Пет от жертвите в Мюнхен са на възраст под 18 години

Трима от деветимата убити са от Косово
23 юли 2016 13:42, Елка Василева
16
Пет от жертвите в Мюнхен са на възраст под 18 години
Снимка: Reuters

Пет от десетте души, убити в снощното нападение в Мюнхен, са на възраст под 18 години, съобщи полицейски говорител, цитиран от ДПА. Той не разкри подробности.

Още по темата

Четирима от жертвите са възрастни, а десетият е нападателят, който се самоуби след атаката, уточнява ДПА.

Трима косовари са сред деветимата убити вчера в Мюнхен, предаде Франс прес, като се позова на властите в Прищина.

"Трима граждани на Косово са сред жертвите на стрелбата в Мюнхен. Нашето консулство в Мюнхен установи заедно с германската полиция и семействата, че трима млади албанци от Косово загубиха живота си при нападението", гласи комюнике на косовското външно министерство.

18-годишният германец от ирански произход, с двойно германско и иранско гражданство, който извърши кръвопролитието, най-вероятно не е бил ръководен от религиозни мотиви, предаде ТАСС, като се позова на телевизия А Ер Де.

Той се увличал по видеоигри със стрелба и имал проблеми в училище, което може би означава, че психиката му е била нестабилна. Но информация за връзки с ислямисти засега няма, добавя ТАСС.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Мюнхенстрелба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
15 Трай бабо , че идва Олимпиада
13
0
 
4
 
! Отговори
Неа до 11 преди 7 години
Обезсмисля , ама ти забелязваш ли че не са отедна религия ?
12
1
 
3
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
12 Ти католик ли си
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямал връзка с ИД! Да, бе ... Вярваме ви ... Винаги ще ви вярваме. Този "нов германец" не е мигрант, не е бежанец, той е просто луд, а не мюсюлманин. Заврете си главата още по-дълбоко в пясъка.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То вече и да си терорист в Западна Европа малко безсмислено изглежда... Шанса да изтепаш поне едно 50% свои не обезсмисля ли малко начинанието?
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то за да се взривяваш в тълпи с хора не трябва ли по принцип да си в "амок"? По тази логика всеки ислямски терорист е дете с проблемно детство, продукт на социалната среда?!?
8
1
 
11
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Има две изречения за младежа . Едното се съдържа ВЕРОЯТНО , в другата МОЖЕ БИ . Значи никой не може да каже категорично , просто деизформирате ...Че нашите българчета 90% имат проблеми в училище , проблеми в семейството , проблем с незнам си какво . В таткъв случай какво да очакваме ? Кажете ! Господина с хороскопа чакам .....
7
0
 
14
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Абе младежа е в амок ...
6
1
 
18
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Германец от ирански произход.... и сигурно изобщо не е мюсюлманин......Що не е германец от немски произход а? Изтрещяла религия
5
1
 
22
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Опа опа опа опа ислямски тероризъм броди из Европа! А на европееца дъската му лопа. Убре ибрее а така.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел каза: "Ила ти ми поиче"
3
2
 
32
 
! Отговори
mimoza преди 7 години
В Мюнхен няма германци, в Лондон няма англичани, в Париж няма французи, навсякъде е миш-маш мулти-култи....А между другото освен вълната от бежанци към Европа, с това военно положение в Турция и жажда за мъст, нищо чудно да има и вълна от репресирани турци. А тогава наистина ще стане лошо...
2
2
 
21
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Аз съм превъртял що видеоигри със стрелби и досега нищо по голямо от муха не съм трепал. Странно ?!;)))Ааа може би щото съм атеист. Абе чудя се убитите от прсвоверните след като умрат де отиват. Очевидно не в рая. Той е само за правоверни *** хахаха
1
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми, то, къде да срещнеш истински германец, че да го снимаш с пистолетофона??? Докараха я дотам, че бежанците се самоизбиват в Германия.