Станишев със зов: Всички, които вярват в ЕС, да действат

Лидерът на ПЕС видя социалистите като единствената алтернатива
26 юни 2016 13:40, Красимир Ангелов
87
Станишев със зов: Всички, които вярват в ЕС, да действат
Снимка: Reuters

"Сега е времето всички, които вярват в ЕС, да действат. Ние, европейските социалисти и демократи, вярваме в Съюза. Влагаме своето сърце и душа в европейския проект и сега е времето да се уверим, че той ще издържи на изпитанията". Това се чете в писмо до левите премиери, лидерите на партиите-членки, евродепутатите и медиите на президентът на ПЕС Сергей Станишев.

Още по темата
Той бе категоричен, че 23 юни 2016 година ще остане в историята като политическо земетресение в ЕС. “Важно е правителството на Великобритания да задейства член 50 и да стартира възможно най-бързо процедурата по напускане на Съюза. В противен случай ще бъде оставена отворена врата за прояви на всякакъв тип национализъм и популизъм в Европа”, предупреди Станишев. .

Преди поредицата срещи, които стартират от понеделник с групата на социалистите и демократите в ЕП и с премиерите преди заседанието на Съвета, Станишев изпрати Пътна карта с нов, социалдемократически дневен ред за Европа. „В такъв момент на политически трусове Партията на европейските социалисти трябва бързо да предложи промяната, от която Европа има нужда. Сега е времето за действие", посочи той и продължи:

"Наша отговорност като прогресивно политическо семейство е да поемем лидерството в този исторически момент за Европа и да предложим нов европейски дневен ред. Ние трябва да покажем, че нашите алтернативни политики са по-подходящи от когато и да било и, че ние сме ангажирани да водим Европа към промяна, точно сега”.

В писмото си лидерът на ПЕС очертава три възможни пътя пред Европа. „Оставяйки консервативните сили да поемат лидерството, ще се върнем точно там, където бяхме преди референдума във Великобритания. Консервативните решения могат единствено да укрепят статуквото и да продължат политиката на налагани ограничения, които в най-голяма степен доведоха Съюза до криза", смята Станишев.

“Отдаването на популизъм и национализъм би било най-лесния път. Традиционните европейски политически парти вече усетиха загуби от крайно левите и крайно десните в Европа. Ние, социалистите, демократите, трудовите партии и прогресивните сили, сме единствената алтернатива. Ние сме единствените, които имаме потенциал да водим Европа. Нашата визия за растеж, създаване на работни места, социална справедливост и равенство, може да осигури стабилност, сигурност и прогрес в ЕС”, се чете още в писмото на бившия български премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Сергей Станишевеспес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Л.Дози сто пъти се провали у нас и го отсвириха от партията му, а той се закотви на хранилка в БрюкселТака е , истинската ВЪШКА е адаптивна, мести се от куче на куче и винаги се храниV
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНали ще се върне в Русия и ще печели много рубли ?Каква Русия бе, той е от Украйна и няма рубли а гривни, тоест халки и ще му отиват повече.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахахахахахах айде стига бе!!! И Станишев взел да се прави на велик в потъващия Титаник! За кога бе борсук???
41
0
 
2
 
! Отговори
Л.Д преди 7 години
Доктор Фостър тръгнал за Глостър....: ))К'ви са тея пародии днес - гледам и не вярвам на ушите си- този сто пъти се провали у нас и го отсвириха от партията му, а той се закотви на хранилка в Брюксел и сега иска да спасява Европ. съюз. от разпад. Той и онази праисторическа костенурка Кристалина ще спасяват кораба от потъване хаха Ми щом в този "съюз" допускат такива отявлени пребоядисани комунисти като тях да работят на ключови постове, наистина МОЖЕ да му се има доверие: ) Що не се пробва в Москва, нали там е изучавал руската политология ? Те затова англичаните бягат на пожар, ама пак м
40
0
 
8
 
! Отговори
Моно преди 7 години
Абе съсел верваш ли си на приказките? Май пак не си в час! Същите *** сте като нео-либералите!
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо му няма на ЕС, британците никъде няма да ходятНяма да излязат от ЕС, има много причини и те ще останат.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво му пика на Сатанишев ?Нали ще се върне в Русия и ще печели много рубли ?
37
1
 
17
 
! Отговори
Мармот със станиол преди 7 години
Всички, които вярват в ЕС... Мишок, това сте само бюрократичните хрантутници на по 30 000 евро заплата. Никой друг не вярва в тоя фарс който се нарича ЕС.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сер гей, като се разкапе окончателно голямата измама от Брюксел, наречена ЕС, откъде ще крадвате, нежно същество?? Майче идва край на лапкането, а??
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не вярва в на ЕС
34
0
 
31
 
! Отговори
internetlumpen преди 7 години
Родоотстъпници, които доведоха народът си да живее като *** между дъските, които сътвориха национална катастрофа във всички обществени сфери, които унижиха до смърт поданиците си изградили нашата държава, които прогониха почти половината си население, продажници, който ни натика като *** във всякакви съюзи и алианси, за да могат да "усвояват" чужди пари. И сега, същата тази ***, *** по всички медии със силно слюноотделяне и дава "ЕКСПЕРТНОТО" си мнение за решението на една нация.Скрийте се, жалки палячовци!
33
0
 
34
 
! Отговори
свинска опашка преди 7 години
Я виж ти социалистът Серж какви желания са го обзели. На кого говориш бе лъжец? Страх те е да не би ЕС да се разпадне и двамата с Моника да няма откъде да лапкате. Ти излъга собстевената си партия която хората ти довериха да ръководиш , измами народа си , направи една сурия кражби и мошеничества под полата на ,,жена си,, и сега си тръгнал да агитираш . Не го гледайте господа като го срещнете заплюйте го, той е мерзавец по-голям и от Горбачов.
32
0
 
8
 
! Отговори
65073 преди 7 години
kakav e cenza na tova ukraisko *** ...govno na nqkakav partizanin?????
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kato gledam kolko fenove ima shizofrenika Sider Aga koito go poe ot Dogan bez vazelin se opasqvam che nqma tolkova psihodispansera v Bulgariq
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
stiga s taq tolerantnost kam obratnite da pravi svirki na Vaginen na qhti i da si trae
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другаря Станишев вярва само в парите и то без да се труди като всички тарикати лежащи на чужд гръб.
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Другаря Станишев не можа в Шуменско да спечели една преференция, а иска да управлява Европа? Не става."=======Защо да не става? С какво сегашните "лидери" на ЕС са по-добри от него? Спомнете си биографиите им като партийни функционери в собствените им държави. До един са се издънили и пропаднали, а след това забелязани и издигнати да ръководят Европа, съгласно спуснатите им от ФАЩ инструкции.
27
4
 
7
 
! Отговори
123 преди 7 години
До ЕвропеецНали точно десните политици ни докараха до това дередже. Трябва да разсъждаваш малко, а не само да четеш опорни точки.
26
7
 
20
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Станишев продаде България наЕС.
25
4
 
13
 
! Отговори
Но и преди 7 години
До АнонименНо и управляващите "евро-натовски партии" в България са също политически трупове вече.Чак започват да миришат.