С викове ужасена тълпа понесла българката в Мюнхен

Ден по-рано тя пристигнала в Германия на гости на сестра си
23 юли 2016 20:03,
29
С викове ужасена тълпа понесла българката в Мюнхен
Снимка: Reuters

Българката, която пострада при паниката, породена от стрелбата в търговския център в Мюнхен, е 58-годишна. Ден по-рано тя пристигнала в Германия на гости на сестра си и двете се отправили към мола, за да пазаруват нещо за ядене, съобщи генералната ни консулка в баварската столица Антоанета Байчева пред bTV.

В момента, в който двете жени влизали в търговския център, към тях се завтекли ужасени хора с викове на уплаха. Жената се спънала, докато бягала заедно с уплашената тълпа и счупила ръката си. Няма никаква опасност за живота й, въпреки първоначалните съобщения на властите до консулството ни, че е тежко ранена. 

Още по темата

Жената се казва Ели Димитрова, от Пазарджик.Ще се наложи да бъде оперирана в понеделник. Семейството й е уведомено.

Премиерът Борисов разпореди на консула ни Антоанета Байчева да посети незабавно пострадалата в болницата и да окаже пълно съдействие за нейното скорошно оздравяване. 

Вчера вечерта 18-годишен германец Али Сонболи от ирански произход с двойно германско и иранско гражданство уби 9 души, рани 27, после застреля и себе си.

Нападателят носел пистолет и червена раница, когато започнал да стреля в ресторант "Макдоналдс" в 17,52 ч. (15,52 ч. по Гринуич) в търговския център "Олимпия".

Али Сонболи (други издания използват името Али Давид Сонболи) е роден в Мюнхен, родителите му са иранци. Майката и бащата са дошли в Германия през 90-те години. Баща му е шеф на местно транспортно предприятие.

Али се е самоубил, категорична е полицията. Бил е обсебен от литература за престъпления от амок. Няма връзка с джихадистки организации.

Момчето е било под психиатрично наблюдение през последните седмици заради депресия. Али е бил жертва на мобинг от страна на съучениците си. Малко преди да направи атаката той се е провалил на един от изпитите си за завършване в училище.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Разум и предвидливос преди 7 години
Спрете с обиди на религиозна основа.Спрете с явната вражда. Осъзнайте ,че зад "благородни каузи" стоят за едни смърт и страдания , а за други трупане на богатства и влияние .
22
3
 
8
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Родителите му ако си бяха стояли в Иран нямаше да има мобинг в училище.Да се чуди човек какъв резултат очакват, като смесват хора и нехора на едно място.Примера с кон и магаре - катър
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Али от Германия(?) убил 9.
20
7
 
13
 
! Отговори
От Германия преди 7 години
Откакто Бойко е министър председател най-после консулствата започнаха да се грижат за българите в чужбина попаднали в затруднение. Предните правителства въобще не ни обръщаха внимание ако ще да мрем.Просто констатация.
19
0
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 7 години
Муспи, включи и юдаизма към прецените ми слова. Изпуснал съм го неволно просто поради факта, че другите две религии се придобиват, а евреин не можеш да станеш току тъй с някакъв ритуал. Това не променя убежденията ми. Освен това и ислямът и християнството произлизат от юдаизма и са си негова така да кажем ерес.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГоркиятЖертва на нещо сиСега да плачем ли за убиеца
17
3
 
17
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Сега са вкарали още милион и полвина, които след време ще станат жертва на мобинга в Германия. Казвам го като българин живеещ от 25г. там. Тези чужденци ще останат винаги чужди за немското общество.
16
1
 
6
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Щом вярваш в разума и логиката, обърни внимание че те ти казват да не отрониш и дума против евреите, въпреки че знаеш което и всеки разумен знае, че евреите докарват диваците в Европа. Те са техни братя по кръв и религия - семити, исляма и юдаизма са едно и също. Разумът ти пречи да се противопоставиш на това робство, - значи това не е разум и логика, а някакво програмиране да си покорен роб.
15
3
 
8
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
Не, аз съм свободен. Атеист съм, не робувам на догми и внушения. Вярвам само в разума, целесъобразността и логиката. До сега не са ме предали никога.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щото е била бесновата, затова. А ти биеш ли челото у плочките на оная псевдо сграда в Рупите, та така пламенно я величаеш?
13
4
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
Браво. Един да се светне какво съм искал да кажа. Въпреки, че и другото звучи вероятно. Защо бичите минуси на баба Ванга бре?
12
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ислямът ще обедини Европа!"А дано да обедини Европа. Цяла Европа срещу исляма!
11
10
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Не знам аз, баба Ванга знае.Иначе всички религии са еднакви. Изброеното от теб не ми звучи по-логично от това да се кръстиш пред някаква картина и да си мислиш, че това ще ти помогне с нещо или пък да вярваш, че като го правиш ще имаш вечен живот след смъртта. Всичките религии са инструмент за контрол или софтуер за управление на безмозъчния хардуер. Просто исляма е най- новата му версия. Постепенно всички ще се ъпдейтнат с нея. Някои процеси си имат неизбежен ход. Програмистите знаят защо.
10
7
 
20
 
! Отговори
Lothbrok преди 7 години
До Анонимен 10Не знам от къде си го измисляш това но тази подчовешка религия се състои от това. Да робуваш на някой, да продадеш дъщеря ти като стока на някои тройно по възрастен от нея, да забулиш жена си. После ако сгафят жените, да убиеш жена си , дъщеря си.
9
3
 
9
 
! Отговори
1204 преди 7 години
Ислямът ще обедини Европа, но няма да победи, защото имаме ракия!
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямът ще обедини Европа! Минусите не към мен, баба Ванга така казала.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знаех, че съществува дума в българския език "ЗАВТЕКЛИ" !?
6
4
 
24
 
! Отговори
Адолф преди 7 години
Вчера вечерта 18-годишен германец Али Сонболи Какво хубаво Германско име !
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да внимават много нежните бели германчета с мобинга. Не се отразява добре на общественото здраве.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е мобинг?Един приятел пита.