Меркел: Страните в ЕС след Brexit-а да се вслушват една в друга

Иначе ще се допускат грешки, допусна канцлерът
24 авг 2016 20:54, Петя Славова
14
Меркел: Страните в ЕС  след Brexit-а да се вслушват една в друга
Снимка: Reuters

Двадесет и седемте страни, които ще останат в ЕС, след като Великобритания го напусне, трябва да се вслушват внимателно една в друга и да избягват прибързаното вземане на политически решения, заяви канцлерката на Германия Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс.

"Това е фаза на изслушване, на разбиране и учене едни от други, за да можем да изградим нов баланс от оставащите в ЕС 27 членове", каза Меркел в Талин на съвместна пресконференция с естонския премиер Таави Рийвас.

"Ако се постъпва грешно от самото начало и няма изслушване, а се действа просто заради самото действие, може да се допуснат много грешки", каза Меркел и подчерта, че на следващата среща на ЕС в Братислава няма да се вземат твърди решения, а ще се изготви дневен ред за бъдещето.

Изпълнението на Минските споразумения трябва да продължи въпреки сложното протичане на този процес, каза Меркел, цитирана от ТАСС.

"Нямаме нищо друго освен Минските споразумения. Изпълнението им обаче протича много трудно. Трябва да се запасим с търпение", заяви тя и обеща, че Франция и Германия ще продължат посредническата си роля за решаването на украинския конфликт.

Меркел заяви, че Германия е готова да предостави всякаква необходима помощ на Италия след земетресението, в което загинаха най-малко 73 души, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: МеркелЕСBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
ИзмислямСи преди 7 години
А,виждам,че цензурата не спи и ми е изтрила коментара,в който споменах за Монарх-програмирането(или халюцинирам?!)Ще повторя с други думи.Деструктивното поведение на Меркел не е резултат от некадърност или корупция,а наМОНАРХ-ПРОГРАМИРАНЕ.Разработено от нацистите и превърнато в глобална ъндърграунд програма от нЕкои Щатски агенции.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Меркел да се вслуша в гласа на източноевропейците. "Абсурден хуманизъм" нарече вчера чехският президент приемането на милион мюсюлмански мигранти !!!Но тя иска дамо нейният глас да се чува.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха!Тази песен я знаем!Ние ви диктуваме,вие слушкате!Ама,вече не би трябвало да се котира.Не всички политици са като нашия безмозъчен плондер и не всички народи,като нас,безмозъчните аборигени!А ние генетичните роби,трябва да разберем едно - щом си избираме лакеи за водачи,ще бъдем водени винаги от водачи-лакеи!И Господ не може да ни помогне!Ген-а,ген-а..!Четете П.Р.Славейков в творбата му "Не сме народ,а...."..И добре си помислете,ама с "главния" мозък,а не с костния!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази жена е престъпник. Тя е начело на една окупирана от САЩ територия, но защо ние да страдаме заради нея?
8
0
 
1
 
! Отговори
санчо панса преди 7 години
Тук се крие цялата работа,немците са готови да чакат,да ги бомбят,да ги пощипват,окупират,но ще издебнат своя момент и ще нападнат лошо,щото са европейци.Много от коментиращите тук лаят срещу Русия или САЩ но повечето от тях знаят да само васали които не знаят що е свобода,ниъо ьзнаят как да се борят за нея.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненормалната Меркел си бае само за Минските споразумения, също като наш Плюфню за Крим. Това че държавите им загиват не ги вълнува особено.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
#5:От "останалите",специално за Аборигения е било взето тайно решение,да бъде превърната в сборен пункт за мигранти от всички страни ит ЕС и за пристигащите от Турция.Затова,изглежда,Вождът направил такова паническо изказване,че в ЕС няма солидарност,всеки се спасява ,както може от "мигрантите" и че трябва да обърнем взор на надеждата към...Турция!Така,че,бягайте за букети,за да посрещнете Новото присъствие!Друго вече не ви остава!Всичко останало си го оср***хте окончателно!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркл Оланд и италианския мин.председател имаха среща на която са обсъждали как да не пострадат икономиките им на техните страни от Брекзита ,задругите от ЕС втова число нашата въобще не им дреме Така че тая баба с останалите дядовци само се правят на божи кравички иначе а абсолютни вампири
4
2
 
8
 
! Отговори
Ку ку преди 7 години
Ей толкоз акъл ми остана,показа изкуфялата баба Шмергел,ама и той ми стига да ви разкажа играта и да ви напълня страните с мързеливи и брадати търтеи ,а да ви видя как ще ме спрете
3
1
 
2
 
! Отговори
баба ви преди 7 години
Само аз не слушам никой, е не баш никой.....ако ме разбирате кво ви редя......дрън!
2
1
 
14
 
! Отговори
това дали преди 7 години
да го разбираме , че меркел си призна за грашката си с мигрантите ??? ако не е разбрала , че ако не изслушва и не се вземат взаимно решения то няма дълго да имаме ЕС ???
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел е причина за разпада на ЕС