Страсбург: Путин разбира само от сила!

ЕП критикува страните, че не наложиха санкции на Русия заради Сирия
26 окт 2016 15:44,
184
Страсбург: Путин разбира само от сила!
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент разкритикува лидерите на ЕС, че не са въвели нови санкции срещу Русия заради жестокостите в Сирия. Всички големи групи – ЕНП, социалистите, консерваторите и либералите, настояха, че лидерите са показали слабост.

"Изглежда единственият език, който Путин разбира, е езикът на силата. Така че искам да видя повече сила от Съвета", заяви в пленарната зала в Страсбург лидерът на най-голямата парламентарна група – ЕНП, Манфред Вебер.

Без директни нападки към обитателите на Кремъл водачът на социалистите Джани Питела също призова „да се направи нещо“, за да спрат жестокостите в Алепо. Той допусна възможността за санкции.

Още по темата

Консерваторите и либералите настояха за повече решимост от държавите членки. Саид Камал от името на консерваторите заяви, че икономическите санкции на ЕС срещу Русия заради анексията на Крим имат ефект, но той не е достатъчен. Той разкритикува Испания, която изрази готовност да зареди с гориво руската военна армада, поела към Сирия. Софи ин’т Велт от либералите поиска да бъде упражнен повече натиск върху Путин. Тя определи ЕС като тримоторен самолет, който все още лети, но не може да поддържа курса, тъй като един от двигателите му (Съветът) не работи.

Единствени защитници на Кремъл се показаха от обединената европейска левица. Според тях няма добри и лоши бомби. Зам.-шефът на групата Неоклис Силикиотис настоя ЕС да не си затваря очите за „същите варварски атаки от джихадистите и бунтовниците в западната част на Алепо“, за американските бомбардировки над цивилни в Ирак и за убийствата на жени и деца от саудитски войници в Йемен.

Евроскептиците на Найджъл Фараж и националистите на Марин льо Пен пропуснаха темата.

Европейските лидери заклеймиха ролята на Русия в бомбардирането на Алепо в края на миналата седмица, но не можаха да вземат решение за нови санкции заради липсата на единодушие. Те призоваха за продължаване на примирието и допускане на хуманитарните организации да доставят храна и лекарства на жителите, както и да евакуират желаещите.

"Увеличаването на напрежението с Русия не е наша цел. Ние просто реагираме на стъпките, направени от Русия, които целят отслабването и разделянето на ЕС. Дългосрочната ни цел е да намерим модус вивенди. Това означава да се придържаме към нашите цели и интереси, но и да държим отворена вратата за диалог. Нашето единство по отношение на Русия е най-голямата ни сила", увери председателят на Съвета Доналд Туск.

Той призна, че сам е бил застъпник на по-твърда политика спрямо Русия и благодари на лидерите на ЕНП, либералите и зелените, които му писаха в навечерието на срещата на върха на ЕС, с искане за нови санкции, които да засегнат пряко руския президент Владимир Путин и най-близкия му кръг. Туск призова депутатите, които смятат, че Русия трябва да бъде наказана за ролята си в Сирия, да осигурят подкрепата на националните си правителства и на паневропейските политически семейства, в които членуват. ЕС ще се върне към въпроса за санкциите на срещата си през декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха,ха,ха 138...Нема ги щото наще ги отрязаха с визите,а те си го преместиха в сьседния крачол и аре в Турция и Гьрция.И вместо да им лапнеме паричките им лапнахме ......МАКАРИЧКИТЕ
129
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руският президент Владимир Путин е обявен за Личност на годината" за 2007 година от сп. Тайм", предаде Ройтерс.Той е фаворит на списанието заради изключителните му лидерски способности при управлението на страната, е заявил административният директор на списанието Ричард Стингел.
128
1
 
39
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 144Какво е КОМУНИЗЪМ - диктат на Ком Партията. ЕДНОПОЛЮСЕН МОДЕЛ С ЕДИН УПРАВЛЯВАЩ(РЕАЛНО СВРЪХМОНОПОЛ ЕДИН ИГРАЧ НА ПАЗАРА) всеки който е несъгласен като минимум се ИЗОЛИРА а може и по-лошо.Според твоя нов световен ред САЩ трябва да ВОДИ(като минимум) а реално да управлява всеки аспект на живота на хората. Искат да ни чипират като кучетата.
127
1
 
