Шотландия не може да има вето върху преговорите за Brexit

Няма да има втори референдум, категорична бе Тереза Мей
1 окт 2016 09:01, Петя Славова
25
Шотландия не може да има вето върху преговорите за Brexit
Снимка: Reuters

Британската премиерка Тереза Мей каза, че ще изслушва шотландските тежнения относно британското излизане от Европейския съюз, но че правителството на автономна Шотландия няма да има право на вето върху преговорите за  Brexit-а, предаде Ройтерс.

Шотландия иска да бъде информирана в подробности за плановете на правителството в Лондон за излизането от ЕС, с цел да се предотврати "твърд  Brexit", който би навредил тежко на икономиката на страната, каза във вторник първата министърка на Шотландия Никола Стърджън.

След британския вот за излизане от ЕС през юни Стърджън каза, че Шотландия може да поиска нов референдум за независимост, което би могло да доведе до разпадане на Обединеното кралство.

"Искам много ясно да заявя, че в процеса на преговорите ние напълно ще информираме шотландското правителство за дискусиите, които водим, подготвяйки британската позиция (за преговорите с Брюксел)", каза Тереза Мей, цитирана от БТА.

Когато бе пряко попитана по шотландския канал на Би Би Си дали Шотландия може да има вето върху Брекзита, тя отговори: "Обединеното кралство ще има позиция в тези преговори и ние, като правителство на Обединеното кралство, ще преговаряме с Европейския съюз".

Мей изрази категорично мнение, че няма да има втори референдум за независимост на Шотландия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АНГЛИЯ Е ПРИЧИНИЛА ОГРОМНИ ЗЛИНИ НА БЪЛГАРИТЕ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 140 ГОДИНИ И И СЕ ПОЛАГА ВЪЗМЕЗДИЕ.
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕЗИ ПАУНДИ И ЕВРО ЗА СМУКАНЕ ЛИ ТИ ГИ ПЛАЩАТ?
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МОЖЕ ДА НЕ СИ БЕДЕН, НО СЪС СИГУРНОСТ СИ ОТ ВТОРАТА КАТЕГОРИЯ.
15
1
 
0
 
! Отговори
До 15 преди 7 години
А ти от кои си.........
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тук освен бедни коментират и много прости
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 10Виж сега, съвсем нормално е дори на богаташите да им скимне да обменят идеи във форум. Има си и специални сайтове за трейдъри, които нонстоп си бистрят стратегиите. Проблема на този 8 номер е, че стратегията му е калпава. Повече прилича на платен пропаганден коментар.
12
1
 
0
 
! Отговори
добронамерен съвет преди 7 години
до 8Много внимателно преценете и преосмислете стратегията си. Това е чиста спекула, при това не от най-добрите. Обмислете как да минимизирате риска.
11
2
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Тереза Мей да не се будалка, а да пуска вече ''молбата за напускане''
10
2
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Леле, "богаташ", който вместо да управлява активите си, кисне в новинарски сайт да се хвали. Добре, дечко, вярваме ти, всички ти вярваме.
9
1
 
7
 
! Отговори
Слънчарски преди 7 години
До Анонимен #8Хаха. Самата ти илюзия, че смучеш от банките, е изключително наивна и глупава. Пиши пак, като те залее студения душ.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Я кажете как това ви засяга лично? Банковата ви сметка ли ще набъбне, екскурзия ли ще спечелите, какво?"Засяга ме много :) Заемите ми са в паунди, депозитите ми са в евро - за да осмуча колото мога. До тук съм супер доволен! А такива като теб, които не виждат възможностите за печалба - стоите си като овце, хейтвайте хейтърите, квичете на умряло, искайте да ви вдигнат МРЗ и искайте евтин ток...
7
2
 
24
 
! Отговори
уж е автономна преди 7 години
щотландия а англетата ще им казват може или не може да правят референдум ??? тая мей май насериозно се е взела
6
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5, голям футуролог си, няма що! Голем смех, ама ти няма да се смееш последен: ) "Предвиждаш" с години напред за Англия, при това откровено злобееш. Великобритания не е империя в асимилативния смисъл на думата. Както например беше Съветският Съюз. СССР се разпадна, но United Kingdom е икономическо обединение на държави със сходна географска и етническа пронадлежност, на основа на демократични принципи и интереси.
5
3
 
12
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
Във Англия май не знаят че във една малка бедна,България хората казваме че сметка без кръчмар не става.....освен ако не знаят във близките години какво ще се случи........все едно да избягаш от централния пазар и да отидеш във краен квартал да си предлагаш продуктите......няма логика
4
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера радостта на разни незнайни драскачи в коментарите, как Англия щяла да "потъне". Я кажете как това ви засяга лично? Банковата ви сметка ли ще набъбне, екскурзия ли ще спечелите, какво? От толкова злоба даже не може да осъзнаете какви дребни душици сте.
3
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно. И на тях ще им се сипе - с големия черпак. Място за империи в нашето време вече няма. Време им е да се разпаднат, но първо ще упаднат. Валутата им още е в стрес и няма изгледи да се оправи скоро. Ако обявят начало на преговорите - гледайте как ще падне с още поне 10% надолу. А на дата на напусането им - поне с още 25% надолу. Сами си подкопаха икономиката с едни 30-40% - ще им трябват поне 15-20 години да възстановят нивата отпреди "референдума". Смех.
2
19
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Колко рубли ти платиха за тая простотия?
1
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еха, хубава работа! Де ще ходи сега всичкото ром да мии чинии?