Белгия се задъхва под притока на бежанците

Властите вече ще разглеждат до 60 молби дневно
22 фев 2016 22:30,
46
Белгия се задъхва под притока на бежанците
Снимка: архив Ройтерс

Белгийските власти са ограничили до 50-60 дневно броя на разглежданите молби за убежище, съобщават местни медии. Причината е, че когато подадат документи, мигрантите получават правото на легло, душ и храна, а възможностите за изпълнение на това изискване се изчерпват.

Възможно е в следващите седмици белгийските миграционни власти да ограничат допълнително броя на разглежданите молби на ден, тъй като вече няколко бежански центъра са препълнени. Мигрантите изчакват в тези центрове решението на властите дали получават статут на закрила, или следва да се върнат там, откъдето са дошли.

Медиите съобщават за най-тежкия досега инцидент, предизвикан от мигрант в Белгия - в края на миналата седмица непълнолетен афганистанец е изнасилил белгийка, която работела като доброволец в бежански център. Жената била заета с разпределяне на раздаваните в центъра помощи, когато била издебната и нападната от мигранта. Уточнява се, че непълнолетният насилник е преминал курс за отношение към жените.

Проблемите в белгийските бежански центрове се задълбочават. Преди един ден бе съобщено за поредното сбиване на стотина мигранти. Причината била сирийско момиче, което отказвало да носи забрадка. То било нападнато от афганистанци, последвал масов бой, 70 души са получили наранявания.

Държавният секретар по убежището и миграцията Тео Франкен е заявил, че се предвижда въвеждането на ново наказание в бежанските центрове - окончателно отнемане на правото на закрила на мигрант, проявил насилие. Отбелязва се, че вече съществува възможността насилниците да бъдат отвеждани в карцер за 30 дни, или направо да бъдат прогонвани по преценка на властите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Брюксел,Париж, Берлин и прочие -- ще поумнеят !! Дано не е прекалено късно. Ние сме "съжителствали" 5 /пет/ века и още духаме супата. По испанските земи са" щракали с пръсти"около 7 /седем/ века-- и там са наясно със нещата. А защо ли Виена и Будапеща първи нададоха вой ? И тях като че ли не искат да ги чуят ! И колко ли атентата трябва да станат в Париж? Щатите разбичкаха Ориента ,след като им събориха кулите! Някой чакат да падне тая на Александер плац, за да им дойде акъла! Свят..ще гледаме.
22
0
 
1
 
! Отговори
младен преди 8 години
"Уточнява се, че непълнолетният насилник е преминал курс за отношение към жените."Еми явно курса не е бил читав. Я да пробват БГ граничари да им направят един бърз...ама без да ги съдят нашите после
21
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
И на тези твърде бавно им идва акъла
20
0
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 8 години
"Уточнява се, че непълнолетният насилник е преминал курс за отношение към жените"И какво този курс ще му помогне така ли?Моля ви се стига глупости ....Закарайте ги на някой самотен остров,пускате една бомба и въпроса е решен.Тези ще ни затрият всичките!!!
19
0
 
4
 
! Отговори
bobo преди 8 години
УМИЛЯВА МЕ ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКИ КОРЕКТНА СНИМКА..ИЛИ МОЖЕ БИ ТЕЗИ РУСОКОСИ ДЕЦА СА ОТ АРАБСКИ ПРОИЗХОД.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за пострадалата жена, но за съжаление такова като нея не могат да бъдат убедени, че тези хора не разбират от добро, че нямат място в нашето общество и няма начин да бъдат научени да спазват правила. До такава степен са далече от реалността, че не виждат очевидното.
17
0
 
12
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Да се задъхва! Да ги пуснах в сградите на европарламента и европеската комисия, има място за мнооого хора там. И без това в тези сгради никой нищо не работи!
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толерантната Европа към турските зверства в България едно време, сега е време да плати за бездействието си. Белгия отдавна е с променен етнически състав.Блазе им на белгийските германските френските шведските и прочее толерантни евро - п е дали. Да е жива и здрава баба Меркел.Скоро трябва да повикат на помощ войски на САЩ в Европа, това беше целта на занятието от години!
15
0
 
4
 
! Отговори
Georgi преди 8 години
Ae stiga sa lugali vssichki medii be... Cqlata rabota e naglasena i zatova gi zemat. Ako ne iskash emigranti prosto gi prashtash obratno i tova e, zatvorena granica sus hilqdi vuorajeni i da minat ako iskat!!! Otvarqt im granicite i plachat.. Ae stiga luji *** iluminati takiva.
14
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Проблемите в белгийските бежански центрове се задълбочават. Преди един ден бе съобщено за поредното сбиване на стотина мигранти. Причината била сирийско момиче, което отказвало да носи забрадка. То било нападнато от афганистанци, последвал масов бой, 70 души са получили наранявания."===Тези хора не избягаха от войните и мизерията, те просто донесоха войните и мизерията със себе си ТУК.
13
2
 
10
 
! Отговори
No go zones преди 8 години
V evropa veche ima "no go zones", vapros na vreme e da ima nova darjava :)
12
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама задъхва ли се Белгия? И що така? Нали трябваше да сме толерантни, да помагаме на тия, отричайки самите себе си? Кво стана сега? Що така бе, Белгия?
11
2
 
7
 
! Отговори
оланд преди 8 години
европа вече има армия
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
предвижда въвеждането на ново наказание в бежанските центрове - окончателно отнемане на правото на закрила на мигрант, проявил насилие.===и до какво ще доведе това? потискане на поривите към насилие за няколко седмици, и пълна експлозия после. пълни кукувци.
9
0
 
54
 
! Отговори
Мдааа 2 преди 8 години
Пропуснах да напиша, че и Елин Кранц е била доброволка и е защитавала "бежанците" в телевизионно интервю седмица преди изнасилването и последвалото клане.
8
1
 
18
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
До Анонимен 10Защото ИДИЛ се мести в Европа а пък те хората много добре знаят ,че където САЩ инсталират демокрация положението става нетърпимо за нормалния човек!
7
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...непълнолетен афганистанец е изнасилил белгийка, която работела като доброволец в бежански център..."Така трябва с доброволците. Да видят какво подкрепят, да го усетят от първа ръка :) Ако ТРЪПКАТА им харесва, да продължават в същия дух! Това е нещо като тест-драйв.
6
1
 
21
 
! Отговори
ами преди 8 години
Хак им е!!!
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъдете честни спрямо тези, които имот намерение да дойдат. Кажете им, че не можете да ги приемете. Да не тръгват от Турция. Какво, имамите които ги пращат ще ги избият ли? А какво, вас и вашите деца ли да избият джихадистите които пристигат?А и Германия да бъде честна и да каже, до една година не можем да приемем никого. Да не тръгват!!! Хора направете си сметката : за половин година са приели 400хиляди молби, чакат 700хиляди, които ще се приемат цяла година. Дадойдеш значи да се самоиздържаш.
4
1
 
9
 
! Отговори
Kingilingi преди 8 години
Da pratiat malko na angliiskata kralica, na angliiskata princesa, na bjlgarskia tsar i tsaritsa...imat imenia, palati, dvortsi, bani, klozeti, saloni, stai, pechki, kuhni,slugi...