Меглена Кунева търси учени за Нобелова награда

ЕС ще издава специални визи за предприемачи от start-up компании
Обновена: 28 май 2016 12:02 | 28 май 2016 11:56,
49
Меглена Кунева търси учени за Нобелова награда

България търси учени с потенциал да спечелят Нобелова награда, за да застане зад тях със средства и възможности. Това заяви в Брюксел министърът на образованието Меглена Кунева, която участва в съвет, на който европейските министри обсъждаха науката и иновациите.
 
„Ако направим правилно нещата в науката, се надявам да се обединим около няколко души, които могат да бъдат кандидати за Нобелова награда. Има българи, които работят в колективи извън страната, които са част от това състезание. Където и да се намира българинът, той трябва да бъде подкрепян от страната си“, заяви Кунева.
 
За нея въпросът е „как през работата им да промотираме усилията на България, ако застанем зад тях със средства и възможности да ги привлечем обратно“.
 
Европейските министри приеха решения, с които от 2020 г. всички научни публикации, финансирани с европейски средства, ще бъдат публикувани свободно и за достъп до тях няма да са нужни абонаменти. По този начин изследователите ще могат да намалят разходите си за сдобиване с нужната им информация, а хората от практиката - учители, лекари, предприемачи и др., ще бъдат в час с най-новите научни открития.

Мярката си поставя за цел и подобряване на ефикасността на научните данни, които могат да се използват многократно, вместо да се губи време, за „да преоткрива топлата вода“.
 
Страните членки поръчаха на Европейската комисия да изготви предложение за въвеждане на специални визи за предприемачи на start-up компании от трети страни. Веднъж получена виза за една европейска държава, тя ще важи за всички останали, обясни държавният секретар за образованието и науката и изследванията на Холандия Сандер Декер, който председателства министерската среща в Брюксел.

ЕС се надява така да привлече повече иновации в икономиката си, която изостава от основните си конкуренти заради недостиг на инвестиции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Миглена Кунева (българския вариант на Ребека Катц) какво се прави на луда - Бойко Борисоф е предложен от изсраелската Академия на Науките за Нобелова по икономика! Евреите са забелязали - те имат навика да четат всички медии по света за да го държат изкъсо, че България под Бойко Борисоф е единствената страна в света с излишек в бюджета!
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Куневицо има един награден за "мир" Обезиански перфектна кандидатура за :Най-масов убиеец на жени, деца и най-успешен разрушител на държави.Добави и Тиквата за няй-*** "водач" и най-най-самовлюбен от 3 пол.
29
0
 
3
 
! Отговори
dp преди 7 години
Добро пожелание но неизпълнимо.Неизбежно ще събере най-пробивните лактоборци които не могат друго - грамотни ще са, но дотам.Единственото, което е доказано да работи е наливането на много пари в даден сектор,така че покрай лактоборците да капне нещо и у някого дето реално да направи нещо.Бюрократи да се опитват да отделят можещи от неможещи никога не е работило иняма как да проработи, ако имаха акъла да го направят щяха сами да свършат работата инямаше да има нужда да търсят.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая съвсем е изтрещяла. Хал хабер си няма нито от наука, не е даже малък доктор, кандидат демек, няма представа от процедурата за получаване на Нобелова премия. Нама представа от образование! Вън! Вън! Вън!
27
0
 
2
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Не е необходимо да търси.Президентството е близо.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българският народ търси политици - българи(не евреи!), некорумпирани, патриоти, способни да ни извадят от дупката наречена ЕС, в която ни натикаха всички бивши и настоящи политици! Абсолютно се изключват от номинацията завършилите образованието си отвъд океана, особено със специалност мошенничество, далавераджийство, лихварство, такива си имаме и тук.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
m4i "Geyneral BMB PhD" e nai solidnia kandidat za tikvenia medal na nobelkata
24
1
 
7
 
! Отговори
user преди 7 години
Учените от БАН бяха прости старчета, какво търсите сега?!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако направим правилно нещата в науката, се надявам да се обединим около няколко души, които могат да бъдат кандидати за Нобелова награда.". Вярвам че можете да се обедините около няколко министерски синчета и дъщерички. Първо прогонихте способните хора в чужбина(да не ви пречат), останалите тук задушихте, сега спокойно може да номинирате няколко хрант*утника!
22
1
 
7
 
! Отговори
расад требе преди 7 години
Дето се вика УСПЕХ в търсенето. Вероятноста обаче да намери Снежният човек (дори и на Витоша) е по голяма. По добре да се насочи натам. В България наука НЯМА, учени почти няма (има масони). Демократична България не може да си позволи наука и учени, вероятно няма нужда от тях. Виж полицаите и шофьорите все са кът.
21
6
 
7
 
! Отговори
Ташко преди 7 години
Николай Бареков става за нобелова награда, големи мъдрости ръси, особено като се нашмъркаПишман-експерта Орешарски и той става, може се класира в категорията "най-голям ***"Но най-добрия е Жан Виденов, ще спечели в категорията "банкови фалити и инфлация"За нобелист като "крадец на годината" предлагам Цветан Василев шефа на фалиралата КТБ, той дори две номинации заслужава, още и за "гепил най-много пари и избягал"
20
0
 
12
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Аз съм Кандидат за тази награда .Моля Кунева да се свърже с мен .Ще остава контакти .Заслужава си ,дават 1 милион долара .Ще ги дам на фонда за лечение на деца , или за магистрали .Само да не ги откраднат .За по сигурно ще ги дам на Президента с обещание да не ги краде и отнесе в Панама .
19
0
 
10
 
! Отговори
Хихихи преди 7 години
Учени ?????? То общи работници няма вече в България :))) Днес гледах джобса , пълно е с работни места ама кой е луд за тези пари да бачка:)))
18
0
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 7 години
След още един мандат на Герб и РБ най-високо образованите ще са зидаро -мазачите , та даже и тях няма да ги има!
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги търси в Странджа. Там е пълно с незаконно пресекли границата инженери, лекари, ядрени физици и прочее "красиви умове". А ако не и се разкарва дотам да се обади на Динко да и хване няколко.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги търси сега по абитюрентските , там гъмжи от чалга капацитети !
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де ги търси тия учЕни ? На околовръстното ли ?И първо се развива наука и като следствие евентуално се печелят и награди. А не наобратното му *** !
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз предлагам Борисов , Стоичков и Цветанов !Супер мега умове!
13
0
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Един учен никога не би ти искал *.баната награда и паричната помощ, ***, овца!
12
0
 
17
 
! Отговори
Панко преди 7 години
Поредно изказване на госпожата, от което става ясно, чеА) няма представа за какво точно става въпрос / за какво говори,Б) за нищо не става.Амин!