Кристалина Георгиева вярва в шансовете си за ООН

Разчита на качества, а не на продължителност на участие
Обновена: 1 окт 2016 13:19 | 1 окт 2016 13:16, Петя Славова
78
Кристалина Георгиева вярва в шансовете си за ООН
Снимка: БТА

Най-новият кандидат за генерален-секретар на ООН Кристалина Георгиева заяви, че макар да се е включила по-късно, има големи шансове да стане първата жена, оглавила международната организация, предава AFP, цитирана от "Фокус".

Още по темата

В понеделник Георгиева ще се изправи пред Общото събрание за двучасова сесия с въпроси и отговори, надявайки се да убеди световните дипломати, че е също толкова подготвена, колкото и другите кандидати, които са в надпреварата от месеци.

"Надявам се да бъда преценявана по качества ми, а не по продължителността на участието ми в кампанията, отбеляза Георгиева. - Не дойдох по-късно по свой избор, а от необходимост. Българското правителство ме покани да се присъединя към надпреварата сега", уточни кандидатът.

"Това, което нося на позицията е значителен опит в международното развитие, хуманитарната помощ и справянето с несигурността", настоя Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
32
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Изключително посредствена личност.
54
0
 
34
 
! Отговори
Отчет! преди 7 години
Бойко да каже защо правителството се мотаеше за подаването на кандидатурата на Бокова още в началото?! Беше подканяно и от наши и от чужди и то няколко пъти. Още в началото правеше номера, които не успяха. Защо мисли че в края ще успее?! Задържането с представянето на кандидат президент е свързано именно с тия машинации. Бокова ще е! Това трябва да е ясно. Ясно ще е още едно- в историята си България ще има още една грозна страница. Вината е и на народа.
53
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предаде България
52
1
 
44
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Мога само да добавя към повечето коментари, че тази е отвратителен човек и с много много тъмно минало (не говоря за провербуването и преименуването от Сталинка) за голяма изненада. Може би затова е лесна американска марионетка като Боко.....
51
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То3и мъж- отвратник от снимката да бъде ликвидиран фи3ически!
50
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сталина е пълен отвRat!
49
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напоследък имам чувството, че Ста-линка и Бойчо са роднини. И двамата са толкова груби и недодялани - женският и мъжкият прототип на Бай ***! Постъпката със смяната на българския кандидат на такова високо дипломатическо ниво е направо неприлична, но те не разбират какво е приличие, премереност, дори възпитание. Всичко е на ниво популизъм - хорце в носия и филия с мас!
48
1
 
43
 
! Отговори
А бе преди 7 години
Всъщност КриСталинка има известен шанс,въпросът е какво ще поиска (или вече е поискал) Путин за да я пусне и дали ще са склонни да му го дадат!Така че фенове-стискайте и палци Путин да не поиска нещо сериозно(хи-хи).Лично на мене тая ми е неприятна,ама щом държи да се натиска и за тоя пост....Впрочем там ще направи за България същото,което стори и в Брюксел-едно голямо НИЩО!
47
1
 
38
 
! Отговори
СТАЛИНКА преди 7 години
КОЙТО НЕ МЕ ПОДКРЕПИ МУ ПРАЩАМ ОЛАФ
46
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С това ръкомахане можеби ще я изберат за преподавател в глухонямо училище.......
45
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КГ е направила грешна преценка за шанса си. Не е съобразила че бюлетините няма да се печатат в Костинброд.
44
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, всичките от ГЕРБ КАТО ЧЕ ЛИ ЕДНА МАЙКА ГИ Е РАЖДАЛА - предварително се хвалят и предварително са уверени, че ще бъдат избрани. Само, че тука тази госпожа ПРИБЪРЗВА, защото далаверите при избора за генерален секретар по-трудно ще станат и т.е. няма да бъде избрана.
43
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
издигането на кандидатура на Кр. Георгиева и смяната на вече избрания кандидат на България стана о такъв подъл некоректен и предателски начин от страна на правителството срещу собствена кандидатура че ако тя имаше съвест и морални принципи не би приела да участва .. а гордостта- да се смяташ за най-добрия по принцип е характеристика за недостойните
42
0
 
57
 
! Отговори
х преди 7 години
к.г. на стари години се изложи. хората я гледаха с уважение в ек, а тя със задкулисните си и вече явни действия се поосра. да влезеш в една такава битка по най-некоректния начин си е направо компромат. затова и болшинството от хората я плюят по форуми, защото все още имат някакъв морал и преценка за почтеност.
41
0
 
56
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не съм чул досега някой от кандидатите да се хвали така,че можел,че бил лидер.Самохвалката не разбира ли ,че тези преказки в ООН и в дипломацията не хващат дикиш.В територията България самохвалството може и да има успех,но в света това е недопустимо.Но женицата не е дипломат,не ги разбира тия работи-нека да се хвали,но да видим другите дали ще я хвалят толкова.Кой и е казал че става,че е лидер и другите там подобни ,тя въобще по земята ходи ли.
40
0
 
51
 
! Отговори
socialen преди 7 години
В Брюксел я разбраха що за стока е, и се опитват сега да я пробутат на ООН, за да се отърват окончателно от нея.
39
1
 
57
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Пародия е, тази посредствена жена, чиновничка от Световната Банка, каква кариера направи през последните 6 години, бутана от неграмотниците от ГЕРП. Себеподобните се подкрепят.
38
0
 
59
 
! Отговори
socialen преди 7 години
След 5 години нейнл комисарстване, отговорна за хуманитарната помощ и емиграцията, Европа преживява невиждано преселение на Народите. Освен да взима заплата, за нищо друго не я бива.
37
7
 
40
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До Анонимен-47Защо не създадохте инициативен комитет за да видите кого ще избере народа?То като дойдат избори се вижда за кой гласува народа-28% срещу 14%
36
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевидно е, че българският народ и българската държава са две различни неща.Ирина Бокова е официалният кандидат за ООН на българския народ. Добре е, че не се отказа от надпреварата. Инициативен комитет може и официално да я подкрепи от името на народа.