44
 
! Отговори
бг преди 7 години
защо не са разпънали и знамето на ИД? Къде е солидарността им?
126
18
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбираемо е че повечето, не разбирате Новия световен ред. Не би и трябвало...Заради маймуни като вас нещата се забавят леко...но така или иначе...скоро няма да има диктатори. Руския народ скоро също ще осъзнание, че не е там където трябва и не е сит както трябва.Тик так тик так.
125
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С очите си съм виждал в Бавария - OberBayern - Руполдинг/дето правят световното по Биатлон/ и около Ким зее/доста скъп и престижен район/ да се карат Лади Ниви ....тост Баварците купуват Лада Нива , дали е заради цената , за какво е не желая да кометирам но Лади Ниви се карат в Бавария
124
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая ИД много им е на сърцето на тези. Щом почне да закъсва и веднага ред сълзи и со.....поли.
123
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 127Колкото и да злобеете вТе не злобеят, те са про сти платени глу паци на ясла някъде.
122
2
 
41
 
! Отговори
Есенцията преди 7 години
Единствени защитници на Кремъл се показаха от обединената европейска левица. Според тях няма добри и лоши бомби. Зам.-шефът на групата Неоклис Силикиотис настоя ЕС да не си затваря очите за същите варварски атаки от джихадистите и бунтовниците в западната част на Алепо, за американските бомбардировки над цивилни в Ирак и за убийствата на жени и деца от саудитски войници в Йемен.Евроскептиците на Найджъл Фараж и националистите на Марин льо Пен пропуснаха темата.
121
5
 
57
 
! Отговори
Тишо преди 7 години
Вече напълно съм убеден че Европейците са психичноболни.ЕС му е време да се разпадне
120
1
 
33
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До мазепаНикой не харчи повече от ''Волгата'', дори и ''адмирала''.
119
10
 
38
 
! Отговори
Дим преди 7 години
До До Анонимен 139В коя Европа се продава Лада нива добре??Защото аз знам само скандинавието и там се продават добре заради климатичните условия понеже една лада нива струва се купува с две заплати и не ти пука дали ще я сцепиш за една зима и догодина нова.Ски комплекта е на същата цена а може и нагоре
118
10
 
35
 
! Отговори
до 143 преди 7 години
До До Анонимен 1394.За твое сведение лада Нива се продава добре в Европа-------------Попадна на "мина" , драги. Живея в Европа и се занимавам с автомобили. До колкото знам има един оцелял вносител на "Лада" в Бари/ИТ/ ама информацията ми е от преди година. Вероятно и той е дръпнал кепенците вече:)))))))))
117
3
 
47
 
! Отговори
Разбирачев преди 7 години
Кви санкции кви 5 лв Кат сме толкоз ербаб,по примера на Путин със забраната за внос на храни,да забраним вноса от Русия на горива и газ.Също така да забраним на Мерседес,БМВ и автоконцерни да си продават прескъпите коли в Русия и най-вече да забраним на гласувалите за Путин- 60% от населението да притежават имоти в ЕС и изабщо да влизат.Хайде де! ААААААА ми те корейци,китайци и японци туй чакат-да изместят изцяло,а не частично както е сега,европейците от доходоносния руски пазар.На думи сме ебаб
116
5
 
35
 
! Отговори
Ммдаа, преди 7 години
проамериканските *** са толкова тупички, че постоянно агитират против ГЕРП и краварника и още не са забелязали това по присъдените им палци. Яснооо, каквито господарите, такива му и троловете.
115
4
 
38
 
! Отговори
До Анонимен 139 преди 7 години
1. Не мога да коментирам продължителността 2. НЕ е имало комунизъм , но има Стандарт на Кредит 3. Токът и Бензинът са ти Руски - разбира се че си ги платил , а и топлото ти е Руско , топлофикациите са на газ 4.За твое сведение лада Нива се продава добре в Европа 5. И така да е , значи е фактор и се съобразяват с неговите "капризи"
114
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа трябва да се окака много, та да почне да се осъзнава.
113
5
 
33
 
! Отговори
Ха,ха,ха 138... преди 7 години
...Дават , дават.....това лято ----НЕЩО СЕ МЪЛЧИ ЗА.... "БОГАТИТЕ РУСНАЦИ ПО МОРЕТО"!!НИКАКВИ ГИ НЕМАААААА....ХА,ХА,ХААААААААААААААА
112
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде отива отработеното гориво от АЕЦ Козлудуй ?
111
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен125Издишаш тотално/ама то няма ки как иначе/1. Данните ми са официални от ООН2. Темата за високия американски стандарт не е "дълга" Проста и кратка е -там не е имало комунизъм.3.Нито тока ми е руски, нито бензина- за всичко съм си платил.4. Стандартите за самолетите важат за всички. Това, че Русия ще може да ги порие след 50 г. е друга тема5. Русия нищо не инвестира в Толиати. Толиати фалира. Нисан-Рено оставиха марката "Лада" да играят по тънката струна на мужика.....хаха!