Противниците на британското членство в ЕС взеха превес

Агитацията на Обама не е наклонила везните в полза на съюза
28 апр 2016 22:51,
30
Противниците на британското членство в ЕС взеха превес
Снимка: архив Reuters

Противниците на британското членство в Европейския съюз вземат малка преднина през последните две седмици, сочи проучване на агенция ЮГов.

То отчита, че интервенцията на президента на САЩ Барак Обама в полза на оставането на Великобритания в ЕС не е наклонило везните в полза на проевропейския лагер два месеца преди решителния референдум, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Проучването е проведено на 25-26 април по поръчка на вестник "Таймс" и показва, че броят на тези, които искат напускане на Европейския съюз, е нараснал с 3 процента до общо 42 на сто в сравнение с предишната анкета от 12-14 април. В същото време привържениците на оставането в ЕС са се увеличили само с 1 процент, достигайки 41 на сто.

Американският президент, който посети страната миналата седмица, предупреди, че ако Великолритания излезе от ЕС, ще трябва да се нареди най-отзад на опашката за търговско споразумение със САЩ.

Не бих казал, че изявлението на Обама е навредило на кампанията за оставане в Европейския съюз, но по никакъв начин не й е помогнало, каза шефът на социологическата агенция Антъни Уелс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: есОбамабританци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Европейският съюз е проект на САЩ и ЦРУ"Я бъди по точен, драги умнико. На САЩ или на ЦРУ ?
19
0
 
1
 
! Отговори
от сърбия преди 7 години
Aмa нa изборите покaзaхме, че сме зa ЕС.
18
2
 
2
 
! Отговори
норa преди 7 години
И aко се рaзпaдне ЕС, къде ще ходите дa си изкaрвaте хлябa? Aми aко пък се върнaт кaдърните бългaри от чужбинa и зaемaт рaботните ви местенцa, кaкво ще прaвите? Упрaвлявaщите ще спрaт дa крaдaт ли? Ще крaдaт, но по- мaлко. Или си мечтaете дa излезете от ЕС, зa дa влезете под крилото нa "мaтушкa Роосия"? Бедни, нерaзумни хорицa!
17
4
 
3
 
! Отговори
Djin преди 7 години
Излизане евентуално на Великобритания от Съюза не вещае нищо добро и за него. Традиционно около Великобритания гравитират Скандинавските държави, а и не само те. Изобщо не е ясно как това ще им се отрази. Едва ли ще искат да прекъсват-усложняват отношенията си с нея. Нещета са "на кантар". 1 още атентат в ЕС и резултата на Референдума ще е ясен преди него! Разпадане на ЕС обаче не е добра новина....
16
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има такъв референдум у нас, за изненада на мнозина маргинали, > 90% ще гласуват "За" ЕС. Само разни маргинали като доста от пишещите тук атакета и друга неграмотна сбъркана ***, които не могат да мислят в перспектива, ще гласуват с "Против".
15
5
 
16
 
! Отговори
persian преди 7 години
Защо и в България няма такъв референдум, иначе да се махат
14
0
 
5
 
! Отговори
19-ти преди 7 години
Три минусчета досега, май не ви харесаха въпросчетата... А не ви харесват, защото са истина. Ай със здраве и мислете с онова на което си слагате шапките, не с онова, на което сядате.
13
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като напуснат съюза къде ще ходите да изкарвате пари? А като се разпадне съюза с турция ли ще се съюзявате или с египет? Някои хора пишат глупостите си да се намират на работа. Отговорете, с кого ще бъдете в съюз?
12
3
 
29
 
! Отговори
wild horse преди 7 години
Не е важно как гласуваш,а кой брои гласовете....
11
2
 
18
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До georgiТи на този силиконов вампир Ризова, ли вярваш!С тази простотия с 5 000 000 000, дето ще печелим годишно, ще ни ранините до президентските избори.
10
2
 
17
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Чиста проба манипулация в стил Биг Брадър....
9
19
 
11
 
! Отговори
georgi преди 7 години
До Анонимен 26 Април, 2016 год. Разследващия журналист Антон Тодоров по следите на черното злато в Черно море в предаването "Очи в очи" на Цветанка Ризова по bTVВ СЪУЧАСТИЕ С "БЪЛГАРСКАТА" КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ - БКП-БСП, РУСКИЯТ ЕНЕРГИЕН ВАМПИР И ДО ДНЕС ИЗСМУКВА СВИРЕПО КРЪВЧИЦАТА НА БЪЛГАРИЯЗащо Русия е забранявала досега сондажите за нефт и газ в българската акватория на Черно море ?На 26 Април, 2016 год. в предаването "Очи в очи" на Цветанка Ризова по bTV, разследващия журналист Антон Тодоров показа в ефира документи от Държавната планова комисия, както и документи
8
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама, където и да отиде, каквото и да направи все е лошо. Тръмп е абсолютно прав. Той и Меркел за една година заличиха всичко постигнато от Рейгън, Горби и Тачър.Обединението на Германия, идеите на ЕС, всичко унищожиха. Права е кралицата, като каза, че заради тънко обидните си чувства Обама е провалил света.
7
7
 
44
 
! Отговори
българина преди 7 години
Все някой пръв ще напусне *** ес. Който е пръв печели, стара търговско икономическа поговорка
6
6
 
54
 
! Отговори
честито преди 7 години
Нови 1,3 милиарда лева заеми изтегли правителство, за да покрива огромните дупки от некадърното си управление. Този път парите са взети по втория начин и без да са гласувани от парламента. Формално държавният дълг не расте, но фактически точно това става. Парите са изтеглени от Българския Енергиен Холдинг, в който са активите на цялата енергетика.Ако не се върне, кредиторите ще сложат ръка на дружества като АЕЦ Козлодуй и НЕК. Поради тази причина, подобни заеми винаги се връщат, т.е. държавата вади пари и ги плаща.Целта на новия заем е абсурдна. Трябвало да платим на американските
5
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати кефа. Ако напуснат ще почерпя целия форум.
4
3
 
23
 
! Отговори
Тихомир томов преди 7 години
Опашката е под опашката на Обама !
3
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и ес трябва да се преименува на еврабийски халифат.
2
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИСКАМ И НИЕ ДА СЕ НАРЕДИМ НАЙОТЗАД ЗА ТЪРГОВСКО СПОРАЗУМЕНИЕ С ТАЗИ ЧУМА САЩ. ВЪОБЩЕ НИЩО ОБЩО ДА НЯМАМЕ С ТЯХ!!! ВИЖТЕ КАКВО НИ ГОТВЯТ: bg. mondediplo. com /article1143 . html
1
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЙДЕ РИЖАВИТЕ ВРЕМЕ Е ДА НАПУСНЕТЕ ТИТАНИК,И ДА СЕ ПРЕИМЕНУВАТЕ В ДЖАМАХИРИЯ.