Сорос отсече: Разпадането на ЕС е необратимо

Милиардерът зове за реконструкция на съюза
26 юни 2016 09:08, Красимир Ангелов
605
Сорос отсече: Разпадането на ЕС е необратимо
Снимка: Reuters

Милиардерът Джордж Сорос призова в своя статия да бъде направена цялостна реконструкция на Европейския съюз с цел спасяването му, макар същевременно да предупреждава, че референдумът във Великобритания прави "разпадането на ЕС практически необратимо".

Още по темата
Той посочи още, че последиците от решението за Brexit вероятно ще навредят на самата Великобритания, предаде БТА.

"Великобритания в крайна сметка може, а може и да не е по-добре от другите страни, като напусне ЕС, но икономиката и народът й ще пострадат значително в краткосрочен до средносрочен план", написа Сорос в коментарна статия в сайта "Project Syndicate".

Сорос натрупва огромни печалби през 1992 г., като залага срещу британската лира, когато тя се срива и се налага да бъде извадена от европейския валутен механизъм ERM. По-рано през седмицата, в статия в "Гардиън" милиардерът предупреди, че може да се случат сходни с онези събития, като предрече, че победа на Брекзита ще отслаби курса на лирата с поне 15 процента, а може би и с над 20 процента и ще падне до под 1,15 долара.

"Сега катастрофалният сценарий, от който мнозина се опасяваха, се сбъдна, като направи разпадането на ЕС практически необратимо", пише Сорос в статията си.

"Хаосът на финансовите пазари по целия свят вероятно ще продължи, докато вървят преговорите в рамките на сложния процес по политическа и икономическа раздяла с ЕС", допълни още той и посочи, че последиците за реалната икономика ще бъдат сравними с финансовата криза от 2007-2008 г.

В статията си Сорос пише още, че ЕС е станал нефункциониращ и е престанал да удовлетворява нуждите и стремежите на гражданите си. Въпреки всичко той призовава за подкрепа за реконструиране на съюза.

"След Брекзита всички ние, които вярваме в ценностите и принципите, че ЕС е създаден, за да помага, трябва да се обединим, за да го спасим, като го реконструираме изцяло", написа той.

"Убеден съм, че когато се проявят последиците от Брекзита в следващите седмици и месеци, все повече и повече хора ще се присъединяват към нас", отсече още милиардерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


605
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
0
 
15
 
! Отговори
Дане преди 7 години
Тази унгарско-еврейска гад Дьорд Шорош само на това се надява за да направи поредните си милиарди от хаоса. От нас зависи да не му се отвори парашута на този ***.
361
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 522 Нали ти го каза- аз съм ***. Нямам търпение да отворят банките утре,да си получа поредния превод.Чак не мога да спя.
360
0
 
35
 
! Отговори
Рехлексивната теория преди 7 години
Сорос не бива да се чете буквално, о неграмотни. Сорос е написал книги, от които ясно се разбира, че иска да спечели (рефлексивната теория). Той казва "Ако искаш да спечелиш-организирай хаос."Може този хаос с Брекзита да е организиран и от него. Но със сигурност Сорос ще засилва хаоса, докато спечели, а ние разбира се, загубим,Да не сте посмяли да вярвате и на дума на Сорос. Прочее, изгонете Отвореното общество от България за по-сигурно, както и финансираните от него Центрове.
359
2
 
15
 
! Отговори
ДЦ§ преди 7 години
Сорос отсече: Разпадането на ЕС е необратимо.----------Въпроса е: - Дали ще доживее да го види, тоест - кой пръв ще си замине Дедо Сорос или ЕС????Залагането започна!;))))))))))
358
4
 
