Борис Джонсън: Великобритания остава в общия пазар на ЕС

Управителят на Bank of England остава на поста си
27 юни 2016 07:54,
80
Борис Джонсън: Великобритания остава в общия пазар на ЕС
Снимка: архив Reuters

Великобритания ще продължи да има достъп до единния пазар на ЕС, въпреки че е гласувала да излезе от съюза. Това заяви вчера водачът на кампанията за Брекзит и фаворит за следващ премиер Борис Джонсън, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В редовната си колонка във вестник "Дейли телеграф" Джонсън заяви, че сега Великобритания може да изгради отношенията си с ЕС по-скоро на базата на свободната търговия и партньорство, отколкото на федерална система и че страната ще може да сключи споразумения за свободна търговия с икономики в растеж извън ЕС.

Джонсън каза, че управителят на Bank of England Марк Карни, който преди референдума бе атакуван от привърженици на Брекзита, че изтъква рисковете от излизането от блока, трябва да остане на поста си. "Икономиката е в добри ръце", каза Джонсън и подчерта, че Карни е свършил отлична работа, а сега ще може да продължи да работи, без да е на огневата линия.

Джонсън каза също, че не усеща да има реално желание за още един референдум за независимост на Шотландия от Обединеното кралство, въпреки изявленията на първия министър Никола Стърджън, която каза, че подобен ход е много вероятен, ако това е най-добрият вариант Шотландия да остане в ЕС. На 23 юни шотландците гласуваха за оставане в съюза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Борис???? преди 7 години
Какъв е тоя Борис бе ??? Жена му Наташа ли се казва? Я марш обратно в Русия, имигрант нагъл .... смуче британските финанси и поомщи ....
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е поне носи българско име
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да нека да плаща мита
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борис льв, след референдума се превьрна в ждонсьн котю!
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, сега британците ще са "као муде - участваме, ама не улазиме"
57
16
 
4
 
! Отговори
Велика Британия преди 7 години
Какво сме се разкоменторали.Британците толкова не коментират колкото ние.Те са доказали че са велика нация и като такава ще си останат и в бъдеще.Там където са стъпили там процъфтява.Те стъпиха на северна Америка и създадоха най-великата нация.Ами Хонг-Конг,Сингапур,Южна Африка.Испанците стъпиха в Южна Америка как изглежда като САЩ ли.Нищо случайно не правят стига да имат полза.Видяха че ЕС е кауза пердута и си тръгнаха.Известно време ще са като Швейцария и Норвегия с ЕС.После Чао
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От няколко дни ви говоря, че Джонсън блъфираше от две години насам. УК изнудва, но сега като пропадна паунда се разтрепериха.
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ясно ,че остават !!!На всички умници да им кажа ,че дори Меркел ясно го каза.Как се затрива пазар на Германия за 100 млрд. ,Франция е основен партньор за UK......На никой не му пука за българи и румънци .Само стойте и гледайте щото ми се струва ,че и от останалите държави на запад ще ни изгонят!!!
54
0
 
31
 
! Отговори
55 преди 7 години
Няма,няма!Разводът е пълен!Обединявайте се с колониите си!Нали така искахте.Изменниците се наказват само с едно единствено наказание----.....!?Нали не искахте да сте с бедните България и Румъния!Вън!
53
0
 
8
 
! Отговори
Спонсор преди 7 години
До Блокиран в Дневник 35 Не четеш, човече, не четеш. Знам, че е по-лесно да повтаряш като папагал мислите на по-умни от теб, на все пак, като си решил да се правиш на умен се опитай и да мислиш, да четеш, да разсъждаваш - др. трудни за теб дейности. Вече и в Швейцария можеш да работиш, но по-умните от теб явно не са ти казали!
52
0
 
13
 
! Отговори
germoney преди 7 години
Бившият посланик на UK в Германия каза следното: "Камерън направи от Great Britain - Little England"
51
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За добро,или за лошо,сега предстои наказателна акция,за да не му хрумне на никой да прави такива волни съчинения,пазарът,ще го гледат през крив макарон,оня нацист Шойбле никога няма да им прости !
50
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Водачите на Брекзита не можаха да предвидят че UK ще се разпадне заради тях. Твърде вероятно е тези водачи да бъдат обвинени в предателство след излизането на Шотландия и Северна Ирландия и вкарани в затвора. Като гледам колко е чорлав Борис Джонсън, няма да може да се изчисти от въшки в затвора. Между другото май пак кралицата ще спасява UK като наложи вето на закона за излизане от ЕС нещо което не е правено от 400 години.
49
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е КАК ТАКА БЕ,ХЕМ ИЗЛИЗАГТЕ-ХЕМ ОСТАВАТЕ НА ОБЩИЯ ПАЗАР.ТЕ НА ВАС АКО ГО РАЗРЕШАТ ТОВА НАЛИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЩЕ ГО ПИСКАТ . АНГЛИЧАНИТЕ ДА НЕ СТЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИТЕ-ТОВА ЧЕ СТЕ ПО-ПРОСТИ И ОТКАЧЕНИ НЕ ОЗНАЧАВА,ЧЕ МОЖЕТЕ ДА ИСКАТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИТЕ . АБЕ УЖ ПРОСТИ,ПЪК СЕ ПРАВЯТ НА ТАРИКАТИ
48
2
 
3
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
До 55. Какво общо има АвстрАЛия тука не мога да разбера?
47
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 55Сгига с тоя руски локум, че САЩ искали да разтурят ЕС. САЩ създадоха ЕС със собствените си пари и не виждам защо трябва да го разрушават. Единствените които искат смъртта на ЕС са Русия и Путин.
46
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изсилиха се ингилизите, подлъгани от собствената си глупост и САЩ. Смятат, че ТПТИ ще ги огрее и тях, и след двата референдума на Австралия и Шотландия се почувстваха много силни, без да си дават сметка, че икономиката им е европейска, а местните 'работници' всъщност само раждат мохамедчета, нгобозита, шмъркат бело и чакат на данъците на обикновения поляк или белгиец. Въобще, островитяните никога не са разбирали значението на думата 'солидарност' и точно това ги побъркваше в ЕС.
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"яко. да изгониш белите и образовани европейци" - човекът е политик, той не мисли за благото на хората, а как само да стане премиер. Между другото в един английски форум бяха написали, че има и американско гражданство :). Дреме му на него! Дори, лансираха идеята, че след като "Оправи" УК, ще се пробва за президент в САЩ (не знам дали е възмиожно)
44
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не драги Борис Джонсън ще има мита ще има такси ще има паспорти и визи по границите. Отново искате да финтирате по тъча но тоя път ще изядете и стоте тояги и торбата със сол.
43
1
 
13
 
! Отговори
niki преди 7 години
Ако участват в общия пазар това означава само едно: "сбовобдно движение на хора, стоки и капитали".. с други думи - няма как да спрат имиграцията и да не си внасят вноските. Единственото, което ще е различно е, че няма да имат дума в европарламента и от тях няма да зависи нищо.