Мюсюлманинът Хан стана новият кмет на Лондон

Пакистанецът победи с 11% консерватора Зак Голсмид
Обновена: 6 май 2016 22:42 | 6 май 2016 22:34,
250
Мюсюлманинът Хан стана новият кмет на Лондон
Снимка: Reuters

Лейбъристът Садик Хан спечели изборите за кмет на Лондон с 11 процента пред консерватора Зак Голдсмит.

Така Хан, който е от пакистански произход, стана първият градоначалник мюсюлманин на британската столица.

Лейбъристът получава 45 процента от гласовете на произведените вчера избори, а консерваторът - 35 на сто. Това сочат резултатите от всички окръзи на града, предаде Sky News, цитирана от "Фокус".

Садик Хан, който произхожда от скромно семейство, се обявява твърдо за оставането на Великобритания в ЕС, докато Зак Голдсмит – потомък на аристократичен род, иска страната да напусне ЕС.

Британците гласуваха още за местни съвети в Англия и за регионални парламенти на Шотландия, Северна Ирландия и Уелс, информира БНР.

Лейбъристката партия понесе загуби на регионалните и местните избори. Лейбъристите се справиха зле на десетки избирателни райони в Шотландия, Уелс, части от Англия и в Северна Ирландия.

След преброяване на две трети от гласовете те отбелязват малки промени в позициите си в Англия, 9-процентна загуба в Шотландия и лек спад в Уелс.

Антиимигрантската и евроскептична Партия за независимост на Обединеното кралство спечели първите си места в регионалния парламент на Уелс. ЮКИП си осигури седем мандата и обеща да използва този свой изборен успех в кампанията си за излизане на Великобритания от Европейския съюз - въпрос, по който британците ще гласуват на референдум на 23 юни.

Избирателната активност е била около 37 процента, по-ниска от обичайното за местни избори във Великобритания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
VIKI преди 7 години
I KAKVO KATO E MYUSLYUMANIN ????? V BALGARIQ NQMA LI MYUSLYUMANI KOITO NAISTINA OBI4AT RODINATA SI ???? 6TO ZA TAPI I PROSTI KOMENTARI STE IZRASILI TUK :))
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно това е представителната извадка - дете на емигранти от бивша колония, мюсюлманин, подкрепяш *астията. И те като нас показаха наказателен вот чрез негласуване и ето го резултата. Да ви е честит!
163
5
 
9
 
! Отговори
Ифтар преди 7 години
В материала е пропуснато да се отбележи, че един ден след обявяване на изборната му победа, Садик Хан е посетил християнска катедрала в Лондон. Заслужава да се подчертае - един ден след изборната му победа, а не когато почне да се облизва за нов мандат няколко месеца преди следващите президентски избори. Има от какво да се засрамят някои ифтар-християни в България.
162
0
 
10
 
! Отговори
Hhl преди 7 години
Ne otiva rabotata na dobre
161
0
 
18
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
То в Лондон англичани не живеят,само работят.Всички там са събрани от всякъде,но най-много са мюслитата.Факт.
160
0
 
15
 
! Отговори
ми... преди 7 години
В изборният ден англичаните живеещи в Лондон са отишли за гъби край града.
159
2
 
15
 
! Отговори
НЕГАРА с ОЛД СПАЙС преди 7 години
Лавското сарце и Крастоносците са въртят
158
1
 
21
 
! Отговори
Спартак преди 7 години
Сега англичаните трябва да напуснат и ЕС, защото, разбира се нямаме нужда от мюсюлмански държави. Да си направят някакъв съюз или обединение със старата си дружка Турция и да ми се махат от полезрението.
157
0
 
15
 
! Отговори
глас от телевизора преди 7 години
Гражданина Кхан?
156
2
 
18
 
! Отговори
poor London! преди 7 години
Явно натуралните британци само лицемерно са толерантни към мюсюлманите, пакистанците..... а какво е в умовете им от това масово преселение на хора с чужда култура в Лондон, един Бог знае. Един известен и много уважаван и даван за пример английски певец, на когото съм фен, преди 2-3 години се спречква с някакви азиатци в нощен бар в Лондон и когато онези се оттеглят, свидетели са чули момчето презрително да измърморва под носа си "pakis!" А този човек минава за един от най -толерантните, интелигентни и възпи тани selebrities на Острова и любимец на много хора....... No comment ladies
155
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много важно! Той или евреинът Зак/ария/ Голдсмит! Все е обрязан. Не е от англиканската църква!
154
6
 
12
 
! Отговори
рррррррррр преди 7 години
Чакайте в София: Местан, Доган, Карадайъ, Хафъзов и пр. гмеж!
153
3
 
30
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Този резултат говори че Мюсюлманите в Лондон са 11% повече от Християните
152
1
 
35
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Стига им 1000 години империя и велика сила.Идва момента в който ще западат!!!!Скоро Англичаните ще станат малцинство в собствената си родина.
151
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КубратТе нашите управници са чисти българи и какво от това. Вижте ни дереджето на държавата. По специално-логичен път стигнах до една истина. България е векове напред - но само по ракийно време.
150
3
 
19
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Докъде стигнаха европците с техните двойни стандарти, по американски модел! Значи пакистанците, населяващи англия могат да избират, че и да бъдат избирани, а руснаците, живеещи в трите прибалтийски стани нямат право нито на едното, нито на другото!
149
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мюсюлманин спечелил срещу евреин, голям праз.
148
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кога тия извратеняци ще налагат някакъв етикет в Европа ?За какви се имат?
147
11
 
11
 
! Отговори
Кубрат преди 7 години
И Християните и Мюсюлмани и Евреите вярват в един Бог просто мафията на оръжията създава *** и от трите религии. И какво като е мюсюлманин или родителите му са имигрирали там преди 50 години и са работили за кралството и при положение, че Хан е англичанин, роден в Лондон а просто произхода на родителите му от Пакистан. Значи те трябва да имат само задължения, без права да бъдат избрани. Тези хора, които обиждат новия кмет на Лондон са фанатици, расисти и не различавате много от ИД.
146
2
 
10
 
! Отговори
До 178 преди 7 години
Когато човек е грамотен и след 50 години няма да греши това, на което е научен. Неграмотността не се придобива с години живот в чужда страна, а показва до колко един човек е "мърляч". Щом не си е направил труда да научи родният си език, да не говорим за маймуницата, то това показва и какво ще му бъде отношението в работна среда. Ще скатава и ще се оплаква. А такива хора тук никой не ги иска и съответно наема на работа.