След Brexit: Още и още британци искат нов референдум

И Марион льо Пен се подписа - като Наполеон Бонапарт
Обновена: 27 юни 2016 09:11 | 27 юни 2016 07:18,
30
След Brexit: Още и още британци искат нов референдум
Снимка: архив Reuters

Броят на британците, настояващи за нов референдум дали страната им да излезе от ЕС, расте.

Повече от 3,3 милиона души са се подписали вече онлайн под петицията, приканваща британското правителство да свика втори референдум за членството в ЕС, макар че 77 000 подписа бяха заличени заради измами, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Хората, които мамейки, добавят подписи под тази петиция, трябва да знаят, че пречат на каузата, която претендират, че подкрепят", заяви в Туитър депутатът Хелън Джоунс, председателка на парламентарната комисия по петициите. Очаква се комисията да разгледа подписката другата седмица и да реши дали да организира дебат по нея.

Британският парламент е длъжен да разгледа всяка петиция, съдържаща над 100 хиляди подписа.

В подписката се казва, че правителството трябва да приложи правилото, че ако гласувалите за или против оставане в ЕС са под 60 процента и при избирателна активност под 75 процента, трябва да има още един референдум.
За напускане на ЕС гласуваха 52 на сто, а за оставане - 48 процента от 46,5 милиона избиратели.

Водещи фигури в предизборната кампания за референдума на 23 юни, включително премиерът Дейвид Камерън, който в петък заяви, че подава оставка, казаха, че не може да има втори референдум по този въпрос.

Френската депутатка Марион Марешал льо Пен, която представлява партията Национален фронт, саркастично разкритикува все по-популярната във Великобритания петиция за нов плебисцит, предаде ТАСС. Във Фейсбук Льо Пен помести видео, от което се вижда, че се присъединява към подписката, подписвайки се с името на френския император Наполеон Първи Бонапарт. Вижда се как тя се регистрира на официалния сайт на правителството и парламента на Великобритания.

Слага "чавка" пред реда, на който пише: "Аз съм британски гражданин или жител на кралството" и след това безпрепятствено попълва анкетата, намирайки се във Франция. В графата "Име" пише "Наполеон Бонапарт", а в графата "Местоположение" - Франция. Като пощенски код дава кода на френския град Карпантрас в департамента Воклюз, откъдето е избрана за депутат.

Британската система веднага изпраща на електронната й поща линк за потвърждение и гласът й се приема. Марион Марешал льо Пен коментира, че това доказва, че нашумялата петиция за "втори Брекзит" може да бъде подписана от когото и да е и следователно няма стойност. Затова френските медии по-добре да престанат да й правят реклама, казва тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не става така мили ми англичани !Един ден да плюете против ЕВРОПА и след като видите ПОСЛЕДСТВИЯТА -ате са много негативни за АНГЛИЯ .Да се опитвате да се върнете.ЕВРОПА Е ПО СИЛНА БЕЗ ПРЕДАТЕЛИТЕ !
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де ,преди няколко дена 15 милиана британци каза Да на ЕС ,а над 16 милиона каза НЕ на ЕС.Така ,че е нормално сега загубилите 15 милиона да са недоволни и да си организират каквито си искат подписки.Преброяването беше оня ден.Сега с тези фалшиви подписки какво искат да покажат не знам.А ние тук в България да си правим сметката какво чудо и какви фалшификации ще има с Електронния вот
18
0
 
18
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Британия трябва да запази спокойствие и да си направи втори референдум за влизане в ЕС след 10г. Ако го спечели да започне процедура (още 10г.) по приемане - отваряне и затваряне на глави и т.н. след това ще видим. Разбира се имат и алтернатива - Евразийски съюз, САЩ и прочее.
17
3
 
19
 
! Отговори
Дръндер преди 7 години
До Анонимен 16Хващам се на бас на 1 паунд, че паунда няма да се оправи! Твоя ентусиазъм само говори за интелигентността ти!
16
1
 
20
 
! Отговори
фалш преди 7 години
Най-активни били ботовете от страните, от където се изсипа бежанския поток. Твърде пресилено е да наречем тази петиция "британска" или въобще петиция. Бива ли да няма никакъв контрол? Или то защото е "правилната" петиция. Не ми се мисли, ако не им беше удобна на някои, колко жлъч щеше да се изсипе по мейнстрийм медиите по повод очевидната фалшификация.демокрацията не работи по този начин.
15
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 40 000 европейски чиновници 4200 са от Великобритания. Трябват две години да се намерят нови, които да попълнят бройката. Иначе няма такова нещо като "размисъл". Жребият е хвърлен. Великобритания вече е свободна и независима страна. Няма да зависи от капризите на Меркел. А паундът ще се възстанови след две седмици. Добре стана , че Камерън беше изхвърлен от политиката.
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Започнаха открито да се подиграват с тази подписка, като виждаме имена Хилари Клинтън,Уинстън Чърчил и пр., защото тя е несъстоятелна. Това е все едно консерваторите да загубят изборите и на другия ден да искат нови избори. Детински работи.
13
3
 