14
 
! Отговори
Старите грамофони преди 7 години
До АниКакъв социализъм, бе драга. ЕС са давали парите ни на НАТО з бомби, не за социални.Ама защо говорите като стари грамофони едни и същи глупости? Какво социално -социалистическо има в това да даваш пари за въоръжение и безогледно изтребление на хора. С нашите пари са бомбардирали НАТО Сирия, защото НАТО (САЩ) не харлесвало Башар Асад, а харесвало примитивния шейх на Сауд Арабия.Стига глупости вече
357
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто милиардерът губи много от разпадането, затова пише тези статии за "ценности". Ние виждаме реализации на соросови ценностите в Украйна, Сирия, Ирак, Афганистан, ...
356
12
 
5
 
! Отговори
Ани преди 7 години
ЕС е прекалено социалистически. Аз и преди съм го казвала. Социализма води до мизерия. Просто след 1989 много млада и квалфицирана работна ръка се преля в Захарна Европа и Источния блок беше пазар за всичко западно. Сега нещата взеха да се уталожват и социализма започна да издиша. Затова Англичаните започнаха да се дърпат.
355
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Колко ли злини щеше още да сториш на човечеството,ако не беше се запътил вече за Ада?
354
1
 
1
 
! Отговори
до 520 преди 7 години
А ти кой/коя беше?
353
2
 
22
 
! Отговори
The meaning of Brexi преди 7 години
В същият брой има много задълбочен анализ на проф. Джефри Сакс, който заслужава да бъде прочетен. Сакс казва, че Брекзит е недоволство срещу растящата емиграция, омразните банкери от Лондонското Сити и бюрокрацията на ЕС. Посочва грешките на Евро комисията, която се е ангажирала с ЦРУ и НАТО в Сирия - ЦРУ, Украйна и Грузия - с Нато.Според проф. Сакс ЕС трябва да се отвърже от НАТО, което ще даде възможност за подобряване отношенията с Русия и умиротворяване класовото недоволство на гражданите
352
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 517 Дишам. Докато има овце,ще има и вълци.Такива като Сорос ще има винаги.Защото винаги ще има неудачници като теб.Скачени съдове.Проста физика.
351
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом дъртия рептил говори за края на ЕС заначе че богатите евреиски фамилии са та решили.
350
14
 
2
 
! Отговори
руский свинарник-00 преди 7 години
КГБ само дебне някой в депресия,мухмурлук или отчаяние се изпусне да говори против НАТО и ЕС което не е позиция а моментно размишление прави от това световна новина чрез купените *** и медии и опорна точка за руската фълшива пропаганда изцапана в кафяво и *** нещу..ха.ха
349
0
 
3
 
! Отговори
до 514 преди 7 години
Спокойно, няма да умре скоро, няма да ти спрат скоро грнатовете, стига да си вършиш работата съвестно. Дишай, спокойно.
348
18
 
6
 
! Отговори
путеноид дасе нарича преди 7 години
Светът е джунгла пълна с хищници.Силния изяжда по-слабия.И тъй тато РуССия се има за хищник но си знае че е дребен пъчещ на големите (чрез *** и медии) а е WS-00 ,се радва големия хищник да се разболее за да може да го убие и изяде..ха.ха Такиви са руските мечни...ха.ха неосъществими защото руските прасета са некадърни мързеливци...ха.ха
347
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сорос е на 86 г. Интересно,като умре скоро,кого ще обвиняват за всичките си провали,неудачните пишещи по форумите.
346
0
 
26
 
! Отговори
123 преди 7 години
Има ли напрежение някъде, криза или война, да знайте - от това печелят Сорос и неговите съдружници в сянка. Изчезнат ли масово пари заради изброените събития, търсете ги при чичо Сорос и съдружниците му.
345
0
 
5
 
! Отговори
до Любопитен преди 7 години
Не, просто е почнал да се разлага на живо вече, надвишил е срока си на годност!
344
0
 
41
 
! Отговори
Любопитен преди 7 години
Може би това е образа на Сатаната в човешко лице?
343
0
 
28
 
! Отговори
мошеник преди 7 години
мошеник