Вечеря за трима (Борисов, Орбан и Вучич) на тема "Мигранти"

Премиерът ни призова Брюксел да сближи Европа за изход от кризата
13 сеп 2016 22:17,
156
Вечеря за трима (Борисов, Орбан и Вучич) на тема "Мигранти"
Снимка: МС

Кризата с мигрантите е проблем не само на Европейския съюз и на неговите държави членки, макар че в Европа той се усеща най-силно, и универсалното решение не може да бъде взето от Брюксел. Брюксел обаче може да съдейства за сближаване на позициите и за консолидиране на усилията на страните в Европа за намиране на изход, който да отговаря на очакванията на европейците.

Това обсъдиха на среща и работна вечеря днес министър-председателите на България, Унгария и Сърбия Бойко Борисов, Виктор Орбан и Александър Вучич, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Орбан и Вучич са на посещение в страната ни за обмяна на мнения преди срещата на държавните и правителствените ръководители на държавите от ЕС в Братислава, на която темата за изход от мигрантската криза ще бъде сред основните в дискусиите.

Утре унгарският премиер ще има възможност да се запознае лично с мерките по охрана на българските сухопътна и морска граници, които са и външни граници за ЕС.

Премиерът Борисов подчерта, че без съвместните усилия на всички държави в ЕС няма да се намери общо и устойчиво решение на проблема. Той акцентира необходимостта от това ЕС да действа като едно цяло и призова за търсене на общо европейско решение за справяне с мигрантския поток. Българският министър-председател посочи, че страната ни ще приеме подкрепа за опазване на границата, но подчерта и ролята на споразумението между ЕС и Турция за ограничаване на мигрантския поток към Европа.

Борисов запозна двамата премиери с предприетите от страната ни действия за гарантиране на сигурността и спокойствието по границите.

"България носи голямата отговорност като външна граница на ЕС с Турция. Изправени сме пред историческо предизвикателство за сигурността на Европа и трябва да търсим единна позиция за една нова миграционна политика с дългосрочна перспектива, както и адекватни мерки за собствената ни защита. Ние издигаме защитни съоръжения, за да имаме въобще някакъв шанс да опазваме европейската граница, за която сме отговорни", посочи Борисов.

Премиерът отбеляза също добрите резултати от двустранното сътрудничество за спиране на нелегалните мигранти.

Той даде пример с активните отношения между българските и турските власти за ограничаване на мигрантския натиск върху страната ни, както и взаимопомощта и съвместните действия, които българските органи на реда провеждат с колегите си от Сърбия, Република Македония и Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой занае колко сливова ракия са испили Боката и приятелката му Цветелинчето направиха милиарди,на гърба на народа.
105
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Вие,дето плюете в тоя сайт ***.и. ли сте или само се правите на такива
104
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Най-добрият премиер!Браво,Борисов!Ти единствен работиш за защитата на България от мигрантите.
103
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ми се струва ,че само оглеждат местата където по заповед на ЕС да заселят мигрантите?
102
4
 
3
 
! Отговори
... преди 7 години
Българският казан в ада няма няма пазещи го дяволи. Дълбоко се надявам повечето тук да не са българи, само да поназнайват долу горе езика. Това е.
101
3
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Идват избори ! Трябва Бойо да се направи на загрижен по тази тема ....инак бежанските центрове продължават да се планират и след изборите започват строежите ако вече не са започнали ...тези филми ги гледаме от 25+ години !
100
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турски ибрик от бандата на бай Миле
99
5
 
14
 
! Отговори
сик преди 7 години
Орбане този в средата на снимката ще ви предаде той е патологичен лъжец и мошеник.знаят го даже и в Сик
98
3
 
15
 
! Отговори
апах преди 7 години
Винету нашия вожд пред тях говори едно я после отива и целува задни части в турция и германия.ако съм на мястото на Орбан няма да го погледна.
97
19
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Борисов израстна мното в политиката и е фактор в ЕС за "радост" на тези дето го мразят.Ама у нас е така .......
96
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От как султана го гАли всички взеха да му идват на крака да му се мазнят.
95
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПО-ДОБРЕ ЩЕ Е АКО ОРБАН УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ, А НЕ МЕРКЕЛ.
94
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ ще ги разходи гордо около оградата, но няма да им покаже дупките от където пвсеки ден влизат по 200-300 навлеци.Според много запознати, граничните полицаи си получават дела от трафикантите и не пречат на този поток.
93
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия са като Сталин, Рузвелт и Чърчил.
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закуси ли Путин?
91
0
 
23
 
! Отговори
Бай Колю преди 7 години
Еврапа е християнска и трябва да остане такава , който идва трябва да се съоразява с това! Просто това трябва да се уточни , който идва да се съобразява с това . Л
90
10
 
19
 
! Отговори
22 преди 7 години
Освен хапването и пийването за наша сметка не виждам тези какво друго могат да свършат,защото никой в ЕС не ги бръсне за слива.А нашио си прави предизборна пропаганда с европейски привкус."Кажи ми кажи ,бедний народе,кой те в таз робска люлка люлее!"Христо Ботев.
89
2
 
25
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Дано тоя в средата прихване нещо от гостите ,но надали тиквата си е тиква.
88
2
 
15
 
! Отговори
Мучачос преди 7 години
И какво,ако спрем мигрантите,няма да го има това етническо разнообразие и смесване на култури,които обогатяват нациите.Нали до сега литературните наивници от ЕС издигаха тоя лозунг?Сега остана модните дизайнери по поръчка на политиците да пуснат нова мода "Есен 2016" маникентките с нов модел бурки,който да се възприема и от европейките.Европолитиците вкараха троянският кон в Европа ,а сега се чудим как да заковем отвора,за да не излят джихадистите от него.
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Вечеря за ***", не помня от кой беше пиесата.