Меркел към Турция: Дръжте си на думата и след Давутоглу

Канцлерът очаква споразумението за бежанците да се спазва
6 май 2016 15:48,
49
Меркел към Турция: Дръжте си на думата и след Давутоглу
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел очаква Турция да се придържа към споразумението, което трябва да намали притока на бежанци към ЕС дори и след обявената оставка на министър-председателя на страната Ахмед Давутоглу. Това предаде AFP, цитирана от "Фокус".

"Канцлерът Меркел работи добре с турския министър-председател Ахмед Давутоглу и с всички представители на Турция и очаква, че това добро и конструктивно сътрудничество ще продължи и при новия турски министър-председател“, заяви прес-секретарят на германското правителство Георг Щрейтер.

"ЕС и Германия ще продължат да изпълняват своите задължения според споразумението и ние очакваме същото и от турска страна", добави той.

Вчера турският премиер Давутоглу обяви официално, че се оттегля от поста. Той няма да се кандидатира отново и за лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието. Формацията ще проведе извънреден конгрес на 22 май.

Вероятният наследник на Давутоглу начело на турското правителство е зетят на президента Ердоган. Бинал Йълдъръм в момента е енергиен министър и е женен за най-голямата дъщеря на президента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
10
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
Как могат Германците да я държат тая???
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
прелъстена и изоставена а кой ще събра попарата и.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган реже и последната възможност на страната си да има сериозни политически и бизнес взаимоотношения с някого.Разрива с Русия отряза единия крак на турската икономика,поевтиняването на петрола и гражданската война в Сирия и Ирак спря приходите от петро-държавите.Да говори Ердоган на ЕС-"всеки да върви по своя път" означава загуба на последна опрна точка и бързо потъване на цялата икономика. Блъфира-типично ориенталски манталитет.Ами ако ЕС му отговори с неговите думи?Турската борса>>фалит!
26
0
 
1
 
! Отговори
Diana преди 7 години
Ministir na energetikata i zet na Erdogan e Berat Albayrak.Napravete si truda pone vqrnq za informaciq !
25
0
 
0
 
! Отговори
diana преди 7 години
Ministır na energetikata i zet na Erdogan e Berat Albayrak.Napravete si truda pone vqrnq infornaciq.
24
15
 
9
 
! Отговори
осман преди 7 години
Меркел.никога турция няма да те предаде.ние не сме руснаци.НИЕ СМЕ ТУРЦИ.......
23
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бабето, Адолф меркел, колко секси-закачливо гледа към псетоЕрдоган!
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе у.шанки кактака президентска република за Турция е зле, а за Русия е добре?
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До GogoЗа нас!Ами какво ще стане с авоарите на нашите видни мъже в турските банки? Не че всичките им са там, но те не обичат да губят, зер с колко труд са ги изкарали!
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Ще наложат демокрация, ще я наложат - такакакто я наложиха в Северна Африка, в арабските държави, в Украйна - кръв, "съвети", "помощ", рязане на глави, "съвети", "помощ", кръв, ръкопляскане при убийства, кръв, "съвети", наемни армии, преврати, кръв, кръв, кръв, разрушение на цивилизации, варварство, атентати, кръв, кръв... и печени телешки ребра за "будната" , "единна" двестанационална маса на Юнайтед Стейтс (по конституция)
19
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая я мислех само за глупава, а се оказва и че е пълна наивница! За какви наши грехове ни управляват такива недоразумения, не е ясно.......
18
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждате ли как тъпите Хамериканци постигат своето искат европа да е ислямизирана а те да са непокътнати много хубаво измислено искат исляма да се насели навсякъде но това няма да стане братушките си знаят работата чакат само удобния момент и ще ги порежат помнете ми думата !!
17
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая ква прасешка физиономия има.
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бинал Йълдъръм в момента е енергиен министър и е женен за най-голямата дъщеря на президента. :::: binali yildirim ministar na transporta, informatsiata i moreplavaneto ( ne6to podobno ne znam dobre bilgarski ) golyama jurnalistika
15
14
 
14
 
! Отговори
АМИ , АКО..... преди 7 години
ЕРДОГАН ПУСНЕ МИГРАНТИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ......??!!!!Кво праим ся.....ха,ха,хааааааа.....3-ГРУПИ ПО 3-ХИЛ.МИГРАНТИ .....И БЪЛГАРИЯ Е ГОТОВА!!ЩЕ УДЪРЖИТЕ ЛИ НА 3-ХИЛЯДИ МИГРАНТИ ----- НАТИСК??!
14
3
 
48
 
! Отговори
румен преди 7 години
Меркел е изнудвана след разкритията за тотално подслушване от таините служби на сащ и то в доста дълъг период, след което започна и нашествието на черните.
13
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дъртата шмеркелица сега ще бъде изиграна добре.Тя не знае ли,че когато се сменя правителство,СЕ СМЕНЯ И ПОЛИТИКАТА!Така сега могат съвсем яко да и го подадат и тя да няма накъде да шава.Май Ердоган и Давутоглу добре изиграха на меките западни китки номера с доброто и лошото ченге и сега не им остава нищо друго,освен да преминат към следващата серия духане и плащане.Плащане до припадък.Иначе,"бежанците" чакат в бойна готовност.Колко са "бежанци",само Ердоган и Давутоглу си знаят!
12
0
 
28
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
Сега Ердо да ожени средната си дъщеря за Ким Чен Ун и всичко ще се подреди по план.
11
1
 
34
 
! Отговори
Габи преди 7 години
Наивница,ЕРдоган го смени защото искаше светска конституция.Сега Ердоган ще си прокара президентска република.
10
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
президент ер доган , министър председател зет му , това не е ли жива диктатура , къде са сега американците да наложат демокрацията