БГ бизнесът не трябва да се притеснява от Brexit-а

Ситуацията ще се промени, но не шоково, смята Андрей Новаков
26 юни 2016 15:16, Красимир Ангелов
51
БГ бизнесът не трябва да се притеснява от Brexit-а
Снимка: Bulgaria On Air

"Българският бизнес в никакъв случай не трябва да се притеснява от излизането на Великобритания от ЕС", заяви евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Трябва дебело да подчертаем, че така, както когато имаше проблем с Гърция - с дълговата криза там, бизнесът имаше техническо време, в което да се преориентира, ако пазарът се промени и да насочи износа си някъде другаде, така ще се случи и с Великобритания. В понеделник нищо няма да се промени нито за бизнеса, нито за работещите, нито за студентите там", коментира Новаков.

"В рамките на тези две години, в които ще тече преговорният процес по излизането на Великобритания от ЕС, ще бъдат ясни всички въпроси, които в момента стоят отворени, така че бизнесът да знае дали, как и кога може да изнася към Великобритания и ако условията бъдат променени и станат неизгодни за него, бързо да може да се преориентира и да започне да изнася някъде другаде",  каза още Новаков в разговор с водещата Милена Милотинова за последиците от Brexit.

Той бе категоричен, че със сигурност ще има промени заради случилото се. "В процеса на преговорите със сигурност ситуацията няма да е такава, каквато е в момента. В противен случай няма да има значение дали си член на ЕС или не. Ситуацията ще бъде променена, но това няма да се случи рязко и шоково, а ще стане постепенно.

Тема по тема ще бъдат разглеждани въпросите. А трябва да кажем и това, че има клауза, с която двугодишният период на преговори може да бъде удължаван почти до безкрай с по една година, така, че нека да успокоим хората – нищо няма да се промени за една нощ и ако нещо ще се променя, то ще бъде комуникирано и обяснявано.  Така, че няма място за паника", завърши евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Бизнесмен преди 7 години
Тия не бачкат за 400? на месец, не ни трябват!
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоа селенжър със зализания алаброс за къв бизнес бълнува? Какво отражение ще има като нямате никаква връзка със западният бизнес? Можеше да се усети някаква криза ако спрът турчетата да ти дават картофки домадета краставачки а от македония евтини цигаретки и храни. Но те не са в ЕС така че ще продължаваме да си купуваме от македонците на 1.30 лв цигарки на 1.50 лв. бензинче домати и краставици на 40 ст. А няма да купуваме вносните пластмаси и скъпите цигари на мутрата от банкя!
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой бизнес? Бизнеса с обръчите ще продължи до 2020 доде има еврофондове *** мое свършат и по-рано.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължаваме напред.
21
3
 
3
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До САШБРЮКСЕЛ ЩЕ СЕ ПРЕМЕСТИ ВЪВ ВАШИНГТОН :)САЩ ЩЕ КОМАНДВА ПАРАДА :)-----------Ти глей Путин накрая да не командва парада, а?
20
1
 
7
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Какво ще кажете,а?Така като четете какви дълбоки мисли е издумал/а и като му гледате Издутата физиономия/ дали да вземем,че да се поучим?Все пак--Евродепутат е момчето.Как сме си ги избрали,ей!!!Опасен народ сме!По простотия---СТИГАНЕ НЯМАМЕ!!!!!!!
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обикновените хора не виждат смисъл от сегашния ЕС. Няма визи, но за да пътуваш и живееш за жилище в ЕС трябват много пари, а работа няма и мизерия и целия трудов пазар са мошеници или търговци на роби. Добри заплати има само за чиновниците на ЕС. Тогава по-добре е да се закрие ЕС и да се построи нещо като СССР или СИВ.
18
1
 
5
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Мутренските "инвеститори" в цяла Европа така са се обединили, че нищо не може да ги мръдне.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
закрийте ЕС
16
1
 
12
 
! Отговори
Йоцо преди 7 години
Гледам снимката на този "изтъкнат" български бизнесмен и разбирам защо България е най-западналата икономически страна - с такъв "интелигентен" поглед и ръка на пистолета,бълг. мутра-бизнесмен е Аристотел !
15
2
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 7 години
До NikolayДоста малоумно изказване, знаеш ли какво ще се случи, ако клетвите ти се сбъднат... не знаеш...
14
5
 
3
 
! Отговори
САШ преди 7 години
БРЮКСЕЛ ЩЕ СЕ ПРЕМЕСТИ ВЪВ ВАШИНГТОН :)САЩ ЩЕ КОМАНДВА ПАРАДА :)"Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) е планирано за 2016 г. споразумение за свободна търговия между ЕС и САЩ"СВЯТ ЩЕ ВИ СЕ ЗАВИЕ РАШКИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААААААААААААААААААААА
13
4
 
5
 
! Отговори
Nikolay преди 7 години
Dano vsichki BG,, biznismeni,, DA FALIRAT zashtoto sa edni kradci i eksploatatori!!!!
12
2
 
9
 
! Отговори
internetlumpen преди 7 години
В държавите на телевизионната утопия, където няма корупция по високите етажи. Където светлият бизнес е толкова светъл, че *** по медиите, че няма желаещи да му работят. В държавата на взаимно опраскващите се системи, партийните анцузи, цензурата и полит коректното говорене и хидроинженерите. там олигархичният модел, на който викате "бизнес"се налага силово с протекции от правителството, съд, прокуратура...На него, "бизнеса", нашите пари са му обещани за десетилетия напред!
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
aбе немa дa умреме от глaд без ЕС, обaче ще е много по- зле от в моментa aко говориме безпристрaстно товa е изводa!
10
1
 
11
 
! Отговори
Притеснението е преди 7 години
качество на нещо живо, нещо което съществува. Български бизнес няма, съответно не може и да изпитва притеснение.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да направя партизанско анти ес-движение но онзи жмульо мадридския крадец изсече горите и продаде дървесината и няма къде да се скрия.Някой ако има поне стотина декара гора да пише!
8
0
 
14
 
! Отговори
ами преди 7 години
Бизнес?Какво се произвежда в Б-я?Оцеляваме/за сега/с милиардите заеми!
7
1
 
14
 
! Отговори
eudeputat преди 7 години
20000 евро са добра месечна заплатка. Бг бизнеса да дава не повече от 300 евро месечно на бачкаторите.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Найджьл, кьде са тия 350 милиона паунда кьдето щяха да влизат у ряката,пардом, в британското здравеопазване? Само в старта на brexit, акциите в британия за 20 минути загубили стойноста си малко повече от една четвьрт трилион!