Чехия създава спецчаст за борба с нелегалната миграция

Тя ще гарантира сигурността, обществения ред и охраната на границите
4 май 2016 12:07, Елка Василева
6
Чехия създава спецчаст за борба с нелегалната миграция
Снимка: архив, Reuters

Министерството на вътрешните работи на Чехия създава специално подразделение за противодействие на нелегалната миграция, съобщи ТАСС, позовавайки се на пражкия вестник "Право".

Специалната част се формира от 181 полицаи към управлението на полицията по въпросите на чужденците. Задачата й ще е да гарантира сигурността, обществения ред и охраната на чешките граници в период на изостряне на миграционната криза.

Силите на специалното подразделение ще са разположени в Прага, Бърно, Острава и Пардубице.

Отряди на подразделението може да бъдат изпращани в други държави от ЕС и по-специално за защита на външните граници на Шенгенската зона.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 7 години
Вишеградскат четворка са страни с достойнство , управлявани от умни политици, а не дупедавци !
3
0
 
5
 
! Отговори
Хан Тервел преди 7 години
Обикновена разходка в Бърно или Прага показва, че по физиономии чехите и българите на практика не се различават.Чехите винаги са гледали на България с добро око (с изключение на леки издънки от времето на комунизма).А смея да твърдя, че у нас почти всеки гледа с добро око и на чехите.Разликата идва 3-4 градуса по-топло време у нас, което е размеканло мозъците на всички, и вместо да сме единни като чехите, само се чудим - на комшията ли да го набием или на комшийката.Маминко, я съм се посрал.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чехите ще излезат единствените европейци с мозък на държавно равнище! Всички други чакат някой да пр'дне, че те да се насе'рат, или и без да пр'дне. Европа вече почти не произвежда основни неща. По-голяма част от производството е изнесено в Азия и няколко големи държави със силни търговски връзки внасят. Рано или късно съюз от консуматури продаващи си един на друг ще се разпадне. А по-богатите си и внасят безпринципна колониална маса, за да им излезе още по-евтино.
1
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой "журналист" се е лепнал случайно за някакви чешки сайтове и тия дни се създава впечатлението, че едва ли не Чехия е центъра на света - само там се случват събития.