Меркел: Страните в ЕС след Brexit-а да се вслушват една в друга

Иначе ще се допускат грешки, допусна канцлерът
24 авг 2016 20:54, Петя Славова
14
Меркел: Страните в ЕС  след Brexit-а да се вслушват една в друга
Снимка: Reuters

Двадесет и седемте страни, които ще останат в ЕС, след като Великобритания го напусне, трябва да се вслушват внимателно една в друга и да избягват прибързаното вземане на политически решения, заяви канцлерката на Германия Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс.

"Това е фаза на изслушване, на разбиране и учене едни от други, за да можем да изградим нов баланс от оставащите в ЕС 27 членове", каза Меркел в Талин на съвместна пресконференция с естонския премиер Таави Рийвас.

"Ако се постъпва грешно от самото начало и няма изслушване, а се действа просто заради самото действие, може да се допуснат много грешки", каза Меркел и подчерта, че на следващата среща на ЕС в Братислава няма да се вземат твърди решения, а ще се изготви дневен ред за бъдещето.

Изпълнението на Минските споразумения трябва да продължи въпреки сложното протичане на този процес, каза Меркел, цитирана от ТАСС.

"Нямаме нищо друго освен Минските споразумения. Изпълнението им обаче протича много трудно. Трябва да се запасим с търпение", заяви тя и обеща, че Франция и Германия ще продължат посредническата си роля за решаването на украинския конфликт.

Меркел заяви, че Германия е готова да предостави всякаква необходима помощ на Италия след земетресението, в което загинаха най-малко 73 души, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: МеркелЕСBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.