителят. НАТО ще реши как да се включи в подобна инициатива, уточни Скинас.

Междувременно стана ясно, че утре НАТО ще обсъди възможността да се включи в охраната на морската граница между Гърция и Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: бежанциГърцияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време беше.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО е хартиен тигър. Това е толкова адекватна военна структура, колкото Радан Кънев е мъж. :)
5
0
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
Значи сега корабите на нато ще ги спасяват от давене и ще ги теглят към Гърция..голям майтап са тези от ЕС! Ами по-добре да отворят една линия с ферибот , направо да си минават арабите и *** когато си искат! Мръсните араби и *** трябва да бъдат спрени , а не да се управляват потоците от мигранти!
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А българо-турската ????????????????? Или от тука им се прави коридор да минават спокойни да не се давят.
3
0
 
18
 
! Отговори
Боцко каратеката преди 8 години
Преведено на бьлгарски: ще ги пазят да не се удавят и ще им предоставят транспорт. Точно така "пазят" Италия
2
2
 
18
 
! Отговори
Така ли преди 8 години
И в какво ще се състои охраната? Миниране на участъка и патрул от хеликоптери с тежки картечници? Така ще най-ефективно срещу ордите ислямски нашественици!
1
1
 
8
 
! Отговори
Европа я няма преди 8 години
ЕС се провали всякак ,но продължава да издава заповеди като Хитлер от бункера(нищо против великия австриец).Какви граници ,нали идеята на това нещо беше да НЯМА граници .Вижте какво каза Могерини ......Тя е против всички мерки за защита на и без това незащитените граници - ЕС няма граници щото не е държава,а съюз от държави ,които са решили да няма граници между тях .