1/3 от германците подкрепят излизане на страната си от ЕС

За оставане в Евросъюза са 54% от жителите на Германия
1 юни 2016 10:14, Елка Василева
27
1/3 от германците подкрепят излизане на страната си от ЕС
Снимка: архив, Reuters

Почти една трета от германците биха гласували в подкрепа на прекратяване на членството на страната им в ЕС, сочи проучване. Резултатите говорят за широко разпространен евроскептицизъм сред гражданите на най-голямата държава членка на съюза, предаде Ройтерс.

Едва 54 процента от германците подкрепят членството на Германия в ЕС, сочи изследването на социологическата компания ЮГав, което е направено по поръчка на германския вестник "Ханделсблат" в избрани европейски страни в периода 19-24 май.

С противоположната позиция са се съгласили 29 процента от анкетираните, като те биха гласували за излизане, ако бъде произведен референдум по въпроса.

Що се отнася до еврочленството на Великобритания, над половината от запитаните в Германия и Швеция искат Обединеното кралство да остане в съюза, а във Франция този дял е едва 42 процента.

Ако британците гласуват за излизане от ЕС, това ще предизвика ефект на доминото, при който и други страни ще поискат да последват Лондон, смята мнозинството от запитаните.

На въпрос кой печели най-много от членството в съюза анкетираните във Великобритания са отговорили, че това е Германия. За сравнение в Германия и Франция смятат Гърция за най-големия печеливш.

30 процента от британците са на мнение, че страната им е зле заради членството в ЕС, а 36 процента от германците смятат, че отношението към Германия е несправедливо.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: ГерманияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - Ако Ердоган пусне мигрантите, ЕС е мъртъв.убуу си мечтаеш, но нъц! няма да стане, най-малко трябваше да си зададеш въпроса: тогава къде ще влезе Турция!
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВНИМАНИЕ!РУСКА ПРОПАГАНДА!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хахото от номер 11 . Ами пиши им, отрезви ги, че иначе виж каква голяма грешка могат да направят глупавите британци.От друга страна не е зле да се разпадне най-после това изкуствено творение. да живее република Уелс и република Шотландия. Те откога чакат да въведат дясно движение.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Ердоган пусне мигрантите, ЕС е мъртъв.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако всичко и общо, американците по-трудно ще могат да командват марионетните правитества като нашето, защото от тях няма да зависи нищо.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТРЯБВА ДА ИМА ЕДИНЕН БЮДЖЕТ, ЕДИНЕН ОСИГУРИТЕЛЕН ИНСТИТУТ , ЕДИННА ЗДРАВНА КАСА, ЕДИННА ДАНЪЧНА СИСТЕМА.КРАЙ НА НАЦИОНАЛНИТЕ БЮДЖЕТИ. ТАКА ДОХОДИТЕ ЩЕ СЕ ИЗРАВНЯТ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЩЕ СЕ ПОДОБРИ И НАЦИОНАЛНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА НЯМА ДА МОГАТ ДА КРАДАТ.
10
0
 
10
 
! Отговори
Умен преди 7 години
Единственият начин да се спаси този "безценен" и умиращ ЕС е да се въведат еднакви минимална работна заплата и пенсия. Винаги съм го казвал. Останалото е пунта мара, бошлаф и приказки от Сатанаиля Лукавого.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
33% проявяващи наченки на разум. Като за начало е добре.
8
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разпадне ли се съюзът, най - бедните държави като нашата директно загиват!
7
0
 
19
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Направо съм изумен от размера на истерията "разпадане на ЕС"!Разбирам целта-да се постигне безпрекословно подчинение на базата на страха и несигурността,ама го прекалиха!Значи,ако отделните страни и народи имат различия по някои въпроси,то това задължително трябва да доведе до крах?Подчиняването на ЕС чрез терор,разпалване на война,икономическа несигурност и разрушаване на националната идентичност явно е добра идея за Господарите!Ако искате да разберете истината-гледайте филма "Шоковата доктрина
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще поевтинее, бе. Само напред и нагоре! Растеж, казва вождът, растеж
5
19
 
2
 
! Отговори
цап царапки преди 7 години
В това време Путин доволно потрива ръце. Той отдавна работи за развала на ЕС. Така постъпват хищниците - отделят жертвата от групата същества и я нападат. А Русия е хищна. Една по една държавите от Европа са по-лесна плячка. Въпросът е да убедиш жертвата да приеме поведението на жертва. Както в случая с Германия. Отделяш я от другите държави и цап! Немците не го осъзнават, но аз виждам целта на внушаваната им самоизолация.
4
0
 
24
 
! Отговори
по телепатия преди 7 години
Немците могат да излязат от ЕС. Но къде ще се дянат от Европа? Със или без ЕС, Европа си остава физически. Няма как да хвръкнат до Марс. И ако не са доволни от отношението към себе си, да кажат какво точно имат предвид немците. Не четем мисли, трябва да ни се каже. Вместо ние да се сърдим, че приемат бежанците с "Добре дошли" и така наводниха Европа с арабски безделници, сърдят се немците. ОК. Кое точно отношение ги дразни?
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"30 процента от британците са на мнение, че страната им е зле заради членството в ЕС"А според мен страната им е зле, защото се напълниха с всякакви пришълци от Пакистан, Индия и др.колонии. В резултат на това големите градове доста "почерняха". И напразно реваха, че проблем са им българите и румънците, ама или не го осъзнават, или не си го признават.
2
3
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
в бьлгария само хората които получават европари са доволни а ние останалитекаква полза имаме едно метро в софия нещо поевтиня ли за нас
1
1
 
32
 
! Отговори
111111111 преди 7 години
Лелееее щом и германците открито заговориха --значи нещата са доста зле---а времето тече за Брюксел-тик...так....тик...так.... и накрая Е.С. отва в канала......