Гоув: Първо да договорим условията за излизане от ЕС!

Британската икономика трябвало да остане силна
1 юли 2016 09:30, Елка Василева
8
Гоув: Първо да договорим условията за излизане от ЕС!
Майкъл Гоув. Снимка: архив, Reuters

Лондон трябва да договори предварителните условия за излизането си от Европейския съюз, преди да задейства официално процедурата по член 50, заяви британският министър на правосъдието Майкъл Гоув, който вече обяви, че се кандидатира за поста на премиера Дейвид Камерън, предаде Ройтерс.

Още по темата

Решението за задействане на чл. 50 от Лисабонския договор е в ръцете на следващия министър-председател. Ако това бъда аз, ще отложа решението за момента, когато ще е най-добре за Великобритания това да стане. Няма да бързам да задействам процедурата, докато не се убедя, че това е правилно за страната, отбеляза политикът консерватор, който ще се бори за лидерската позиция в партията си, посочва ТАСС.

Бих искал да имаме гаранции, че обсъждаме такова излизане от ЕС, при което британската икономика ще остане силна, подчерта той.

Великобритания трябва да задържи миграционния поток в страната на допустимо равнище, каза Гоув и обеща да осъществи това, ако стане прeмиер.

"Ще направя всичко необходимо да намаля притока на мигранти до допустимото ниво. За да ограничим миграцията, трябва да сме извън Евросъюза", подчерта той.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мистър Гоув,но вие нямате избор и полезни ходове, сър!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При излизане от ЕС, стават външна държава и плащат мита като Китай и другите азиатски държави. Отпада свободнато пристигане на имигранти, както и всички безмитни режими които са имали за стоки. Просто и ясно. Европейските и други фирми на британска територия спазват тези ограничения, както и британското законодателство където оперират.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС им казва: няма преговори докато не излезете, те пак си знаят тяхната: няма да излязат докато не имали гаранции и не били преговаряли... Е, това не са ли ***? До последния момент ще тормозят ЕС с присъствието си. Тази лицемерна и расистка държава как стоя толкова време в ЕС не разбирам, те нямаха никакво място там. На никого няма да липсват, мога да ги уверя в това.
5
2
 
5
 
! Отговори
ФЕС преди 7 години
Взимате си партакешите и да ви няма, ***!
4
0
 
5
 
! Отговори
спонсор преди 7 години
Не искат да излязат от съюза. Така могат да протакат докато умрат от старост.Процедурата ще бъде задействана, когато официално уведомят съюза. Сега ще лъжат т.ъ.п.и.т.е. си избиратели , че чакат най - добрия за тях момент и те ще чакат, чакат, чакат....... Междувременно т..........те им избиратели ще дойдат в Слънчев бряг да се въргалят в прахта докато чакат.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото по отлагат , толкова повече паунда ще пада . Това означава, че са несигурни и тяхната валута ще стане просто хартия без стойност.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те емигрантите няма да искат да ви бачкат за без пари ! Паунда ви се събори главоломно... Кой луд ще се рови в лайнaтa за малко пари?А още повече , че сега немците ще укрепят Евросъюза като въведат еврото и в бедните страни и 1 лев ще стане 1 евро .... Та источбоевропейци ше видите през крив макарон
1
1
 
24
 
! Отговори
наглец преди 7 години
колко нагло изказване...нали искате да излизате ? какви условия, решихте сами , сега се разкарайте..сякаш някой ги моли да останат