Британците разделени поравно преди референдума за ЕС

Допитването подкопава доверието към премиера Камерън
25 май 2016 09:52, Елка Василева
20
Британците разделени поравно преди референдума за ЕС
Снимка: архив, БТА

Британските избиратели са разделени поравно по въпроса дали страната им трябва да остане или да напусне Евросъюза преди референдума на 23 юни, показа проучване на общественото мнение на YouGov за в. "Таймс", цитирано от Ройтерс.

Подкрепата за кампанията за оставане в ЕС е 41 процента, с 3 процентни пункта по-малко от миналата седмица, а подкрепата за напускане е нараснала с 1 пункт до 41 процента. Четири процента от анкетираните отговарят, че няма да гласуват, а 13 процента още не са решили как ще гласуват.

Изследването показва, че референдумът подкопава доверието към премиера Дейвид Камерън, който предупреди за рисковете за икономиката и сигурността на Великобритания, ако тя гласува да напусне.

На въпроса на кого вярват за Европа и референдума, едва 18 процента казват, че имат доверие на Камерън - спад от 2 пункта спрямо началото на май. С най-голямо доверие по въпроса - 31 процента от анкетираните, се ползва Борис Джонсън, бившият кмет на Лондон, който оглавява кампанията за излизане от ЕС. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вече съм сигурен , този сайт е на Сидеров руския - турчин ! къде ги видяхте тея данни бе?! аз ги следя през час 41% никаде не съм видял !!! *** *** ви руска
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тия резултати има ли някой да вярва?Знаеме ги вече "демократичните" корекции на такива резултати!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12Промитите мозъци strike again!5 пари не давам какво се случва в Сирия или Крим - ние сме в ЕС от него зависи случващото се тук. Аз демокрация и нормалност не виждам е ВС, а дали я има някъде си другаде - нито е от значение, нито трябва да се твърди, че я има, щом като в ЕС я няма.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До юбералесАха, точно толкова "легитимни" са и сегашните референдуми и избори.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6Още един немислещ промит мозък. Щом Русия не е люлка на демокрацията, значи автоматично ЕС е много демократичен и "противоположност". Ми не, нещата не са черно-бели, а черно-черни. Но са ви дресирали много успешно И русофилите, и "анти"-комунистите.
6
7
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Навремето и в Източния блок всеки можеше да напусне. Референдуми имаше в Берлин през юни 1953г. Будапеща 1956г. Прага 1968, Полша 1980г.............и народът винаги решеваше да остане в блока.
5
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 7 години
Добре де, Шотландия нали гласува за оставане в ЕС, сега ако Англия напуснат как се процедира?
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4 За фалшификация ме съмнява, за промиването на мозъци, съм напълно съгласен, но какво да направиш..Аз говоря за чисто фактическия изход от референдума и той вече е ясен- остават
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 3Естествено, фалшификацията е сигурна, никога няма да допуснат напускане. Както в Австрия си фалшифицираха очевадно изборите и не допуснаха крайно десен кандидат. Както и Евровизията дори нагласиха. Не остана капчица свобода и нормалност в този съюз, завмина и Съветския вече, нищо, че промитите мозъци продължават да гледат на 2-та съюза като противоположности. Те са просто модерните комунисти, с друг господар - ЕС, вместо СССР.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А според букитата, нагласите са обратните, коефициента за оставане е около 1.16, което означава вероятност от минимум 86% за остваване в ЕС, при това тенденцията е все повече да пада коефициента (т.е. вероятността от оставане нараства). На кого са по-верни сметките...? На букитата естествено
1
3
 
13
 
! Отговори
НПО Пудел преди 7 години
Айде пускайте някоя анти-руска новина..да оплюем Путин -че вече 2-3 дена няма такава и няма пари бе..