Абдеслам щял да се взриви на "Стад дьо Франс", но се отказал

Джихадистът вече е в затвора, в килия за особено опасни
19 мар 2016 21:12,
28
Абдеслам щял да се взриви на "Стад дьо Франс", но се отказал
Снимка: Reuters

Салах Абдеслам, единственият останал жив пряк участник в терористичните атаки в Париж на 13 ноември, казал днес на белгийските следователи, че планирал да се самовзриви на националния стадион на Франция "Стад дьо Франс", но се отказал. Това предаде Ройтерс, като се позова на прокурора на френската столица Франсоа Моленс, съобщи БТА.

Джихадистът от групировката "Ислямска държава" бе ранен в крака и арестуван при полицейска операция в Брюксел снощи.

Още по темата
Салах Абдеслам казал днес при разпит от страна на следователите, че искал да се самовзриви на "Стад дьо Франс", но се отказал, заяви Моленс пред репортери. Той не посочи по каква причина Абдеслам е изоставил своя колан с експлозиви.

Трябва да се отнасяме предпазливо към първоначалните изявления на терориста, предупреди прокурорът на Париж.

Салах Абдеслам бе откаран днес в затвора в северозападния белгийски град Брюж, предаде Франс прес, като се позова на властите.

Той е настанен в единична килия в специално отделение на затвора за особено опасни лица, които има риск да избягат.

По-рано днес на Абдеслам в Белгия бяха повдигнати обвинения в убийства по терористични подбуди и участие в терористична група.

Франция издаде нова европейска заповед за арест срещу терориста. Решението за предаване на Салах Абдеслам
от Белгия на Франция ще бъде взето до 2-3 месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен18_________________________Друже, "холандците" са белгийци, наздраве!
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако холандците имат акъл ще измъкнат максимално информация.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да пишете глупости по форумите по-добре вижте на какво дередже е държавата от такива разбирачи като вас!
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до до номер 10 - самолетите изгарят. Да самолетите изгарят ама си представи самолет с размах на крилата над 30 метра как оставя една малка дупка в Пентагона при се удря в тази част която само няколко месеца преди това е подсилена. А никой не споменава за златният резерв който е бил в мазето и от който намериха само 1/70 та част... къде ли е изчезнал така яко дим докато кулите са падали отгоре. Има много неща които не си пасват на мястото.
9
0
 
8
 
! Отговори
Бабатунде преди 8 години
Ще го подложат на химическа-психотропна обработка и ще си разкаже какво е ял през последната една година :)).Науката е напреднала.
8
0
 
5
 
! Отговори
до номер 10 преди 8 години
самолетите изгарят, разбирачо. Миналата седмица една кола се запали на улица Черковна и за 10 минути почти нищо не остана от нея
7
4
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Тоз ако имаше специална подготовка и въоръжение сигурно и сам щеше да превземе Белгия. Жалка история, разиграват си коня както искат разни джихадисти насред центъра на Европа и няма кой да ги спре. И помагачи имал, дето утре Хелзинкския комитет ще ги изкара жертва на ксенофобия. Не върви надобре Европа, и по-зле ще става с нашествието на тази мюсюлманска ***.
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и баба Пена ,ако беше мъжка ,щеше .... Ай сиктимини бе !Стига с този пишман терорист. Нещо като ,,Шарли Ебдо ,,От упор в главата с АК -47 и нито капка кръв .Или като кулите от ,,,,СТЦ,,паднали по бързо, отколкото ,,свободно падане ,,на всеки друг предмет . Или като ,,Пентагона ,,В дупка 5-6 метра ,влязъл самолет с диаметър 9 метра и се ,,изпарил,,А,сиктимини !
5
2
 
21
 
! Отговори
**** преди 8 години
Този е от по нормалните фесове,не иска да ходи при девиците,сигуно е обратен щом бяга от 72 девици,тогава нека ходи при *** от ИДИЛ.
4
4
 
18
 
! Отговори
БойкоАхмедБорисов преди 8 години
Той бяга от ятагана.Да го приемем, да го нахраним, да му дадем европейско гражданство.Да го интегрираме. Да го научим да работида плаща пенсиите на германцитеда насърчим многообразието в Европа.Сега арабин, утре и от Африка майймунки да внесем.Нека мултикултурата да победи
3
2
 
24
 
! Отговори
666 преди 8 години
Веднага БХК да се сезира и да отива да помогне на "бедната душица" как тай ще го третират.... я бързо да го пускат че има да се самовзривява....
2
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отказал се, понеже е страхлива пу...а. Арабите и турците са мьже само на думи. Сега и ще го хранят и обличат този ***...
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да... и Осама от пещерата в Афганистан координираше 9/11 :)