Великобритания иска по-голяма роля на глобалната сцена

Борис Джонсън в ООН: Brexit не означава изолационизъм
23 юли 2016 08:18, Елка Василева
24
Великобритания иска по-голяма роля на глобалната сцена
Борис Джонсън. Снимка: Reuters

Brexit не означава изолационизъм, заяви в ООН британският външен министър Борис Джонсън и обеща Великобритания да бъде още по-активна на световната сцена, предаде Франс прес.

Той заяви, че е дошъл в ООН, за да покаже, че Великобритания не само че не иска да се оттегля в изолация, а напротив, желае да играе по-голяма роля в света.

 "Има голяма разлика между Brexit и каквато и да било форма на изолационизъм. Да излезем от ЕС означава, че повече ще бъдем обърнати навън, по-ангажирани и по-ентусиазирани от всякога на международната сцена", поясни той пред журналисти.

На въпроса дали неговата философия и британският вот за излизане от ЕС имат някакво сходство с речта на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп, който заяви: "американизъм, не глобализъм е нашето кредо", Джонсън каза, че би било погрешно да се намесва в американската политика или президентските избори и че британското правителство ще работи с всеки, който бъде избран. "Но аз бих теглил много, много дебела разделителна черта между Brexit и всяка форма на изолационизъм", подчерта Джонсън.

Той се срещна с посланиците на страните членки на Съвета за сигурност и с генералния секретар Бан Ки Мун, с когото обсъди ситуацията в Сирия, Либия, Южен Судан и Сомалия. По всички тези въпроси Лондон играе водеща роля в търсенето на решения, отбеляза Джонсън, като добави, че Бан е насърчил Лондон да играе по-активна роля в рамките на ООН, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
ЕС тъпче на едно място, вместо да грабне една гьостерица и да смаже главата на руската змия, докато още не е пораснала.Докато това не се случи, ЕС ще е никой на световната политическа сцена.А британците никога не са били втора ръка хора.
15
3
 
5
 
! Отговори
Joko преди 7 години
"Великобритания иска по-голяма роля на глобалната сцена"... Най-сетне изплюха камъчето !
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимениз аз искам Израел да не е *** на Близкия изток
13
7
 
2
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Как си представяте втория по големина е*врейски център(Великобритания) да се подчинява на бюрократите в Брюксел?????Кошарата не е твърде привлекателна за тях и референдума беше просто средство за елегантно измъкване!Да му мислят оставащите.....
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБЪЛГАРИЯ НЕ Е. НО ИЗРАЕЛ Е *** НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК
11
2
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
ДРУГАРИ, ПО-СПОКОЙНО. НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ МОЖЕ САМО ДА И НАПРАВИТЕ ЕДНА ТУТУРУТКА С ПЕТОЛЪЧКА И ШЕСТОЛЪЧКА. КАКТО ВПРОЧЕМ И НА ЕС.
10
2
 
4
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
и аз искам по-голяма заплата , ама засега само сметката за парно ми пристигна двойна -- аз ли се грешно молих , ти ли ме грешна разбра...
9
2
 
12
 
! Отговори
пепа преди 7 години
Г-н Джонсън, и вие искате да работите на принципа-" Да приватизираме печалбите, а да интернационализираме загубите. Извинете но не мисля, че някой ви е длъжен.
8
15
 
1
 
! Отговори
EUzik преди 7 години
До колкото, Англия има Британски съюз, Канада, Австралия, половин Африка, Америка и световните финанси, а накрая и голяма част от глобалния елит! Нормално е да иска повече! От друга страна, ЕС е само един малък полуостров от големия Евразийски континент!
7
4
 
19
 
! Отговори
горкия преди 7 години
Горкия какво му се е преискало.Простете му той не знае какво говори.
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе т урчилаком, каква по голяма сцена искаш след като изкара британците от Европейския сьюз!
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз доколкото знам, на Китай, Индия, азиатския регион и Африка, ще им излиза по-изгодно ако изнасят за ЕС без втори посредник.
4
2
 
14
 
! Отговори
жир преди 7 години
Лаком г***ъз кръв сери.
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя почна да говори несвьрзано!
2
4
 
33
 
! Отговори
колкото преди 7 години
си по-голям и силен толкова повече тежест имаш на международната сцена !!! как така една англия ще има по-голяма роля от един 450 млн ЕС !!!! все едно швейцарците да се напъват да са някакви глобални играчи !!!колко държави са над 60 млн а въобще никой не им обръща внимание в световен мащаб
1
3
 
23
 
! Отговори
Мене преди 7 години
Борис грозника. Наааакаан.