23
 
! Отговори
циркаджии преди 7 години
Каква ти петиция? Вече публикуваха снимки на списъците с айпитата и броя на вотовете, които са дадени от тях. Има гласували айпита по 2000 пъти от Суринам, Афганистан, Нигерия... Изчисленията показват че 65% от подписите са доказано фалшиви. Сами си надуват бройката и после се оплакват от "недобронамерени". Да започват нова подписка, в която не може целия китайски народ да се подпише по 5 пъти.
12
4
 
33
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
В действителност тази петиция е пълно менте ! Това го доказа Марион Льо Пен, която се регистрира на сайта с името Наполеон Бонапарт и системата прие регистрацията за действителна .. така, че всеки с достъп до компютър и интернет от Джибути примерно може да се регистрира, като английски гражданин ... тази медийна партенка се раздухва от богатите англичани, тъй като от обезценяването на техните активи губят милиарди... обикновения англичанин няма какво да губи!
11
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛЕД BREXIT-А, СЛЕДВА BGEXIT, GREXIT И НАКРАЯ ALLEXIT. ТОЗИ МАСОНСКО-ТАЛМУДИЧЕСКИ ПРОЕКТ ЗА ПОРОБВАНЕ НА НАРОДИТЕ ТЪРПИ ПРОВАЛ И СКОРО НЕГОВИТЕ АРХИТЕКТИ ЩЕ БЪДАТ ИЗПРАВЕНИ ПРЕД ПУБЛИЧЕН ЛИНЧ И ХАМЕРИКАНСКИТЕ КАТО НАШИТЕ ЛАКЕИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА ОТ 1990 НАСАМ ЩЕ БЪДАТ БЕСЕНИ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА СЪВЕСКАТА АРМИЯ. НАЕДНО С ПРОДАЖНИТЕ СОЦИОЛОЗИ И АНАЛИЗАТОРИ КАТО КОРИТАРОВ, КАРОЛЕВ, СИВО МИНДЖЕВ И ТЕМ ПОДОБНИ *** ПРОДАЛИ СОБСТВЕНИТЕ СИ МАЙКИ В СЕКС РОБСТВО ЗАРАДИ ПАРИ. ЕС СЕ РАЗПАДА И НАТ
10
1
 
24
 
! Отговори
хахахах преди 7 години
Пхахаха каква изненада! То беше ясно, че отвсякъде ще има натиск да не признаят волята на англичаните, все пак за това има 2 години преговори "да размислят"...
9
0
 
23
 
! Отговори
Storm преди 7 години
До Аспарух"Англичаните искат излизане от ЕС заради такива като Пакистанци,***,араби.Едрият бизнес обаче не иска ."Да, те щото пакистанците и арабите са кореняци европейци...
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И във форумите тук има няколко психоболни с мании за величие, които се подписват като Одисеевци, агенти на ЦРУ, Странджи и т.н. Познат ни е тоя синдром, така че не се учудваме че Наполеоновци, фараони, богове и императори се подписват за нов референдум.
7
1
 
53
 
! Отговори
и къде е логиката? преди 7 години
Сигурно поне половината ще поискат нов референдум защото загубиха. А Унгарците пък може да пуснат една подписка да се преиграе мача с Белгия щото паднаха.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нов и нов! И така докато едните вземат поне 10 поредни и не бъдат оспорени от другите, че не са участвали 90% и няма 10-15% разлика.
5
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почитателите на евроатлантическите локуми и кражби правят всичко възможно да задържат лапачката !
4
2
 
39
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Давайте еврокитки, до края на седмицата по този начин може да съберете и 3 000 000 000 подписа!
3
2
 
28
 
! Отговори
Кубрат преди 7 години
Сине, не плюй по чуждите...оправи своите!
2
12
 
38
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
Статистиката обаче не дава,че почти 100% от мигрантите с Английско гражданство желаят оставането в ЕС.Желаят зашото искат да продължават да паразитират.Англичаните искат излизане от ЕС заради такива като Пакистанци,***,араби.Едрият бизнес обаче не иска .Той желае контрол,той желае Транс-Атлантическото споразумение с което хишните коопорации се поставят над национлно ниво.Така,че изхода все още не е решен.Но истинските(БЕЛИТЕ) Англичани искат айт от този болен ЕС,където правим пътища,но не и за
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Френската депутатка Марион Марешал льо Пен, който представлява партията Национален фронт...!?