Покана за убийство! Елате в мола, ще има подаръци...

Убиецът от Мюнхен поканил жертвите си във Facebook
Обновена: 24 юли 2016 10:00 | 23 юли 2016 19:34,
47
Покана за убийство! Елате в мола, ще има подаръци...
Снимка: Reuters

Извършителят на нападението в Мюнхен изглежда е хакнал акаунт на млада жена във Facebook и изпратил съобщение, с което поканил хората да отидат в търговския център, обещавайки им подаръци, съобщи следовател Роберт Хаймбергер от мюнхенската полиция, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Още по темата

"Ще ви дам нещо, ако искате, но не много скъпо", се казвало в поканата за събитие в мола, насрочено за 16.00 часа.

"Поканил ги е да посетят заведение на Макдоналдс с обещание, че ще получат намаления", съобщи и германският вътрешен министър Томас де Мезиер, цитиран от Франс прес.'

Министърът подчерта, че 18-годишният нападател Давид Али Сонболи вероятно е бил в миналото жертва на тормоз от свои връстници.

"Преди нападението вероятно е имало хакнат Facebook акаунт", заяви Де Мезиер на пресконференция в Берлин. Акаунтът подканвал жертвите да се възползват от "специалните оферти или намаленията" на заведението за бързо хранене в търговския център, където снощи се разрази кървавата стрелба.

"Има данни, които навеждат на мисълта, че акаунтът е бил хакнат от убиеца", добави министърът.

Поканата е била за среща в заведението на Макдоналдс в петък в 16.00 ч. местно време.

Давид Али Сонболи уби девет души преди да се самоубие. Повечето убити са юноши или млади мъже - трима на 14 години, двама на 15 години, а останалите са на 17, 19, 20 и 45 години. Сред загиналите има седем чуждестранни граждани - трима косовски албанци, трима турци и един грък, обявиха днес властите на съответните страни, предаде Франс прес.

Нападателят е бил от мюсюлманско семейство. Родителите му са пристигнали в Мюнхен като бежанци през 90-те години, а той се е родил в Германия, съобщи Де Мезиер, цитиран от ТАСС.

"Много данни сочат, че той е шиит, а не сунит. От друга страна името му - Давид не подкрепя тази версия. Проверява се дали е възможно да е приел християнството", каза вътрешният министър.

По-рано бе съобщено, че 18-годишният германец от ирански произход вероятно е бил психически лабилен и не се погаждал с връстниците си, отбелязва ТАСС.

В германските специални служби не е имало информация за нападателя от Мюнхен, заяви Де Мезиер и потвърди съобщената по-рано информация, че не е открита връзка между убиеца и международния тероризъм. Той също така потвърди, че в стаята му са намерени материали, които показват, че извършителят се е интересувал от масовите убийства.

По-рано в. "Дейли телеграф" съобщи, че нападателят се е представил за тийнейджърка на име Селина Аким, за да подмами хората към мястото на атентата с предложение за раздаване на безплатна храна. Предложението било публикувано в социалната мрежа няколко часа преди стрелбата. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подаръци ще има за всички от сърце...
26
0
 
5
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
най-смешното след подобни случки е когато близки и познати започнат да ми обясняват какъв бил и какъв не бил - някой живее цял живот с децата и жена си и се окаже ,че тя от години си има любовник и като реши да каже нещо децата му го хванат та му хвърлят една гора бой и стои нашия познавач и разправя ,че знае какво е станало защото те не са такива
25
0
 
2
 
! Отговори
189 преди 7 години
До Анонимен 31И тук ли се изходи? *** не са били там, но ердоганьовците са били. Имали за нужда от безплатна храна и подаръци.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давид му е псевдонимът, истинското му име и Голиат.
23
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 7 години
Не съв чувал за иранец, който се казва Давид.
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се къде са били ***, не пропускат безплатна храна и намаления. Албанците са по-бързи, трябва да се отчете.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен си е точно иранец и талибанин !Извода е че на талибани децата им стават хакери и се побъркват от скука .
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТам не продават свинско! Само соя дегизирана като телешко и пилешко!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а къде е лъчо мозака щом има подаръци
18
2
 
11
 
! Отговори
а3 се 4уд0м 4удя преди 7 години
3ат0ва ли бяха те3и н0щни и дневни 3аседания, 3а да и3пипат правд0п0д0бна версия. И3глежда е вси4к0 друг0 0свен правд0п0д0бна. Едн0 са прави-не трябва да се всява паника никъде. Да не г0в0рим 3а текста. Ник0й не би 0тишъл. Има си специални страници 3а намаления, подаръци, уто4нява се при какви условия. не всеки п0л3ва с0циални мрежи. Кух0 та дръ1нка
17
0
 
20
 
! Отговори
паркиране преди 7 години
Заради едно парко място какво стана.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя атентаро искат да гоизкарат някъв загубеняк, ама май си е достса профи като за 18 годишен.
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на 18г, стреля точно, с оръжие с изтрит номер и 300 патрона, едновременно на 3 места стреля, и накрая се самоубива! Как това дете е намерило оръжие-пистолет, патрони при строг режим, едновремено е било на 3 места накрая успешно се е самоубило? Ужас за бъдещето на всички! Вероятно нещо или някой някъде във Вселената няма да изтърпи дългочовечеството!
14
0
 
35
 
! Отговори
СС преди 7 години
Това чувство за вина което немците изпитват заради Хитлер ще погуби Германия.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поканил е покемоните да ги лови. И едно селфи да си направи. С Фейсбук, естествено. Закъде сме без фейсбук в днешните тралалистични, покемонски времена.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давид не може да бъде от мюсюлманско семейство!
11
0
 
5
 
! Отговори
Съни бийч преди 7 години
Прилича на саморазправа на мафиоти. За всеки случай с децата на непокорните или съперниците.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фактически полицията не успя да открие другите двама.През цялото време се говореше за трима стрелци.А този Али дето изби толкова хора, ако се казваше Ханс или поне Иван , сега щеше да е оплют от разните НПО.Ама не. Али се казва и си пада малко гей с тоя профел във Фейсбук.Затова карат по- меко :"не се погаждал" с хората?Той ги изпозастреля, ама нежното " не се погажда" е приемливо по отношение на ситуацията.Какво да се прави?Двойни евростандарти.Четипи лапи и .... няколко кг амуниции..
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блогъри!Мина времето на тероризма на вскакви "терористични" организации,като Ал Кайда,Даеш и т.н.Дойде времето на индивидуалния терор,който може да бъде навсякъде.Всеки,срещу всички!Това е последната фаза преди всеобщия,"невидим" терор!Когато това настане(а това вече предстои),ще настане всеобщ страх и хората ще се изпокрият на всевъзможни места.Тогава,тези,които режисират целия този процес,ще ви предложат "избавление",но с цената на тотално робство...което е и целта!!!Ще повярвате!!
8
1
 
18
 
! Отговори
Странно преди 7 години
Странна работа, от осем убити - 7 чуждестранни граждани, от тях 6 мюсюлмани, гъркът кой го знае какъв грък е, всичките 7 са балканци. Осмият - германски гражданин, от какъв произход не пише.