ЕС реши: Великобритания да побърза с напускането

В Брюксел се надяват на Острова да им останат близък партньор
21
ЕС реши: Великобритания да побърза с напускането
Снимка: Reuters, архив

Европейският съвет настоява правителството в Лондон да съобщи "възможно най-скоро" намерението Великобритания да се оттегли от ЕС. Това се посочва в изявление след извънредното заседание на държавните и правителствените ръководители от ЕС.

Още по темата

Изразяваме дълбоко съжаление за резултата от референдума във Великобритания, но уважаваме изразеното желание на мнозинството от британския народ, се посочва в текста.

До момента, в който Великобритания напусне ЕС, общностното право продължава да се прилага към държавата и от нея, както по отношение на правата, така и на задълженията.

Оттеглянето на Великобритания от ЕС трябва да стане организирано, чл. 50 от договора предвижда правното основание, се допълва в изявлението.

Европейският съвет е на мнение, че не може да се пристъпи към каквито и да било преговори, преди Великобритания да заяви напускането си на ЕС.

Европейският съвет се надява занапред Великобритания да остане близък партньор на ЕС.

Достъпът до единния пазар изисква приемането на всички четири свободи - на движение на стоки, услуги, капитали и хора, се отбелязва в текста.

Европейските лидери отчитат, че все повече хора изразяват неудовлетворение от настоящото положение в ЕС и затова поставят началото на "политически размисъл", който да даде тласък на по-нататъшните реформи в съответствие със стратегията за развитието на ЕС от 27 държави.

Този въпрос ще бъде разгледан отново на среща, насрочена за септември в Братислава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: ВеликобританияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Big Ben преди 7 години
"-Обединени заедно, България и Германия садори по-мощна икономика отВеликобритания!-И Германия не е нужна! България сама е достатъчно мощна икономика. "-------------------------------------------------Ахахахахаa Cooooool!!!: D: D: D: D: D
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига сте оплаквали Великобритания. Това е пряката демокрация- каквото народът реши става закон! Норвегия, Исландия и Швейцария като не са в превъзнасяния ЕС, да не би да са бедни, мизерстващи, нестабилни и пропаднали държави?
11
0
 
2
 
! Отговори
eu преди 7 години
До Анонименke izlezat more i pesen ke pejat
10
9
 
4
 
! Отговори
ТУРСКИ преди 7 години
ЛЮТА ЛИ Е , ЛЮТА ЛИ Е ЧУШКАТА :)))))И АНГЛИЙСКАТА И РУСКАТА И ТУРСКАТА ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААААААААААААААААААААААААААТУРЦИЯ И КИТАЙ ДНЕС ПОДПИСА ДОГОВОР,ЗА РАЗВИТИЕ НА ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА
9
9
 
6
 
! Отговори
САМО ДА ПОПИТАМ: преди 7 години
СЛЕД КАТО ПУТИН Е НАРЕДИЛ......И НАШИТЕ ЛИ "АТАКИСТИ" ШЕ ПОЧИВАТ У ТУРЦИЯ...??!!!МИСЛУ , ЧЕ Е РЕДНО , СЛЕД КАТО "БАЩИЦАТА ПУТИН".....ГО Е НАРЕДИЛ!!!!НАЛИ ТАКА...ХА,ХА,ХА,ААААААААААА??????????????????
8
5
 
5
 
! Отговори
ЗАЩО №8.... преди 7 години
.....България ---има ли парите на Швейцария...??!!!......И АЗ ИСКАМ ОТ ТОВА "ЖАЛКО СЪЩЕСТВУВАНЕ".....на ШВЕЙЦАРЦИТЕ.....ХА,ХА,ХАААААААААААА, ТИ СЕ ПРАВИ НА РУСНАК ......И БЪДИ ВЕЛИК......С ЧИФТЕ ПИЩОВИ НА ГОЛ ТУМБАК!!!
7
6
 
12
 
! Отговори
кгб преди 7 години
А Путин се наведе пред Ердоган и нареди на руските туристи вече да почиват в Турция. Каква ИДИЛия
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно Швейцарците защо отричат благоденствието на евросъюза и предпочитат жалкото си съществувание извън него
5
6
 
8
 
! Отговори
Факт! преди 7 години
Обединени заедно, България и Германия са дори по-мощна икономика от Великобритания!
4
3
 
7
 
! Отговори
ИМА НЕЩО ГНИЛО ..... преди 7 години
НЕ ВИЖДАМ КАК----БРИТАНИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС ....И ЩЕ СЕ ЛИШИ ОТ ШОТЛАНДИЯ И СЕВ.ИРЛАНДИЯ!!!!ТОВА Е РАВНОСИЛНО ---БЪЛГАРИЯ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС----И ДА "КАНТОНИЗИРА" ТУРСКИТЕ ЕТНИЧЕСКИ ОБЛАСТИ ---ШУМЕН, РАЗГРАД , СИЛИСТРА , КЪРДЖАЛИ , ХАСКОВО И СМОЛЯН , КАТО ЧАСТИ ОТ ЕС И НАТО!!!СИЛНО СЕ СЪМНЯВАМ---НЯКОЙОТ НОВИТЕ МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА АНГЛИЯ , ДА ГО НАПРАВИ!!!
3
0
 
2
 
! Отговори
добри хора преди 7 години
Както се казва, бойте се своите желания, понякога те ще се изпълняват )))
2
16
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!На практика, всичко, което предложи ген. Борисов, се приема! За всички става все по-очевидно, че българският премиер се превръща в една от водещите фигури в европейската (а значи и световната) политика.
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да излязат британци от EU!