Лондон ще поиска излизане от ЕС, когато е готов

Финансовият министър: Ще запазим фискалната стабилност!
27 юни 2016 11:37, Елка Василева
29
Лондон ще поиска излизане от ЕС, когато е готов
Джордж Озбърн. Снимка: архив, Reuters

Никой не бива да се съмнява в непоколебимостта ни да запазим фискалната стабилност, заяви британският финансов министър Джордж Озбърн, цитиран от Ройтерс.


Британската икономика може да се изправи пред това, което я очаква. Страната ще задейства член 50-и, само когато е готова за това, допълни Озбърн, цитиран от АФП.

"Само Великобритания може да активира член 50-и. Според мен ние трябва да направим това, само след като имаме ясно виждане за новите споразумения, които ще се опитаме да постигнем с нашите европейски съседи", поясни Озбърн.

Изявен привърженик на оставането на Обединеното кралство в ЕС, Озбърн заедно с премиера Дейвид Камерън направи кампания за запазване на членството в ЕС на страната, отбелязва Франс прес.

След загубата на неговия лагер Озбърн подчерта, че премиерът е дал необходимото време на страната, за да реши какви нови отношения ще гради, отлагайки активирането на член 50-и до идването на нов премиер тази есен.

Той допълни, че британската икономика е готова да се изправи пред това, което й готви бъдещето, в момент когато играчите на финансовите пазари се опасяват от последиците от Brexit-а.

Озбърн подчерта, че неговото правителство е в непрекъснат контакт с британската централна банка, властите на другите страни от клуба на 7-те най-богати страни, така че да бъде ограничена несигурността на пазарите.

Лирата и борсовите пазари днес продължават да са в червената територия, след като в петък отчетоха истински сривове, реагирайки на шока от победата на привържениците на Brexit-а на референдума.

Член 50-и от Лисабонския договор е клауза, която предвижда задействането на излизането на една страна от ЕС, а досега такова нещо не се е случвало, отбелязва АФП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България наистина се развиваше успешно отвориха се много цехове частни в различни области на икономиката ,фурните работиха ,имаше производство от чаши до каквото си поискате и изведнъж всичко рухна ,мандри се затвориха после цеховете ,транспорта м-у малките селища се редуцира и това защото на ЕС не му харесваха кравите кокошките житото не били свободни краставиците не били прави и т.н и в стремежа да им се угоди започна спада в икономиката Ами ура за британците и руснаците
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това означава ли че и ние можем да си правим каквото си искаме и когато си искаме ,щам англичаните могат важи и за всички останали
15
0
 
4
 
! Отговори
БайОня преди 7 години
До Анонимен 8България може да произвежда храна за себе си и още 2 държави, тъ*ак такъв. И енергия и всичко. Ти ще умреш от глад, щот си *** и не ставаш за нищо. Ей такива тъ*аци като теб ни ****аха държавицата, щото "Оле без ЕС не можем". България се развиваше чудесно след Лукановата зима, та чааак допреди 2005-та като влезна в ЕС.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама чакайте сега, значи невиждам стачки в Англия невиждам и многобройни Англичани които да не са недоволни от спечеления brexit! За какво чакат брититата?
13
0
 
4
 
! Отговори
Гледайте от нас преди 7 години
"...Лондон ще поиска излизане от ЕС, когато е готов..."Тъкмо се чудех как Великите демократи ще манипулират народа и да не излязат от ЕС.Не се ли научиха, че ПАРИТЕ, а не народа управлява вече!
12
0
 
10
 
! Отговори
Загрижен преди 7 години
ЗаминавайтеБЕ!
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Само Великобритания може да активира член 50-и. Според мен ние трябва да направим това, само след като имаме ясно виждане за новите споразумения, които ще се опитаме да постигнем с нашите европейски съседи", поясни Озбърн.-----------------Да очакваме искания за още отстъпки и специален статут? Е, стига с тия *** работи! Това ако стане, останалите наистина ще излязат.
10
1
 
3
 
! Отговори
българина преди 7 години
Имат основание искат да не обеднеят, само че Лондон е богат за сметка на цялата останала Англия! Същото като тук, София и останалите! Или всички пари в Южна България за сметка на Северна! Атина си отива Южна към Турция. Източна към Русия останалото Румъния и Сърбия, да питам тогава София на чии гръб ще живее вече 27г! Като се допуснат регионални диспропорции сепаратизъм е нещо естествено и то ще се случи!
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма искам не искам - ВЪН ОТ ЕС!
8
0
 
0
 
! Отговори
МЕРКОСУР преди 7 години
реален икономически съюз е Меркосур в Южна Америка. ЕС е неофеодален коптор проект на ЦРУ.
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На разни разбирачи предимно от БКП-БСП ще им кажа , че ако България излезе от ЕС ще умрем от глад. Хайде кажете какво можем да произвеждаме или забравихте гладната Луканова зима когато магазините бяха празни , нямаше и хляб . Ако разчитате на Русия те са по зле и от нас . Имат само ракети и нищо друго .
6
0
 
3
 
! Отговори
Путиноид преди 7 години
Земният рай е в Русия. Там няма престъпност и гейове. Има само висок морал, високи заплати , спокоен живот и просперитет.
5
2
 
27
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Тия няма да илязат скоро и като нищо може и изобщо да не активират клаузата за излизане. Усетиха, че аи го нахъндриха.Днес паунда падна с още 2% на азиатските пазари.Водещи компании обмислят оттегляне от острова, заради загубата на европазарите.И те така...Тука някакви ***, че ЕС е *** и т.н , но бързо забравиха 1997 година.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма не искам няма недей излизай веднага почнаха с игричките
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Започнаха да увъртат
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като излезете от ЕС веднага влезте в АВРАЗИЯ при Путин за да прокопсате.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евpокочина - цирк.