Брюксел казва утре: Падат визите за турци!

Анкара заплаши, че ще пусне мигрантите, ако това не стане
3 май 2016 07:19,
130
Брюксел казва утре: Падат визите за турци!
Снимка: архив Reuters

Изпълнителната власт на Европейския съюз ще предложи в сряда отменянето на изискванията за визи за турски граждани. Това съобщиха двама източници на агенция Reuters, цитирана от "Фокус".

По-рано Анкара заплаши, че ще се откаже от изпълнението на споразумението за миграцията, ако ЕС не облекчи правилата за пътуване за турски граждани.

Либерализирането на визовия режим за Турция, мюсюлманска страна от 79 милиона души, е спорен въпрос между страните от ЕС. Но Брюксел ще продължи да придвижва отменянето на визите, разчитайки, че така споразумението за мигрантите ще остане в сила.

Служител на ЕС и източник, близък до преговорите между Брюксел и Анкара, съобщиха, че в сряда Европейската комисия на ЕС ще проведе заседание, на което ще предложи облекчаване на визовите изисквания.

Вторият източник разясни, че предложението е било подкрепено на подготвителна среща в понеделник, преди Европейската комисия да обсъди въпроса в сряда.

Турция е трябвало да изпълни 72 изисквания, за да постигне либерализиране на визовия режим, а служител на ЕС каза на 21 април, че Анкара е изпълнила по-малко от половината от тях.

Въпреки това, вторият източник добави в понеделник, че Турция е постигнала много по-голям брой, макар че е ясно, че няма да успее да изпълни всички 72 до сряда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Дяконът на Княжество преди 7 години
В Свещения Коран е написано:-"О вярващи ,не притеснявайте пътниците".Така ,че според мен с визи,без визи транзита през Турция ще го има.
68
2
 
4
 
! Отговори
Груб юзър! преди 7 години
Надявам се в ЕС да са със всичкият си още и да държат окастрените миризливи турци далече от блока. Много далече!
67
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Смешно е. Много смешно и глупаво решение на ЕС. Ще спрат 2 милиона емигранти, а ще пуснат 79 милиона миризливи турци. Почвам да си мисля, че евро депутатите се опитват да се самоунищожат. Еми не ги ли виждате колко са дърти сбръчкани какво искате такъв е резуктат. Честит ви турски рязън ***
66
3
 
8
 
! Отговори
niki преди 7 години
То обещаването не е като даването. Ще видите, че никакво отпадане визи няма да видят Турция за ЕС. В общи линии балъкът е Ердроган :)
65
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честита ви европа, българи. На вас за да ви паднат визите ви затвориха блокове, сринаха ви индустрията, унищожиха ви земеделието, оставиха ви ромите безработни и ви счупиха да ви съдят за дискриминация срещу крадящата част от тях. За турците - нищо такова. Е това ако не е дискриминация, здраве му кажи. Турците работят там от десетилетия, а вас трябваше да ви унищожат от глад преди да ви пуснат. и пак е с уговорки... Кога ще осъзнаете какво е европа за България?
64
6
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Падението на ЕС продължава стремително. Това неможе да бъде сериозен съюз!
63
6
 
40
 
! Отговори
И ТОВА ЛИ? преди 7 години
И това ли дочакахме ,Турция отново да завладее ЕВРОПА? Жалка Европа, с жалки политици!
62
3
 
24
 
! Отговори
МУНЧО преди 7 години
елементарно-стреля се по всеки, пресичащ нелегално границите и бежанският поток секва!
61
6
 
25
 
! Отговори
СЛАВА РУСИ преди 7 години
Ами какво да кажа друго освен честито на печелившите. Сега ще настъпят ди(*вашки набези от анадола към Европа. Още един факт, че Русия винаги е била загрижена за сигурността на балканите да се запазят християнски. Докато Европа никога не я е било грижа, даже е пречила на балканите и по точно на България с борбата срещу м(*сюлманите.
60
4
 
24
 
! Отговори
Анализ преди 7 години
Да ама предложението няма да бъде прието.Повечето членки на ЕС няма да го подкрепят.Най-вероятно отново ще го отложат за доразглеждане и през това време ще умуват алтернативни изходи от ситуацията.Ще се търси начин да се извият Ръцете на Ердоган чрез Кюрдите или Икономически.Не изключвам и Барикадиране и военно присъствие на турската граница с България и Гърция
59
1
 
12
 
! Отговори
akut преди 7 години
с поздрави от меркел и оланд
58
3
 
18
 
! Отговори
Гларус преди 7 години
Очаквам палави туркини по българското черноморие.
57
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е все едно да направим нелегалните Имигранти легални + бонус още 80 млн Турци.Ако това стене то Европа има много по глупави политици от Българските!!!
56
3
 
41
 
! Отговори
Позор! преди 7 години
Това ,че Европа клекна пред Ердоган е позор за всички европейски политици , а най-вече за новата "империатрица"фрау Меркел!
55
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мухахаха добре че сьм в Русия
54
4
 
26
 
! Отговори
Просто човек преди 7 години
Много продажен ЕС, ама такова навеждане никога не е било... Взимам си пуканки и сядам да гледам с интерес как големите държави се оправят с тълпи от средновековието
53
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слагайте червени палци! После ще слагате червени фесове!
52
4
 
34
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Това да дадеш визи на Турците е все едно да си отвориш вратите за много повече от 3 млн Имигранти.Европа ще извърши огромна грешка ако направи това.Решението на този проблем е много просто.Армиите на съседните страни България и Гърция просто трябва да застанат на границата въоръжени и да стрелят на месо всеки който доближи границата!!!!!Звучи Първобитно Да !Но след като си имаш работа с първобитна култура трябва да действаш с първобитни приоми!!!
51
8
 
3
 
! Отговори
демограф преди 7 години
Е...какво стана сега?! На Москва Дамаск, на Брюксел Мала Азия...че и Ukraine. Плюс ЕвроАтлантически Съюз. Плюс Скандинавия в НАТО. Слава на Путин. Путин Акбар. Вместо да се гушне със Запада Туземия избра да запада..вместо путьовки ***..въпрос на вкус.
50
2
 
5
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Ohohohohohhhoooooo........ INVAZIJA prvo na Bugarija a potoa i na EU. Ako so pomin neka e ke go iskrepite.... ahahahahahaaaaaaaaaaaa....