Меркел: Ако можех да върна времето назад...

Лидерката на ХДС не коментира дали ще се кандидатира отново за канцлер
19 сеп 2016 21:11,
78
Меркел: Ако можех да върна времето назад...
Снимка: архив Reuters

Канцлерът на Германия Ангела Меркел призна, че би искала да може да върне времето назад, за да бъде по-добре подготвена за притока от милион мигранти, които заляха Германия миналата година.

Меркел каза това в коментар на катастрофалните изборни резултати за партията й на изборите в Берлин.

“Ако знаех как хората искат да променя политиката си за миграцията, бих го обмислила. Ако германците искат страната да не бъде залята от неконтролирана и нерегулирана миграция, то тогава се боря точно за това“, каза Меркел, цитирана от БНР.

Тя отказа да отговори дали ще се кандидатира отново за канцлер на Германия на федералните избори през 2017 г.

В коментар на поражението на Християндемократическия съюз Меркел каза, че като председател на съюза не отрича отговорността си за изборния резултат.

Както Dnes.bg писа ХДС спечели само малко над 17 на сто от гласовете, което е най-слабото представяне в историята на партията. Формацията беше наказана от избирателите заради политиката си спрямо миграцията, коментира Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
времето назад не може да върне,поне мюслитата да опита да върне по държавите им,а не да ни ги тропоса трук срещу мижави 160 млн. у нас не е гето!
58
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пораженията, които нанесе тази тъпанарка не се измерват само с фекалиите оцветили немските улици, детски площадки и преди това целия път на мигрантите до Германия.Основното поражение идва от думите *** мюсюлманските имами, които казват: "Ние стигнахме даосърцето на Европа Германия толково лесно по волята на Аллаха и с негова помощ. Сега Европа е наша! Налагайте Шериата! Изнасилвайте! Избивайте!Крадете! Търгувайте с наркотици!"И тази изперкелица още не си е подала оставката и не се е извинила?!
57
1
 
17
 
! Отговори
Герои пазели Европа преди 7 години
По повод емигрантите напомняме че престъпници ползваха пси препрограмиране над лидери,пиар негодници и медиини манипулатори на срещата в Лисабон.Последва твърда подкрепа за всички грижливо проведени метежи вкл срещу Либия и СИрия..Подават загинали герои пазили Европа от Емигранти ..Само в ЛИбия пазехме над три милиона всички имаха достойни доходи ..
56
1
 
17
 
! Отговори
Спрете фаровете преди 7 години
Меркел вероятно не знае з а изключително страшните поражения нанасяни на Европа и Германия от автомобили с включени бели високо пробивни скенери и фарове през деня ..Подава бурята минала проверовъчно над Европа
55
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти такива ги забърка, че цяла Европа побърка
54
0
 
46
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Бах ти лицемерието и двуличието !!! Кой викаше на скакалците : Добре сте дошли в Германия ! Ама, като видя, че стола се изплъзва запя друга песен...Късно, чадо !
53
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да прочете "Моята Борба" и знае какво да прави, поне имат опит!
52
0
 
17
 
! Отговори
патриот преди 7 години
До АнонименАбе *** нямаш ли си крилизатор на мака или айфона.
51
0
 
54
 
! Отговори
довиждане преди 7 години
За безконтролен мигрантски наплив не можеш да се подготвиш можеш само да се опиташ да го предотвратиш. Ако правиш обратното, си като пожарникар, който пръска с бензин горящата сграда. Има най-различни варианти за решаване на хуманитарни кризи. Но "айде всички анонимници от цял свят да се влачат в Европа" - не е такъв вариант. Само създадохте нова криза и донесохте страдание на милиони хора.
50
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Memories , like the corners of my mind....
49
1
 
61
 
! Отговори
12 преди 7 години
Когато вече не е канцлер , и някоя вечер е забравила да си купи свинско и тръгне към близкия магазин, и я натръти някой от ония дето тя ги покани, тогава вече съвсем ще поумнее. Сигурно ще крещи "Их биин меркел, аз те поканих, ти си мой гост" а милият емигрант ще я налага с камък по простат.а тик.в.ъ или ще и пъха ножче в тумбака. Е тогава ще съжали истински, а не лицемерно както сега. Сега съжалява само за властта, не за европейските граждани които съсипа.
48
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
taya zarobi ciala evropa....
47
0
 
23
 
! Отговори
до 61 преди 7 години
точно!
46
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лицемерна лъжлива кр*ава. От колко време германците й показват, че не искат цялата тази *** в цивилизованата си страна. Сега като й се срина рейтинга започна да замазва стореното. Меркел не е луда и не е сляпа, само една пионка, която прави това, което й се нареди.
45
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД--- МЕРКЕЛ ЩЕ СИ ТРЪГНЕ С ПОЗОРНА ЗАГУБА НА ИЗБОРИТЕ, А МОЖЕ И ПО-РАНО, АКО СОЦИАЛДЕМОКРАТИТЕ СЕ ОТКАЖАТ ОТ ВЛАСТТА (ЗАЩОТО И ТЕ ОТИВАТ КЪМ ДЪНОТО).
44
16
 
55
 
! Отговори
Генчо преди 7 години
Чета мъдри коментари колко са *** германците, от хора които търпят мутра премиер която прикрива 4те откраднати милиарда и куп други измами, и потъваме ли потъваме, ама гледаме в купичката на германците ;)
43
1
 
45
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
Тази жена толкова прилича на Хитлер визуално че направо не е истина!!!
42
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая във всяка друга страна досега да е свалена ако не с импичмънт, то с въоръжем преврат. Явно германците са глупав народ. Предоверяват се на лидерите си и са твърде търпеливи.
41
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И каква стана тя? Германският народ ли е крив, че никой не попита и не помисли дали е редно да се допускат всякакви *** в Европа? Що за политик казва "ако можех да върна времето назад...." Бах ти наглостта! По-важното е как ще ги връщате обратно, че те доброволно няма да си тръгнат.
40
12
 
36
 
! Отговори
кофти преди 7 години
Ако можеше времето да се върне, руснаците щяха да обърнат рублите в долари. Ама не става.