Британският кабинет иска уникално споразумение с ЕС след Brexit-а

Лондон ще настоява да контролира колко граждани на ЕС влизат в страната
1 сеп 2016 07:48, Елка Василева
21
Британският кабинет иска уникално споразумение с ЕС след Brexit-а
Снимка: архив, Reuters

Британското правителство ще се ориентира към сключване на уникално споразумение с ЕС, вместо да копира споразуменията, свързващи страни като Норвегия с блока, съобщиха министри, цитирани от Франс прес.

Още по темата

Моделът, чиито контури още не са определени, задължително трябва да включва контрол върху броя на гражданите от ЕС, на които ще се разрешава да влизат във Великобритания, подчерта говорител на британския премиер Тереза Мей.

Тя се срещна с ключови министри, за първи път след лятната политическа ваканция и в момент, когато в консервативното правителство има разногласия по въпроса как трябва да се извърши Brexit-ът, отбелязва АФП.

Министърът на финансите Филип Хамънд, който агитираше срещу напускането на ЕС преди референдума, иска Великобритания да остане част от общия пазар на ЕС. Други министри обаче се обявяват против. За да има достъп до общия пазар, страните извън ЕС като Норвегия и Швейцария трябва да приемат принципа на свободно движение на хора - една от основните теми в референдума за Brexit-а. Поддръжниците на скъсването с ЕС като външния министър Борис Джонсън смятат, че ограничаването на имиграцията от ЕС е необходимо, за да бъде спазена волята на британския народ.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: ВеликобританияBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А искат ли да ходят с визи на почивка из Европа? А спретнатите къщурки тук и там с две англета отпред? Големи мераци, но да не настъпят мотиката!
15
0
 
5
 
! Отговори
за да искаш преди 7 години
нещо уникално то ти самият трябва да си уникален . с какво англия и 60 млн англета са уникални за европа с нейните 400 млн европейци за да им дадат такова уникално споразумение ? англетата явно не разбират , че ес НЕ Е ДЛЪЖНА да подписва каквото и да е !!! англия иска достъп до пазара на ес за което цената е като за норвежците . ако не ги устройва това англетат ще се търгупа по правилата СТО...т .е с високи мита . те могат да искат но трябва да им го дадат ...ако е изгодно за ес
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова са ясни разделителните линии... Свободното движение на хора отпада, Великобритания напуска Единния пазар, и оттам нататък всеки си търси късмета.
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 16Да, може би си прав. Извратена работа! Не съм притеснен за тях въобще, когато в Лондон са пуснали първото метро, ние още сме правили черешови топчета.
12
0
 
17
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
Опита до тук показва, че да - те предпочитат да се разхождат сред индийци и пакита, отколкото сред други европейци, да не говорим за източно и юго-източно европейци. Не знам защо но е факт.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали е взела правилното решение само времето ще покаже. Не забравяй, че не малка част от емигрантите са от бившите им колонии, индийчуги, пакита, както и други азиатци. А дали снежнобелите англичани искат да се разхождат измежду тъмни субекти или хора, изглеждащи и с култура много по-близка до тяхната?
10
0
 
4
 
! Отговори
?!? преди 7 години
На британците да им стане ясно излизане от ЕС не значи спиране на източноевропеците, а без пазар в ЕС без свободен достъп и за тях мита при вноса без фондове, без европейски научни програми др.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам, по британските пэтища се движат предимно VW, Vauxhaul (Opel), Citroen, Renault, Mercedes, BMW и т.н. европейски коли.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цяло лято пърпорят с обратните си трошки из Франция. Нека се поглавоболят малко с изкарването на визи!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакви преговори, докато не излязат съвсем.Тогава - преговорите на чисто.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера някакъв от министрите им заяви, че Британия повече внасяла от ЕС, отколкото изнасяла, цатова европейците щели да кандисат на техните условия. Повечето европейски стоки обаче са традиционни за британския пазар и ще продължават да се внасят. Любителите на БМВ и Мерцедес нама да започнат да карат Ягуар и Бентли.Оставете ги на сухо! Никакви отстъпки повече за тези!Преди референдума им дадоха твърде много отстъпки, а те ни се изплюха в лицето.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За ограничаване на индийци, пакита, араби, *** и т.н. никой не говори. Само европейци не щат. Почерняха тези англичани.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия *** англета почнаха да си мислят, че светът е техен. Не може някаква си мижава Ангийка да казва какво да се случва в Европа.
3
0
 
17
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Не е ли по-важно какво иска ЕС, а не Британския кабинет ?!?! Тия защо ли си мислят ,че хем ще са вън от Европа, хем ще занимават Европейците със себе си ! Да си човъркат в носовете и да не ни занимават с аборигенството си !
2
1
 
17
 
! Отговори
преди 7 години
Я се нареждайте на опашките за ЕС визи и спрете да ни занимавате с простотиите си.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
контрол върху броя на гражданите от ЕС, на които ще се разрешава да влизат във Великобритания+++Вече изгубихте уникалното споразумение. Ще бъде стандартно, както с Турция например.