Франция учи децата как да реагират на терора

Всяко училище ще организира три учения по сигурността
24 авг 2016 21:32,
15
Франция учи децата как да реагират на терора
Снимка: flickr

Френското правителство разкри днес, че планира да обучава децата как да се държат при терористична атака в училище, предаде Асошиейтед прес.

Министърката на образованието Нажат Вало-Белкасем и вътрешният министър Бернар Казньов обявиха серия от мерки за поведението на училищата и децата в случай на терористична заплаха.

Всяко училище ще трябва да организира три учения по сигурността на година, включително и едно със сценарий за атентат с поне един нападател в сградата.

Децата ще бъдат учени как да избягат или да се скрият в зависимост от ситуацията и мястото, на което се намират.

Децата между 13 и 14 г. ще преминат и основно обучение за животоспасяващи техники.

Освен това в районите с училища ще патрулират полицейски служители. Тази мярка бе въведена още след миналогодишните атентати в Париж.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Франция да беше си научила политиците как да реагират срещу инвазия от маймуноподобни.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във Франция полицаи от общинската полиция са задължителни след учебните занятия.Тъи като в училищата учат много *** и араби въпросите с тероризма са много комплицирани.За тях терористите са герои.За учителите е дори не здравословна темата.Дъщеря ми беше нападната от една майка на съученичка на внучката когато купи поредния Шарли Ебдо.Щяла да гори в ада според арабката.Кофти ситуация
3
3
 
12
 
! Отговори
ас преди 7 години
Заедно с тях обучава и деца на мюсулмани, които са потенциалните бъдещи терористи, и учат в същите училища. Чудесно, Така ще знаят какви контра-контра мерки да вземат срещу контра-мерките срещу тях. Всички мюсулмани трябва да бъдат депортирани в страните с най-близък генетичен произход, Исляма забранен, Джамиите съборени.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Френското правителство разкри днес, че планира да обучава децата как да се държат при терористична атака в училище"За мен това е ясен сигнал, че Франция е загубила контрол над собственото си население и ще учи децата да свикват с тероризма.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стрели с намазани върхове със сви_нска мас и пръскалки пълни с отлежало уиски.