Младите да бъдат насърчени да гласуват на референдума, иска Камерън

Те са по-склонни да подкрепят оставане на Великобритания в ЕС
26 май 2016 10:00, Елка Василева
1
Младите да бъдат насърчени да гласуват на референдума, иска Камерън
Дейвид Камерън. Снимка: Reuters

Кампанията за оставане на Великобритания в Европейския съюз постига добри резултати, но най-голямата грижа е да бъдат насърчени младите хора да се регистрират за гласуване в референдума на 23 юни, заяви премиерът Дейвид Камерън, цитиран от Ройтерс.

Проучванията показват, че младите хора са много по-склонни да подкрепят оставане в ЕС, но твърде малко от тях възнамеряват да гласуват. Около 43 процента от британците на възраст между 18 и 24 години са гласували на парламентарните избори миналата година - далеч по-малко от общата избирателна активност от 66 на сто, както е било и при предишни избори.

Камерън, който е фактическият водач на кампанията за оставане в ЕС, каза в Исе-Шима, Япония, където ще участва в срещата на лидерите на седемте най-развити индустриални държави, че избирателната активност "определено предизвиква безпокойства".

"Според мен постигаме добри резултати с нашите аргументи, че за Великобритания ще е по-добре, ако остане в ЕС", каза премиерът пред журналисти. "Най-голямата ми грижа е да направим всичко по силите си следващата седмица, за да убедим хората да се регистрират, за да гласуват, и особено младите хора, защото това е вот за тяхното бъдеще".

Срокът за регистрация на избирателите за референдума на 23 юни изтича на 7 юни.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари