Тереза Мей се задейства по "Brexitт"-а

Изисква план за действия от всичките си министри
28 авг 2016 18:51, Петя Славова
12
Тереза Мей се задейства по  "Brexitт"-а
Снимка: БТА

Тереза Мей е разпоредила на всички министри от кабинета да й представят план за напускане на ЕС на фона на на опасенията, че някои държавни служители ще се опитат да пречат на "Brexitт"-а, пише днес "Сънди телеграф".

Още по темата

Британският премиер настоява всеки от нейните подчинени да изготви план за действия за това как неговото ведомство ще осъществи раздялата с европейските институции. Въпросът ще бъда обсаден на заседание на правителството следващата седмица в лятната резиденция на премиера "Чекърс", пише БТА.

Повече от три четвърти от настоящите министри се обявяваха за оставането на Обединеното кралство в ЕС, но сега Мей иска от тях да посочат какво се условията за осъществяване на "Brexitт"-а в сферата на техните отговорности.

"Сънди телеграф" цитира високопоставени правителствени източници, които в частни разговори се оплакали, че мнозина проевропейски настроени държавни служители се опитват да пречат на работата на министрите. Един от източниците казал, че чиновниците "се цупят", когато трябва да помагат за излизането на Великобритания от ЕС и че "много от тези хора са институционално обвързани със статуквото".

В частност става дума за служители на финансовото и на външното министерство, които са спъвали работата на новото министерство на излизането на Великобритания от ЕС, пише вестникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: тереза мейBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Калин преди 7 години
"Въпросът ще бъда обсаден на заседание..."Добре де, няма ли редактори в този сайт? Или поне някой, който чете статиите преди да бъдат публикувани?Една идея - има продукти за създаване на текстове, които автоматично следят за право писни грешки. Може би е хубаво да се ползват?Изключително грозно е да виждаш подобни нелепи грешки в уж журналистически сайтове. Това ли ви учат в университетите днешно време?
8
3
 
10
 
! Отговори
10311 преди 7 години
Защо тази баба е включила в правителството си министри, които са срещу излизането на кралството от ЕС? Какво очаква - да сътрудничат добросъвестно, да предпиремат инициативи, да бъдат изобретателни? Има нещо смущаващо в лицето на тази жена - страда от нещо, ама от какво ли....
7
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварника ЕС се разтурва другари и другарки
6
2
 
2
 
! Отговори
хахахааааа..... преди 7 години
тоалетни чинии затворени.............
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната Алкохолизирана Наглосаксонка.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Довиждане, довиждане.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само вещиците!А маговете като турския джонсьн!
2
1
 
10
 
! Отговори
пешо преди 7 години
някой да редактира новината, моля. вярно, че не е за путин, но все пак покажете малко грамотност и професионализъм...
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вещиците ще разсипят света.