Меркел подценила ситуацията с миграцията

Германският вицеканцлер с критики към политиката й
Обновена: 28 авг 2016 18:07 | 28 авг 2016 16:18, Петя Славова
29
Меркел подценила ситуацията с миграцията
Снимка: БТА

Германският вицеканцлер Зигмар Габриел се дистанцира още повече от миграционната политика на коалиционния си съюзник Ангела Меркел и заяви пред телевизия Цет Де Еф, че партията й е подценила ситуацията, предаде ДПА.

"Винаги сме казвали, че е невъобразимо Германия да приема по един милион хора на година", каза Габриел в интервю, което ще бъде излъчено довечера по германската телевизия.

Още по темата

Габриел, който е и лидер на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), разкритикува Меркел за мотивационния й лозунг "Можем да го направим", защото по думите му той не е достатъчен.

Вместо да се самоубеждаваме, че можем да се справим, нека създадем правилните условия, в които това наистина да стане, каза Габриел и допълни, че коалиционните партньори от Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС) неколкократно са блокирали опити за създаване на такива условия.

По думите на Габриел, ако излизането на Великобритания от ЕС не бъде организирано добре и други страни последват примера й, Европа ще изпадне в беда, предаде Ройтерс.

"Излизане на Великобритания от ЕС е лошо нещо, но едва ли ще навреди икономически, както някои се опасяват - това е повече психологически проблем и огромен политически проблем", каза Габриел на пресконференция, добавяйки, че сега светът гледа на Европа като на нестабилен континент.

"Ако организираме Brexit-а зле, ще изпаднем в беда. Сега не трябва да допуснем Великобритания да запази ползите, свързани с ЕС, така да се каже, без да носи отговорност", подчерта той.

Германският министър на икономиката коментира още и преговорите между Европейския съюз и Съединените щати. Според него търговско споразумение между двете сили се е провалило, предаде Асошиейтед прес.

Преговорите за т. нар. Трансантлатическо партньорство за търговия и инвестиции (ТТИП) имат твърде малък напредък през последните години.

Зигмар Габриел, който е и вицеканцлер на Германия, посочи: "По мое мнение преговорите със сАЩ де факто са се провалили, макар че никой не го признава". Той отбеляза, че за 14 кръга преговори двете страни не са се споразумели дори и по една единствена глава от обсъжданите 27.

Габриел сравни преговорите за ТТИП със споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада, което за разлика от трансатлантическото е справедливо и за двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
не е късно преди 7 години
с едни хубави 3ак0ни вси4к0 би си дошл0 на мяст0т0а 3ак0н се приема има няма 3а един 4ас. Ак0 хората са р0д0любци естествено.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бабичката е агент на цру и затова иска да унищожи германия с ръцете на емигрантите от американската ислямска държава
22
0
 
3
 
! Отговори
Да действат, какво преди 7 години
чакат още!? Да не дрънкат лакардии, ами да я свалят от власт!!!!Защо я търпят толкова години да наводнява Европа с разни ***!? Тя е виновна за хаоса и престъпността, които царят на континента, от както покани пришълците да идват.Крайно време е да й духнат под опашката на тази изкукуригала бабиера.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хубаво е човек като греши да си го признава и да си поправи грешката,обаче аз не виждам нещо такова от страна на меркел.Надроби попарата и ще ни остави всички да я сърбаме а тя ще разпуска на някои острови с парите дадени и от щатите за това което направи
20
4
 
1
 
! Отговори
tc преди 7 години
germancite pikayat cre6to vyatara)))))
19
7
 
1
 
! Отговори
Nein nein преди 7 години
Germany ima mnogo bogat opit s ogromni masi migranti, po vreme, predii sled pruskata, parvata i vtorata svetovna voina, razpadaneto na siv...voinite v ugoslavia, siria...
18
1
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
не приказваите а я сваляите от власт и предаваите на сьд кои ще ни платиоградата по границите наи бедната дьржава с наи много разходи
17
0
 
