ЕК влезе в спора на БСП и ГЕРБ: Плащаме. Без малко…

От Брюксел коментираха обвиненията за спрени плащания
15 юни 2016 16:38,
32
ЕК влезе в спора на БСП и ГЕРБ: Плащаме. Без малко…
Снимка: архив Reuters

Европейската комисия излезе с позиция по спора между ГЕРБ и БСП за това застрашена ли е България от санкции заради нарушения в усвояването на европейските средства.

Говорителят на ЕК за земеделието и селските райони Даниел Росарио обяви, че плащанията по програмата за развитие на селските райони в България продължават на регулярна основа, както са планирани.

Още по темата
Той обаче обясни, че плащания по две от мерките в момента са прекъснати поради съмнения относно тяхното приложение.

"Сумите, за които става въпрос, са много малка част от 2,3 милиарда евро, които България ще получи за развитие на селските райони в настоящия финансов период", каза Росарио. Той уточни, че прекъсванията и отлаганията на плащания са временни мерки от превантивен характер, и ако не бъдат открити нередности, отложените суми ще бъдат изплатени на по-късен етап.

"В момента Европейската комисия обсъжда въпроса с българските власти според обичайната и нормална процедура", обясни говорителят.

Той допълни, че ясна представа за размера на финансовите корекции, които могат да се наложат, ако има такива, ще има след като бъде завършена проверката.

Росарио обясни още, че "сумите, за които става въпрос, са значително по-ниски, от това, което беше представено в някои медии".

По-рано днес БСП отново обвини управляващите, че заради нарушения при усвояването на парите от ЕС, Брюксел няма да ни възстанови около 1 млрд. лв. за земеделие и те ще трябва да бъдат покрити от държавния бюджет.

ГЕРБ отрекоха това, а земеделският министър Десислава Танева показа документи, според които ЕК продължава да извършва плащания и днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
5
 
! Отговори
Да, бе! преди 7 години
Тогава и ние да внасяме в европейския бюджет "на по-късен етап". Кога трябва да вземат от бедна България забравят, че сме корумпирани. Половин Гърция си построи къщи от субсидии, те за стотина бройки в България правят въпрос. А те в ЕК дали не злоупотребяват с европейските пари? Тънат в разкош, заплатите им са узаконен подкуп, занимават се с разни странични дейности, в които търгуват с влиянието и властта си. Ай сектир!
20
4
 
9
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Барисов, нали знаеш вица за българите , казана и Ада. У нас успешните хора са оплювани и смачкани.Така беше и при соца.Всички да са еднакво бедни и некадърни. Това мислене няма да изчезне скоро.Но ти не се притеснявай , работи , а хората оценяват това което правиш.Е имаш и грешки като тази че посягате на социалните придобивки , вместо да ги надграждате.А що се отнася до Корнелия ,както е тръгнала , Станишев бледнее пре глупостта и.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямо надлъгване падна - червени рози срещу тъмночервени гербери...
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво очаквате от партия която ни накара да гласуваме за 1 човек и той печелеше с 99,9% и избиваше българи по разпореждане на ***-де--- расия
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ В НАСТЪПЛЕНИЕ, ДЕНОНОЩНА БОРБА ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВЕНСТВО НА БЕДНИ, БЕЗРАБОТНИ, МАЛОИМОТНИ- ВСИЧКИ ЛЕВИ МИЛИОНЕРИ СЕ БОРЯТ АКТИВНО ЗА ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ, ЗА ПО ГОЛЕМИ ОТПУСКИ, ПРЕГЪРНАЛИ СА ИНТЕРНАЦИОНАЛА И ДЕВИЗЪТ РАВЕНСТВО, БРАТСТВО, СВОБОДА НЕ ГИ ОСТАВА ДА ЖИВЕЯТ СПОКОЙНО, ЗА ТОВА ЛЪЖАТ И НОВО ТОЧКИ ОТПОЧВАТ- НАЗДАРОВЬЯ ДРУЗИЯ- НЕ ВИ ВЯРВАМЕ- ЛИЦИМЕРИЕ И НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО. АКО НАПРАВИТЕ 1000 ЛЕВА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА- НЯМА ДА СЛЕЗЕТЕ ОТ ВЛАСТ.
16
2
 
9
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
До Балтона. И кои сте тези, дето ще го махнете? Бабичките от селата или от гетата? С 10% няма как да стане - само ще му дръпнете шлифера леко.
15
8
 
14
 
! Отговори
Винету преди 7 години
Няма по-гадна и манипулативна партия от БСП. По-късно си признаха, че не са спрени плащанията, ама размирисаха пак пейзажа, нали?
14
4
 
14
 
! Отговори
... преди 7 години
Лъжливата пропагандата и демагогията са основните оръжия на комунистите.
13
11
 
12
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Ние бат Боко че ще го махнем е ясно, но червените кхмери да не точат зъби за властта.
12
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чорбарите пак се изказаха неподготвени май забравиха по времето на ореха как скандално по поръчка спряха южен поток и половината евро програми
11
14
 
21
 
! Отговори
fakt преди 7 години
ДОКАТО НЕ МИНАТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОР ГЕРБ ЩЕ ПРАВЯТ ВСИЧКО ЗА ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ ИСТИНАТА ЗА ТЯХНОТО КРАДЛИВО И ЛЪЖЛИВО УПРАВЛЕНИЕ
10
11
 
18
 
! Отговори
Цирк преди 7 години
Нинова ще излезе по-голям *** и от Станишев. Тая как си измисли ,че са спрели 1милиард и овцете вярват ли......
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не се е и съмнявал, че "В момента Европейската комисия обсъжда въпроса с българските власти според обичайната и нормална процедура", както е обясни говорителят. Спирането на средствата също е обичайна и нормална процедура.
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"От Брюксел коментираха обвиненията за спрени плащания"Ще коментират. Как няма да коментират. Ако не искат да коментират да не твърдят, че плащат. И да си потвърдят думите, че плащат, а не само коментират излишно. Нали са сериозна организация. ЕК все пак. Ако искат да докажат, че думите им не са само вмешателство в Българската вътрешна политика да докажат с доказване на думите си, че не се опитват само да плащат, а наистина плащат и компенсират, без само да говорят само на думи.
7
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4 - нека си вярват и че имат електорат, сигурно и 100 хиляди вече нямат !от минусите, които са ти писали се вижда, че за сега имат сигурно 3 (трима).
6
19
 
32
 
! Отговори
жалко преди 7 години
e значи БСП излязоха прави
5
11
 
29
 
! Отговори
Земледелец преди 7 години
Е аз като направих справка с официалния сайт на ДФ "Земеделие"- те досега отворените мерки са точно 2 ! (ДВЕ). Мярка 4.1. и мярка 4.2 Т.е. и двете са спрени- макар и "временно".Т.е. не на всички мерки, а на незначителен брой-само на две. Ми те всичките за момента са именно ДВЕ!
4
30
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой вярва още на думите на БСП? Всичките милионер там и 20 години само ги слушаме как вдигат пенсиите. Аман от тъпия им електорат, който им позволява толкова години да го лъжат.
3
23
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименнали това пише в статията, че БСП си измислят глупости... нека си вярват! нека си вярват и че имат електорат, сигурно и 100 хиляди вече нямат !
2
20
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога вече бсп