Бизнесът в UK се въздържа от наемането на работници

2/3 от бизнеса смята, че Brexit ще се отрази негативно
27 юни 2016 21:49,
23
Бизнесът в UK се въздържа от наемането на работници
Снимка: архив Reuters

Някои компании на Острова планират да замразят наемането на нови служители заради решението на Великобритания да напусне Европейския съюз.

От "Institute of Directors" са провели проучване сред 1000 от членовете си и от тях една четвърт категорично заявяват, че в скоро време няма да търсят нови попълнения за екипите си. 5% от фирмите пък дори планират съкращения, пише BBC.

Почти 2/3 от анкетираните са на мнение, че Brexit ще окаже негативно влияние на бизнеса им.

"Мениджърите са много, много разтревожени. Очакват, че другите страни-членки на ЕС по някакъв начин ще накажат Великобритания заради решението ѝ да излезе от Общността”, коментира Саймън Уолкър, генерален директор на бизнес организацията „Institute of Directors”.

Според него онези, които са гласували за Brexit не осъзнават, че са дали вота си са "конституционен и икономически хаос". Но подчертава, че поне половината от членовете на "Institute of Directors" смятат, че ще се справят със ситуацията.

В неделя външният министър на Великобритания Филип Хамънд, който пледираше страната да остане в ЕС заяви, че е важно Острова да запази достъпа си до свободния пазар.

"Независимо дали ни харесва или не, икономиката ни в последните 40 години е оформена от участието ни на свободния пазар, и да загубим този достъп ще е катастрофално", заяви Хамънд.

В понеделник нискотарифната авиокомапния "Easyjet” обяви, че очаква сериозен спад в приходите си още това лято. И определи Brexit като фактор, който ще внесе "допълнителна икономическа несигурност”.

Банкта HSBC пък планира да премести около 1000 свои служители от Лондон в Париж, ако Обединеното кралство напусне единния пазар.

Въпросните специалисти ще бъдат от екипа, който се занимава с плащанията в евро.

Американската инвестиционна банка "Morgan Stanley” също ще командирова 2000 души от Лондон в Дъблин или Франкфурт.

Очаква се и други финансови институции да предприемат подобни стъпки, ако бъде отменено сега действащото споразумение, което позволява на банките да оперират из цяла Европа без оторизация за отделните страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: бизнеспоследициBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
От до Sando преди 7 години
Аз незнам какво му е евтиното на жилищата в БГ. Един тристаен апартамент в 60год. панелка в Пловдив гони 100.000лв като туриш и още 20.000лв за нова дограма, плочки теракоти и труд - евтиния апартамент стана 120.000лв.Ако въобще някоя банка се навие да ти даде кредит тия 120.000лв. то с лихвите стават 250.000лв или при средна заплата в Пловдив 600лв са над 400 средни заплати или над 33год. тря да плащаш и да се молиш да не останеш без работа
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - Защо у нас поскъпва тока от 1- ви юли, а всички си траятзащото до скоро тръбиха, че от 1 юли поскъпване на тока няма да има, макар че приличаше на "тука има, тука нема".
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо у нас поскъпва тока от 1- ви юли, а всички си траят
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този рев за това че Англия иска да е независима от нашите зависими медии може да накара и най големите привърженици на евросъюза да се замислят.
7
7
 
7
 
! Отговори
Gosho s burzoto BMW преди 7 години
До Анонимен: Браво братле!!! Тука в БГ е ужас - в момента съм на 40лв...на час :) Имам 10 колеги от Англията....Наемаме ги кво да се прави. За босове - не за индианци...
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде пак глупости, днес ми беше "induction day", т.е първи работен ден в Лондон. Освен мен, наеха още към 15 човека - 10,30 на час. Мдаа, много са притеснени :))) Чиърс дет' се вика от мене:)
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тез пияници никога няма да бачкам!!! :-) :-) :-)
4
7
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
"Независимо дали ни харесва или не, икономиката ни в последните 40 години е оформена от участието ни на свободния пазар, и да загубим този достъп ще е катастрофално", заяви Хамънд.ВИЕ ВЕЧЕ ГО ЗАГУБИХТЕ И НАЙ-СМЕШНОТО Е ,ЧЕ ГО ЗАГУБИХТЕ ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЯ ! НЯМАТЕ ПРАВО ДА ПЛАЧЕТЕ ,ЕДИНСТВЕТОТО КОЕТО ВИ РАЗРЕШАВАМ Е ДА СИ СКУБИТЕ КОСИТЕ !
3
5
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
Почти 2/3 от анкетираните са на мнение, че Brexit ще окаже негативно влияние на бизнеса им.НЕ САМО ТРЯБВА ДА СА НА ТОВА МНЕНИЕ ,НО И ДА СА АБСОЛЮТНО СИГУРНИ ,ЧЕ ЩЕ Е ТАКА ,ЩЕ ГУБЯТ ВСЕКИ ДЕН ,ВСЯКА СЕДМИЦА ,ВСЕКИ МЕСЕЦ ,ВСЯКА ГОДИНА !
2
1
 
12
 
! Отговори
Сър Цеко преди 7 години
Я па ша ода да им напомням за ***. Ша организирам вечеринки за социално слаби дето не могат да си позволът да одат на слънчака. Срещу 20 лири че им предлагам чалга, рикия и кютек се едно са по наще земи лайноморски. Съга кат нги затворът границата, съровете че пририпват за таквин удоволствия.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последният останал в Европейския съюз ще трябва да изгаси осветлението, да плати дълговете и да приеме Украйна и Грузия за страни-членки.