Пиян белгиец връз релсите = ?22 000 глоба

Джип влезе в тунел на трамвая в Брюксел, кара 2 километра по релсите
12 сеп 2016 19:44,
21
Пиян белгиец връз релсите = ?22 000 глоба
Снимка: Dnes.bg

22 000 евро глоба трябва да плати шофьорът на джип, който в пияно състояние шофира върху релсите на трамвая в Брюксел. Това реши съдът, който разгледа едно от най-джигитските проявления в белгийската столица тази година.

През февруари шофьорът влезе с колата си в подземния тунел на трамвая и шофира върху релсите му почти 2 километра, преди Range rover-ът му да спука гуми и да се заклещи в канала. Джипът успя да измине по релсите три трамвайни спирки, достигайки до натоварената международна южна гара на Брюксел, преди да блокира.

Водачът отказа да излезе от колата при пристигането на полицията, настоявайки, че е следвал дословно указанията на своя GPS. Впоследствие се оказа, че той е пиян и не е могъл да прецени ситуацията.

Изваждането на колата изпод земята представляваше сериозна трудност, тъй като возилото се оказа твърде тежко, за да се качи върху ремонтна дрезина и е трябвало да бъде изтегляно със специални машини, използвани за дърпане на трамвайните мотриси.

При инцидента няма пострадали, но е бил повреден железния път. Заедно с разходите по изваждането на колата от тунела и загубите на компанията за градски транспорт от спирането на движението, сумата е набъбнала до впечатляващите €22 000.

Сметката ще бъде изпратена на застрахователя на извършителя, но според прокурора най-вероятно водачът сам ще трябва да плати част глобата, тъй като е шофирал пиян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Докато 5000 евро са сума достойна за подкуп на депутат в България такава глоба за нарушение на пътя няма да бъде наложена на никой.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам белгийци на снимката.
15
3
 
1
 
! Отговори
белгиец преди 7 години
A някой да е виждал трезвен шофер за кормилото в долината на вечно пияните балканоиди?
14
3
 
2
 
! Отговори
Аман от експерти преди 7 години
До не е баш такаВъзможно ли е журналистите веднъж да не са ви виновни, а например застрахователните условия, които ВИЕ познавате да са различни от тези, които се прилагат в Белгия, където се е случила случката
13
0
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
Имаше такъв герой на релсите и в София и не е лоша МВР-то на Бъчварова да излезе със съобщение : Колко е била санкцията ??!!!!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 12Хахаха ти изобщо имаш ли на представа на къде си се запътил. В Канада и най-вече в САЩ ще ти се стори, че Европа е направо бял континент. А най-лошото е , че в хАмерика муслитата са и въоръжени и още по-опасни. Там има и много латиноси и друга ***, която направо те коли или застрелва ей така за $5. В Германия поне такова нещо все още няма и оръжието е доста ограничено и полицията и контрола е по-голям. Ако беше казал Австралия и Нова Зеландия по щях да те разбера.
11
1
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
ест че не виждаш , то няма хаахха. като сложим 20% муслита и черни, и извадим процентът на стари хора ,които не излизат посред нощите , става горе долу 50 на 50... понякога в германия се чудя дали още съм в европа. случвало ми се е 10тина мин вървене , 1/2 улици ,и един бял да не видя. не говорим за немец, просто бял човек.... май е време да се насоча към канада или сащ докато има време хахахахаха.... жалко
10
0
 
3
 
! Отговори
не е баш така преди 7 години
Така, че ще имаме плащане на глоби, щети, съд, съдебни разноски и отделно застраховката му за следващата година ще е в пъти по-висока и дори има вариант никой да не желае да сключи застраховка с такова лице. Абе ще му се стъжни и другия път доста ще помисли как и в какво състояние ще кара. Отделно и книжката ще му е вземат поне за година, а ако пиян е карал повече от 2 пъти може и до живот да остане без книжка.
9
2
 
6
 
! Отговори
не е баш така преди 7 години
Тази сума е твърде малка. Някой журналист пак си е смукал от пръстите и си е измислял. Глобата си е глоба и ще си я плати, като поп. Това, че застрахователите ще платят малко ме съмнява. Не се сещам за застраховател да плаща сума при пияно шофиране. В застрахователната полица с дребните букви е записано в кои случай застраховката не важи. Отделно има неподчинение на органите на реда, застрашаване живота на повече от 1 лице. Отделно застрахователя и транспорната фирма ще заведат дела срещу него.
8
0
 
5
 
! Отговори
ъф преди 7 години
Не виждам белгийци на снимката....
7
0
 
15
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
тоя модел кола да е към 45000 евро , глобата е половината му кола. съмнява ме да не му пука хаха .не са малко пари все пак ,а и че караш такава кола на запад не значи че взимаш милиони . и с една заплата от 2000 евро ,човек пак може да спести така че..
6
3
 
7
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Браво на пианиста! Напълно заслужава звание "Горький пропойца".
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Застрахователят и водачът са се отървали леко. Ако Данчето Фандъкова беше направила една обществена поръчка, ремонтът нямаше да падне под 500к евро.
4
7
 
2
 
! Отговори
Марксист преди 7 години
Като му гледам колата, бълха го ухапала, но евала на съда, че са го осъдили
3
3
 
15
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Така трябва да се глобява,карал с 200и затрашил си животи 5000глоба хвърляш отпадъци глоба,тук на острова за фас на земята80£. Това са предпоставките за спазването на закона
2
4
 
45
 
! Отговори
Гладен редактор преди 7 години
АКо това се случи в България, куките ще цъкат с език и ще съчустват на идиотa с джипа за спуканите му гуми и ще коментират че сега трябва да даде 1000 лева за гуми. Ама така е, хората живеят в бяла държава, със закони и полиция а ние тук сме по зле и от Африка...
1
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде се откраднатите пари от КТБ? Ало, какво каза Цветан Василев? Нещо май го проспивате този въпрос. Груххх, груххх