47
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Много е дипломатичен този господин .. Меркел просто унищожава Европа с глупавото си поведение, да не говорим, че вече е политически труп, но докара проблеми на ЕС за столетие напред! Тези хора нито имат желание да учат, нито да работят просто искат жилища немски стандарт и руси жени, те затова са и дашли в Европата ..стига с тези дивотии за бежанци и т.н. това са икономически мигранти или поне 80% от тях!
16
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На дворцово превратче ми намирисвааааа майййй....... Сваляйте гнусното бабе и влизайте у час.
15
0
 
41
 
! Отговори
Лошо преди 7 години
В Европа се строят огради и стени държавите в ЕС не се чустват сигурни заради бездействието и решенията на някой политици допуснали най тежката криза след войната ...
14
1
 
47
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Меркел подценила ситуацията с миграциятаУдобно оправдание,но твърде далеч от истината!Миграцията не е от вчера,ама това организирано нашествие си е специална операция,старателно подготвена и финансирана,с мощна медийна подкрепа,с психическа обработка на ключови лидери,вкл. Меркел.Помните ли 2014,когато Меркел ходи на инструктаж във Вашингтон?Върна се зомби,каквото е и сега.И се почна с дивотиите.Понеже досега не е имало обратно превръщане от зомби в човек,единственото решение е отстраняването и
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сега не трябва да допуснем Великобритания да запази ползите, свързани с ЕС, така да се каже, без да носи отговорност." Много вярно е. Популистите нямат нищо общо с реалността.
12
4
 
27
 
! Отговори
честит преди 7 години
Ето защо жените не трябва да се допущат до отговорни ръководни постове .----сложих ти + щото Днес-а откакто захлебиха от либералните фондации, подобни писания не търпят и ще те изтрият. Но всъщност ти самия не си съвсем прав. Не те знам дали не си некое ппъчиво 20-годишно ***, което не я знае - но една Маргарет Тачър знаеш ли кога би отстъпила на ордите от о.рки , като Меркел ?А? Знайш кога ? Оная луда и студена английска жена би се огънала ? НЕ ПОДЦЕНЯВАЙ ЖЕНИТЕ, ЩЕ ТЕ ИЗНЕНАДАТ !
11
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо не е "подценила"!Тя следва стриктно линията,предначертана и от фашингтонските ционистки господари,кито са в процес на смана методиката за водене на глобални войни.Вместо да изпращат стотици хиляди войници и да трошат стотици милиарди,за да получат като резултат нула възвращаемост(разщушени територии),те получават същия резултат,като с една шепа "специалисти" по организиране на религиозно-граждански войни и получават същия резултат - пълен хаос,контролиран от тях.
10
1
 
14
 
! Отговори
До Василев преди 7 години
Абе Веске, ти си пенсиониран ***-склададжия.Спри да се излагаш тук и отивай да се лекуваш.
9
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето защо жените не трябва да се допущат до отговорни ръководни постове .
8
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая дали не я работят някоя група загорели афгнци. Не може просто да е толкова ***
7
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо не е подценила- съвсем целенасочено си действа както са и наредили
6
1
 
54
 
! Отговори
спокойно преди 7 години
Спокойно следващия канцлер е Шойбле.Той не е така имигрантски настроен доста е пестелив и не изпитва симпатии към Турция.Меркел е политически труп и това само тя не го знае все още.До преди 2 години думата и във ЕС беше закон сега никой не се съобразява със нея.
5
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки може да подцени и да сбърка. Нормално е. Но един канцлер на най-голямата икономика на Европа, няма право. Канцлерът има стотици съветници по различни въпроси, които трябва да са наясно с положението и за това им се плащат огромни заплати. А щом е сбъркала и набута цяла Европа в кошмара, да си подава сама оставката. Поне това го разбира прекрасно. Но след като не го прави значи някой я крепи. значи не го е направила от неинформираност, а нарочно.