Великобритания се обиди на Унгария

Причината - брошура, че имиграция увеличава терористичната заплаха
22 сеп 2016 21:22, Петя Славова
32
Великобритания се обиди на Унгария
Снимка: Reuters

Великобритания се оплака от изявление на Унгария, че Лондон е неподходящ за посещаване заради мигрантите.

Острова изрази безпокойство от изявлението на Будапеща, че някои райони на градове като Лондон, Брюксел и Париж са неподходящи за посещаване, защото там живеят големи групи незаконни имигранти и това увеличава риска от екстремистки нападения, предаде Ройтерс.

С наближаването на референдум на 2 октомври по въпроса дали да се отхвърлят мигрантските квоти на ЕС, Унгария публикува официална брошура с аргументите на правителството да се гласува с "не" на квотите, включително позицията на кабинета за въздействието на миграцията върху някои големи западноевропейски градове.

В един от разделите, озаглавен: "Принудителното настаняване създава заплаха за нашата култура и традиции", в брошурата е показана карта на Европа с отбелязани в червено "неподходящи за посещаване райони", където според авторите на документа властите не могат да поддържат реда. Сред така отбелязаните градове са Лондон, Париж, Брюксел и Берлин.

Друг раздел на брошурата е със заглавие "Незаконната имиграция увеличава терористичната заплаха".

"Имигрантите идват предимно от райони, където европейски страни извършват военни операции. Това значително увеличава риска за сигурността. Терористите целенасочено и организирано се възползват от липсата на контрол, за да се смесят с тълпите имигранти", пише в правителствената брошура.

Посолството на Великобритания в Будапеща изрази пред унгарското правителство безпокойството си от тази брошура.

"Тази брошура е очевидно неточна. Няма райони във Великобритания, в които да не може да се налагат законите на Великобритания", заяви говорител на британското външно министерство.

Лондон е европейският град с най-голямо население и понякога е описван като доминирана от имигранти столица, обитавана от смесица от бедни имигранти, високоплатени банкери и богати чуждестранни олигарси, отбелязва Ройтерс.

Мнозина лондончани, включително кметът на града Садик Хан, заявяват, че това описание е невярно. Хан заявява, че Лондон е спечелил от имиграцията и описва града като място на толерантност, сплотеност и интеграция.

Миналата година кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че някои райони на Лондон и Париж сега са толкова радикализирани, че в тях вече не могат да патрулират полицаи, защото се страхуват за живота си. Това твърдение бе отречено от лондонската полиция.

По-рано този месец китайската държавна авиокомпания Еър Чайна изтегли от самолетите си списание със съвети към пътниците, в която те бяха предупреждавани да са нащрек в районите на Лондон, които са населени от представители на етнически малцинства.

"Необходима е предпазливост при влизане в райони, обитавани предимно от индийци, пакистанци и чернокожи", пишеше в статия от списанието със съвети към отиващите в Лондон пътници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Ференц Варош преди 7 години
Ако някой се съмнява в това кой работи против Европа, нека провери статистиката на гласуването от Брексита: за излизане на GB са гласували предимно градовете, населени с амуджи ( вж. Манчестър и др.), сиреч, онези, които не ги устройва модела на обединените християнски народи и ценности.
20
0
 
4
 
! Отговори
koni преди 7 години
Ами в съседна статия пише за изявление на лондонския кмет при завръщането му от Ню Йорк, в което твърди същото, а именно, че Лондон е рисков по отношение на терористични атаки....Ама е гадно да те разнасят с червено по брошурите...демонстрация на английско високомерие!
19
1
 
11
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Унгарската брошура е МНОГО ТОЧНА ! Познавам добре Лондон, Париж и Берлин.30 000 германци си купиха вече имоти около Балатон, може и аз да ги последвам, ако българските марионетки продължават да служат на Меркел, Юнкер и Сорос. Жалко, че нито Германия, нито България имат лидери като Орбан, мислещ за запазването на нацията си.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако в Англия беще спокойно, тямаше да има Брекзит.
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ауууу, колко нахални тия унгарци бе! Да казват че царя е гол! Ами не може така, трябва дружно да повтаряме лъжата, че всичко е идеално, мигрантите са изключително интелигенти и образовани хора, ценни за ЕС и да се надяваме, че лъжата, повторена нам си колко пъти ще стане истина. Да, ама НЕ!!! Няма да стане! Крайно време е голия цар да получи шут в г*за, преди да е твърде късно... ако вече не е....
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има една държава в сърцето на Европа, където още тлее Кръстоносния дух.
15
0
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Хм защо не се обидиха когато Фараж казваше че ще останат да живеят в резервати след като 29 милиона българи и румънци влязат в страната? Пък и до колкото знам има атентати и нападения в Лондон значи си е истина.
14
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много точно изказване на унгарците. Така си е. Да си се обиждат англетата.
13
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметът на Лондон. Само това описва всичко. Мюсюлманин заел се с ислямизацията на Англия. Първата му стъпка беше да махне всички снимки на разсъблечени жени от плакати по града. В момента е в САЩ за да помага на Клинтън, като обяснява по митинги, че от имигрантите не бива да се иска интеграция. Да си стоели такива, каквито са си. Явно визира себе си и себеподобните си *** фашисти. Никога не бих стъпил в Лондон. Не се прекланям пред ***.
12
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината боли!Браво на Орбан и унгарците. Иска ми се един ден да се наредим до гордите страни от Вишеград, да изгоним *** и да сложим на мястото им т.нар. роми.
11
3
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
За да могът да го четът Краваристанците по ЯсноКъмиларю
10
0
 
74
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
На Бойко това му го признавам - държи държавата толкова бедна, че и бежанците бягат от тук. :))
9
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До RUSSIA the bestкато е the best що не си го написал на руски бе ушaнко?
8
2
 
88
 
! Отговори
Ха преди 7 години
Защо ще се обиждат от истината?
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е успяла да се спаси, в момента нахлува вълна, която ще остане тук.Друго искам да напиша, в страната всички населени места без градовете са толкова радикализирани, че полицията изобщо не стъпва там. Ако стане някое мазало, направо викат жандармерията.
6
7
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България именно заради своята бедност успя да се oпази от наплив на африкански, азиатски и прочее "скакалци".
5
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А България се обиди на Русия.
4
4
 
82
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Унгария е истината ! Само да не сменят Орбан с някое продажно ЕС лека !
3
2
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРИТАНИЯ ТЕПЪРВА ЩЕ ПОТЪВА ЗАЕДНО С ВСИЧКИТЕ СИ ИНДОПАКИСТАНЦИ КОИТО НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО ОСВЕН 5% НАЧЕТЕНИ.
2
3
 
97
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да свикват.Унгария май в момента е истинският глас на ЕС.